Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > RX Models > RX - First Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

2001 RX300 no cluster, no heat, nothing

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-30-14, 03:17 PM   #1
minor29
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2014
Location: WI
Posts: 5
Default 2001 RX300 no cluster, no heat, nothing

2001 Lexus rx300 - Just replaced the Battery and Alternator because my dash went out and I couldn't start my vehicle. once replaced it starts but still no dash, no heat, no windows, no locks. I need to release the shift lock in order to drive. Eventually the vehicle will turn off due to battery drain. I checked for parasitic drain. could my alternator be shot even with out using it??

Please advise
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
minor29 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-14, 12:05 PM   #2
salimshah
Moderator
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2001
Location: Austin, TX
Posts: 8,321
Default

Remove all accessories/add on electronics.

Then remove fuses and add them one at a time while monitoring the current draw. You do have to wait 5 mins or so for things to go to sleep. You can disconnect the alternator to see if the alternator is draining out the battery.

Leave the heavy hitters out and drive out (if possible) to have the battery and charging system checked out.

Then start tracing what is contributing to the large current demand. Once the current drain is fixed you can start tracing the open (no voltage) to dash etc.

Please search the thread on parasitic draw (250-350 ma) is my memory serves me right.


Salim
salimshah is online now   Reply With Quote
Old 11-05-14, 12:37 PM   #3
minor29
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2014
Location: WI
Posts: 5
Default no cluster, heat, nothing

I have checked all that and so has the dealer.
they are telling me I need a new ignition and ECM. Makes sense to me.

It's odd because there is a spot just before it turns over. the dash and all acc. come on. then once it starts it's gone.

hopefully this resolves my issues.
Thanks for the input and I will update when I get the Whip back
minor29 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-15, 05:13 PM   #4
minor29
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2014
Location: WI
Posts: 5
Default Victory

Previous owner had installed an automatic starter and it had shorted out. Took the lexus dealer about 5 min. I will be mailing the automatic starter to the previous owner telling him thanks
minor29 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-15, 05:13 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 rx 300 problems! wildauto RX - First Generation 3 12-04-14 11:46 AM
CEL, Excessive Ripple & headlight leveler warning light lexus4us RX - First Generation 6 09-03-14 05:13 AM
Alternator Getting No Power Iparkcars GS - First Generation 8 03-04-13 01:42 PM
battery drain 2001 rx300 tomviserta Maintenance 9 07-07-11 04:51 AM
Battery drain on 2000 RX300 RHS RX - First Generation 2 03-19-06 12:06 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 12:03 AM.

Join ClubLexus

Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info