Engine Temperature Gauge reading lower than usual, something wrong? - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

Go Back  ClubLexus - Lexus Forum Discussion > Lexus Model Forums > LS Models > LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000)
Engine Temperature Gauge reading lower than usual, something wrong? >

Engine Temperature Gauge reading lower than usual, something wrong?

Notices
LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) Discussion topics related to the 1990 - 2000 Lexus LS400

Engine Temperature Gauge reading lower than usual, something wrong?

Old 10-23-08, 06:34 AM
  #1  
HKSC430
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hong Kong
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Engine Temperature Gauge reading lower than usual, something wrong?

I have a 1996 LS 400 that has 175000km.

Recent months in summer, I have noticed the engine temperature gauge reading lower than its usual place. For years, it's been close to horizontal or near there. Now it's reading between the 1st and 2nd marks out of the 5 marks (0,1,2,3,4,5), and seems to be dropping to an even lower level with winter approaching.

I have had my radiator replaced with new coolant about 4 years ago with new water pump.

The car seems to be running fine.

Who has a clue what the problem is?
HKSC430 is offline  
Old 10-23-08, 06:59 AM
  #2  
RandomHero
Lead Lap
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Georgia
Posts: 608
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have this question as well.

There are times when mine hardly goes past the first line on the gauge, but the car seems to run fine...
RandomHero is offline  
Old 10-23-08, 12:20 PM
  #3  
PureDrifter
BahHumBug
iTrader: (10)
 
PureDrifter's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: California
Posts: 23,904
Thanked 39 Times in 36 Posts
Default

wait for the car to cool completely down, then check and make sure there is enough coolant in the system.
PureDrifter is offline  
Old 10-23-08, 12:26 PM
  #4  
Och
Lexus Fanatic
iTrader: (3)
 
Och's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: NY
Posts: 11,633
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

HK, exactly the same thing happened to me, I replaced the sensor and its fine again.
Och is offline  


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Engine Temperature Gauge reading lower than usual, something wrong?


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: