Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - First Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Car won't start, help!

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-06-14, 07:52 PM   #1
MizzIS300
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ca
Posts: 7
Default Car won't start, help!

For some reason my car died on me while I was driving in traffic on the freeway. This would happen sometimes, but I would just turn it right back on while driving and throw it into the correct gear and it would start right up. This time it didn't though so I pulled over. I tried to start the car and it would crank but not start. Someone stopped to help me try to jump my car, and at first it didn't help, but on the second try it did. So I drove off for not even a mile and the car dies again. And then my battery died. Once I got it towed to my house, I check the battery and it was charged, and I tested the igniter with a good one, and it still wouldn't start. My bf found that there was no spark at any cylindersgoing I'm not sure what the issue can be. It's not the cool packs because I just swapped them onto my new is300. A while back I installed the jdm cooling fans and found that my car would die at idle, so we unplugged one of the fans and it fixed the issue as far as I know(not sure if this is relavent to my current issue). There is an aftermarket alarm system that was installed on the car years before I bought it, and I never use it because it's so sensitive. Also I had a very sketchy locksmith make me a new key (it didn't even lock the doors when inserted into the door) this was done months before my car died though. And I just got a new key made and it still didn't fix any problems. My car also has 240,000 miles on it, so it's pretty old.
Please give me any advice that might help. Thanks!
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
MizzIS300 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-14, 03:33 AM   #2
James4394
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jan 2014
Location: NJ
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by MizzIS300 View Post
For some reason my car died on me while I was driving in traffic on the freeway. This would happen sometimes, but I would just turn it right back on while driving and throw it into the correct gear and it would start right up. This time it didn't though so I pulled over. I tried to start the car and it would crank but not start. Someone stopped to help me try to jump my car, and at first it didn't help, but on the second try it did. So I drove off for not even a mile and the car dies again. And then my battery died. Once I got it towed to my house, I check the battery and it was charged, and I tested the igniter with a good one, and it still wouldn't start. My bf found that there was no spark at any cylindersgoing I'm not sure what the issue can be. It's not the cool packs because I just swapped them onto my new is300. A while back I installed the jdm cooling fans and found that my car would die at idle, so we unplugged one of the fans and it fixed the issue as far as I know(not sure if this is relavent to my current issue). There is an aftermarket alarm system that was installed on the car years before I bought it, and I never use it because it's so sensitive. Also I had a very sketchy locksmith make me a new key (it didn't even lock the doors when inserted into the door) this was done months before my car died though. And I just got a new key made and it still didn't fix any problems. My car also has 240,000 miles on it, so it's pretty old. Please give me any advice that might help. Thanks!
sounds like the fuel pump
James4394 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-14, 09:07 PM   #3
Schmitt605
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Schmitt605's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: SD
Posts: 6
Default

i agree with James4394, fuel pump
Schmitt605 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-14, 09:07 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel pump Issues 92 Sc300 larsbars44 Performance & Maintenance 5 10-08-14 05:46 PM
Won't stop starting!? ca13815 GS - Second Generation 4 09-05-14 11:45 AM
Fuselink no start maxweenus ES300 and ES330 6 07-17-13 08:48 PM
2002 LS430 Air suspension died after timing belt change drdarell LS430 4 07-17-08 03:14 PM
My battery died kensteele IS - Second Generation 30 05-01-06 09:15 PM

All times are GMT -7. The time now is 02:49 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info