Notices
LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) Discussion topics related to the 1990 - 2000 Lexus LS400

LS400 Monitors Reset When Turned Off

 
Old 05-17-19, 08:41 PM
  #1  
zeosrule
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2019
Location: AZ
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default 1997 Emissions Monitors Reset When Ignition Turned Off

I have a 1997 LS400, and while driving, I can get all the emissions readiness monitors to become active, except evap. Every time I shut the car off, however, they all reset. I have checked the fuses, and have also replaced the ECU relay under the hood. The car runs great otherwise, I just cannot get it through emissions. Not totally sure how to proceed from here.

Last edited by zeosrule; 05-18-19 at 02:12 AM. Reason: Changed title
zeosrule is offline  
Old 05-20-19, 09:18 AM
  #2  
timmy0tool
Lexus Champion
iTrader: (6)
 
timmy0tool's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: 909/626/714, SoCal
Posts: 4,819
Received 114 Likes on 106 Posts
Default

perhaps the reset is normal when shutting off, but I am not entirely certain.
what are you using to read the emissions monitors?
timmy0tool is offline  
Old 05-20-19, 06:29 PM
  #3  
zeosrule
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2019
Location: AZ
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I'm using my scan tool, and it also still fails emissions, stating that zero monitors are ready.
zeosrule is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: