Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > RX Models > RX - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Radio Console Not Responding.

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-09, 07:25 PM   #1
Sash
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Sash's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: br00klyynnn.
Posts: 768
Send a message via AIM to Sash
Default Radio Console Not Responding.

We have a 2004 RX330 and for the past couple of days our radio console has stopped responding. Almost all the buttons don't respond aside from the volume and station ****. There are times when the buttons will start working but than the issue reappears.

We've considered getting a double din setup, but we were told that it isn't possible if you already have an OEM Navigation. I've tried searching throughout the threads to see if anyone has experienced any issues related to ours but I've had no luck.

Could anyone chime in on what would be best for us to do? Is it worth having the radio inspected and fixed by an independent professional or are we better off buying a completely new console?

Thanks in advance!
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________

/ / / 09' Mercedes C300 Sport
Stay tuned . .

/ / / 97' Lexus ES300
19x8.5 Graphite Luff M1s || DF210 Springs || KYB GR2 Shocks || 01' Grille || 01' Taillights || 01' Woodgrain wheel || 6K HID Low Beam & Fog || TRD Body Kit || JDM Corner Lights || 20% Tint || PARTED OUT
Sash is offline   Reply With Quote
Old 12-15-09, 07:42 PM   #2
arnieosp
Lexus Test Driver
Trader Score: (1)
 
arnieosp's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: OR
Posts: 1,164
Default

Does it still respond to the steering wheel controls? Here is an outfit that fixes Lexus stereos:

http://www.carstereohelp.com/
__________________
'08 GS350 AWD Starfire/Cashmere
'08 RX350 AWD Desert Sage/Cahmere
arnieosp is offline   Reply With Quote
Old 12-16-09, 06:44 PM   #3
Sash
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Sash's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: br00klyynnn.
Posts: 768
Send a message via AIM to Sash
Default

Quote:
Originally Posted by arnieosp View Post
Does it still respond to the steering wheel controls? Here is an outfit that fixes Lexus stereos:

http://www.carstereohelp.com/
The steering wheel buttons don't work either . .
__________________

/ / / 09' Mercedes C300 Sport
Stay tuned . .

/ / / 97' Lexus ES300
19x8.5 Graphite Luff M1s || DF210 Springs || KYB GR2 Shocks || 01' Grille || 01' Taillights || 01' Woodgrain wheel || 6K HID Low Beam & Fog || TRD Body Kit || JDM Corner Lights || 20% Tint || PARTED OUT
Sash is offline   Reply With Quote
Old 05-05-10, 09:20 AM   #4
trilogy
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2010
Location: MO
Posts: 9
Default

Hi, I'm having the EXACT same problem as you in my 2009 RX 350. I just bought the car a month and a half ago, and twice yesterday the radio display and buttons stopped working except for the volume and radio ****. The first time it happened, the stereo was still functional by using the navigation display. However, during the second time, later that day, it appeared as though the whole radio stopped working. But as mysteriously as the it stopped working, it started working again.

My car is still under warranty, but I'm curious as to why this is happening, and what should I tell the dealer since it's so intermittent (they might not be able to replicate the problem).

Did you find out what caused your issue?? I have not replaced the battery, nor have I had any work done on the console (and I don't think the dealership had any done either, in the year that they owned the car). I would love to know what you found out before I call the dealer.

Thanks.
trilogy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-13, 09:52 AM   #5
golfer1954
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2013
Location: new jersey
Posts: 1
Default

im having same issue radio turns on but no function at all
golfer1954 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-13, 01:41 PM   #6
mowmow
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
mowmow's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: CA
Posts: 767
Default

Quote:
Originally Posted by Sash View Post
.

We've considered getting a double din setup, but we were told that it isn't possible if you already have an OEM Navigation.

Thanks in advance!
Yes it can be done

If you have Navi, this is what I have done
http://www.clublexus.com/forums/hybr...-and-more.html

If you don't have Navi ( photos are no longer available on the thread )
http://www.clublexus.com/forums/rx-s...ash-nav-2.html

Check out BeatsonicUSA they have the double din bezel you need to put a new doubledin in
and the necessary amp adapters that you can tap the new deck into factory amp.

Here is a list from beatsonicusa.com
http://www.beatsonicusa.com/stereo/s...-350-400h.html

Hope this helps
__________________
06 RX400H Crystal White
Tc grille, led side mirror with puddle light, Extra-wide arm rest, JDM Harrier OE double din dash kit, Hyper Ballast HID 65W fog light, PIAA extreme white license plate bulb & reverse bulb, Quad projector Hyper Ballast HID retrofit, Weathertech digitalfit floor mat, trunk mat and sun visor, Escort Live GPS radar systems
RX Machine mount Quad Projector Retrofit finished

Scion Machine mount quad projector retrofit write up
mowmow is offline   Reply With Quote
Old 10-28-13, 04:27 PM   #7
Stavy612
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2013
Location: NY
Posts: 21
Default

Disconnect the battery for 30 min. Should solve your problem
Stavy612 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-14, 09:43 AM   #8
brainsurge
Rookie
Trader Score: (0)
 
brainsurge's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 80
Default

Anyone fixed that issue? Just having this on my '01 GS 430 and need help...
brainsurge is offline   Reply With Quote
Old 04-13-14, 12:06 PM   #9
mandyfig
Moderator
Trader Score: (0)
 
mandyfig's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: GA
Posts: 8,815
Default

Try the battery disconnect 1st. Good luck.
__________________
SC430 WGC-Ecru/RX330 Bamboo Pearl-Gray/IS350 Black Onyx-Gray
mandyfig is offline   Reply With Quote
Old 04-13-14, 12:17 PM   #10
brainsurge
Rookie
Trader Score: (0)
 
brainsurge's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 80
Default

Did that for 5 minutes, no help. Disconnected all the plugs, no help. Before i disconnected the battery, my vaistech was still playing in a moderate level..after battery disconnect now its all very silent..and i cant do anything, buttons (fm, am, disc, tape) on the radio do not work at all, also the tune and the sound/on/off switch do not work.
fuses are good. how is the power supply? from the radio 1 fuse to the amplifier to the radio unit?
i can try it longer tomorrow, but i did not have a lot of time today...

Last edited by brainsurge; 04-13-14 at 12:35 PM..
brainsurge is offline   Reply With Quote
Old 04-13-14, 10:13 PM   #11
Stavy612
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2013
Location: NY
Posts: 21
Default

Unplug the radio, AMplifier and telephone fuse under the hood for 15 minutes problem should be fixed
Stavy612 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-14, 09:08 AM   #12
brainsurge
Rookie
Trader Score: (0)
 
brainsurge's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 80
Default

Issue fixed itself, drove to work this morning, radio did nothing...started it to the way home and it worked again...
Propably have to do something on the amp soon, but let's see if it comes back.
brainsurge is offline   Reply With Quote
Old 04-14-14, 09:08 AM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AC and Radio Controls killakevv IS - Second Generation 0 12-08-14 04:06 PM
ML Radio may be looking to be retired shrikelex LS460, LS460L and LS600h 6 06-18-14 07:22 AM
04 ES330 - CD changer and iSimple adapter not recognized khnitz ES300 and ES330 1 02-13-14 04:15 PM
Armrest Console Organizer??? Trigeeks CT 200h Model 0 08-09-13 08:46 PM
How to keep radio data on Nav screen Bama M3 RX - Third Generation 8 11-21-12 12:10 PM


Tags
470, button, buttons, gx, lexus, mercedes, radio, responding, select, station, steering, stereo, stopped, wheel, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 07:59 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info