O2 Sensor help? Lexus rx300 (2001) - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

Notices
RX - 1st Gen (1999-2003) Discussion topics related to the 1999 -2003 RX300 models

O2 Sensor help? Lexus rx300 (2001)

Reply

 
 
 
Old 01-06-13, 01:25 PM
  #1  
vimal01997
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Wi
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation O2 Sensor help? Lexus rx300 (2001)

I have a 2001 Lexus rx300, and I got code P0141, I need to replace the O2 (Oxygen) Sensor - Bank 1 Sensor 2.. Is this the Bank 1 sensor 2 , Listed in the picture I took below? and is this a Flange type O2 sensor or Screw in type?
I went to Jiffy lube , they said they would replace it for me. They said that I need a Threaded O2 sensor, Which I think is a Screw in, because they said the Denso sensor I bought (Denso Oxygen Sensor Downstream), will not fit.. I bought this sensor.. http://shop.advanceautoparts.com/web...=oxygen+sensor

It said it fits my 2001 Lexus rx300, but jiffy lube said it wont. I think they're mistaking,. They told me to buy a Upstream sensor and they're put it in the downstream because they don't have downstream threaded O2 sensors. They said it wouldn't cause a problem. I took a look for myself today and it looks like the sensor I bought earlier was the right sensor. The Flange type. Im not sure though, so can you please take a look at the pictures below and tell me which O2 sensor Bank 1 sensor 2 (downstream) I need? Am I looking at the right sensor to replace? In the photos, is that bank 1 sensor 2? Please tell me if the sensor I bought (Denso downstream bank 1 sensor 2) was correct or not. I am planning on getting the sensor you guys think is correct and taking my vehicle to Toyota instead. Please reply ASAP.

http://www.flickr.com/photos/[email protected]/
vimal01997 is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-13, 03:24 PM
  #2  
carguy07
Lexus Champion
 
carguy07's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: OH
Posts: 1,910
Thanked 20 Times in 20 Posts
Default

Bank 1 Sensor 2 is the flanged one like your pics show. That code points to Bank 1 Sensor 2. Have you tried resetting to see if it comes back? Mine throws that code from time to time, but the light will stay off for months before coming back on. That sensor does not effect how the car runs. That part # looks correct. This is not a bad DIY job if you have a socket set.

https://www.clublexus.com/forums/rx-...sor-2-diy.html
carguy07 is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-13, 06:45 PM
  #3  
vimal01997
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Wi
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The O2 sensor does seem to be affecting performance. when I accelerate from 0-5, it shakes a little like the power gets lost and then it comes back. Been happening because of the O2 sensor. I had the same problem with my AF sensor, when I replaced it, it went away. Now it's the O2 sensor I have to replace lol.

That guide seems a bit difficult though lol. I dont feel like pulling out the carpet and all. I'll just let Toyota do it.
vimal01997 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: O2 Sensor help? Lexus rx300 (2001)


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: