sc300 tail lights and parking lights wont turn on - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

Go Back  ClubLexus - Lexus Forum Discussion > Lexus Model Forums > SC Models > SC- 1st Gen (1992-2000)
sc300 tail lights and parking lights wont turn on >

sc300 tail lights and parking lights wont turn on

Notices
SC- 1st Gen (1992-2000)

sc300 tail lights and parking lights wont turn on

Old 12-24-12, 07:46 PM
  #1  
slow92sc3
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Location: NC/MD
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default sc300 tail lights and parking lights wont turn on

hey guys i have a 92 sc300 ive had for almost a month and just noticed my parking and taillights dont turn on.... i first noticed the tail lights today then i went to turn the head lights off and turn them one click to see if that helps and it didnt do anything nor did the parking light come on. ive check the all fuses in the kick panel only thing out of the ordinary is the ST has a 2.5 instead of 7.5 idk what ST is but w.e i am pretty certain the bulbs are fine.. any help?
slow92sc3 is offline  
Old 12-24-12, 07:51 PM
  #2  
1sWt2GS
Lexus Fanatic
iTrader: (5)
 
1sWt2GS's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: soCAL
Posts: 6,440
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

pull up your manual and look at which specific fuse it is.

my car has FOUR fuse boxes.
1sWt2GS is offline  
Old 12-24-12, 09:25 PM
  #3  
Kalogerus
Lexus Test Driver
iTrader: (3)
 
Kalogerus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: VA
Posts: 1,064
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

^ How comes you have 4? There are only 2, officially that is.

As for ST that is for the starting system, cruise control, multiport fuel injection, instrument panel lights. I suggest you get that fuse changed according to specs.

As for the tails and parking lights there is a fuse called TAIL in the kick panel, it is fuse #12 and it is 7.5Amp. It could be visually intact but chances are that its dead, hence the no tails, parking lights, side markers or license plate lights.
Kalogerus is offline  
Old 12-26-12, 04:04 PM
  #4  
ProperSC
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2012
Location: GA - Georgia
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you,I willdo this tonight mines is having the same problem.
ProperSC is offline  
Old 12-30-12, 11:23 PM
  #5  
SCgonecray
Driver School Candidate
 
Join Date: May 2012
Location: OR
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my car is actually doing the same thing, if i manage to fix it ill let you know.
SCgonecray is offline  
Old 01-15-13, 03:19 PM
  #6  
ProperSC
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2012
Location: GA - Georgia
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

mines too!!how did you guys fix it?! mines says its a 15 fuse?! i need help!!
ProperSC is offline  
Old 01-16-13, 08:06 PM
  #7  
SCgonecray
Driver School Candidate
 
Join Date: May 2012
Location: OR
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, not too sure whats wrong, might decide on replacing the actual light switch and see what happens
SCgonecray is offline  
Old 04-22-13, 06:59 AM
  #8  
spoolxexo
Lexus Test Driver
iTrader: (4)
 
spoolxexo's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: ME
Posts: 1,020
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I just fixed my running/tail/park lights. There are 4 things you need to check.

1. Obviously, first thing is to check the fuses and bulbs.

All good? Ok. After the fuses, got to check two more electrical components near the kick fuse panel.

2.Taillight relay. Turn your switch on the first line, that's the park circuit..

Hear the relay click? No? Looking at the fuse panel, just to the left of it, big black relay.

3. Diode. It's job is to only allow current to flow one direction. A check valve of sorts. It's just to the left of your tail relay we just checked. Small black plug that kinda looks like a fuse.

4. Taillight warning ECU. It's on the Drivers side of the trunk, next to the antenna motor.

Smell fishy or look burnt?

(5.)The last possible circuit is the "Auto Integration relay". It's a pain in the *** to get at, as it's on the back side of the fuse panel. It's a small green box, and if it's burnt, you need another one.

It took me a week with a DVM to get it right.

Most circuits go: Switch-> Relay-> Fuse->bulb.

Sc300 goes: Switch-> Auto integration relay-> Taillight relay-> Tail fuse-> Diode->Lamp Fault ECU-> Bulb.

Also it should be noted that the ground bolt above the fuse panel was corroded. Cleaning it made everything work correctly.

Good luck!
spoolxexo is offline  
Old 04-22-13, 10:39 AM
  #9  
1JZPWRD
1JZ Single SC400
iTrader: (59)
 
1JZPWRD's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Alabama, Roll Tide!
Posts: 8,515
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Thanks for sharing this detailed information man....
1JZPWRD is offline  
Old 04-22-13, 10:46 AM
  #10  
Ozzzzy
Driver
 
Join Date: Feb 2013
Location: fl
Posts: 177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same problem with the tail lights. It was the relay under the dash. Went to the junk yard and pulled it from a wrecked car. Works perfect now.
Ozzzzy is offline  
Old 04-22-13, 04:04 PM
  #11  
spoolxexo
Lexus Test Driver
iTrader: (4)
 
spoolxexo's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: ME
Posts: 1,020
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Originally Posted by 1JZPWRD View Post
Thanks for sharing this detailed information man....
Of course!

How would we embarrass people on the highway, when there's no taillights to follow?
spoolxexo is offline  
Old 06-07-17, 08:54 AM
  #12  
Mephobia
Driver School Candidate
 
Join Date: Jan 2016
Location: NJ
Posts: 39
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

My module in the trunk is fried are they all interchangeable or should I locate the exact same model number? Also if they are interchangeable is there a specific number from a later year that is a preferred upgrade?
Mephobia is offline  
Old 06-07-17, 09:02 AM
  #13  
BiGEZ
Lead Lap
iTrader: (24)
 
BiGEZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Georgia
Posts: 783
Thanked 37 Times in 35 Posts
Default

They are different between years, not sure if they are interchangeable.
BiGEZ is offline  
Old 04-27-18, 08:14 PM
  #14  
Kodiak303
Driver School Candidate
 
Kodiak303's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: California
Posts: 37
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I know this is an old post, can someone take a pic of the diode? Not sure what it looks like, need someone to shine some light. Iíll put in the yellow tail light ecu from the trunk tomorrow to see if that will fix my problem.
Thanks in advance.
Kodiak303 is offline  
Old 10-31-18, 04:29 PM
  #15  
Mrawesome
Driver School Candidate
 
Join Date: Nov 2016
Location: Texas
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by Kodiak303 View Post
I know this is an old post, can someone take a pic of the diode? Not sure what it looks like, need someone to shine some light. Iíll put in the yellow tail light ecu from the trunk tomorrow to see if that will fix my problem.
Thanks in advance.
Its now Oct 31st and you posted months ago. But if its your tail lights/parking lights/license plate lights. Then more than likely its your Relay Integration underneath the drivers side fuse box. Mine has gone out 3 times! (Just in case you are still stuck?)
Mrawesome is offline  


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: sc300 tail lights and parking lights wont turn on


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: