Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300 > Performance & Maintenance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Misfire symptoms, no CEL. OBD1 2JZGE

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-21-14, 09:56 PM   #1
babowc
Driver
Trader Score: (1)
 
Join Date: Dec 2005
Location: GA
Posts: 139
Default Misfire symptoms, no CEL. OBD1 2JZGE

Trying to see if anyone else has experienced something like the problem I'm having..

Purchased the car, drove it and it was fine.
Left it parked for ~4 days while I was working on cleaning her up and started her up. Idles good for about 2 minutes, then starts misfiring/idle dips. Not sure if oil or gas, but there is smoke during the misfiring episode. About 5 minutes later and when the car is completely hot (i assume), it doesn't misfire/hesistate at idle but does it randomly.

I can't see the rings going bad so suddenly, but the smoke (assuming it's oil) can mean bad rings, PCV or EGR?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
babowc is offline   Reply With Quote
Old 06-22-14, 09:13 AM   #2
RedMansSC3
Driver School Candidate
Trader Score: (3)
 
Join Date: Feb 2014
Location: NC
Posts: 6
Default

What color is the smoke and how thick is it.
RedMansSC3 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 11:55 AM   #3
babowc
Driver
Trader Score: (1)
 
Join Date: Dec 2005
Location: GA
Posts: 139
Default

It's dark, I can't tell whether blue or black. Not too thick, it subsides after a good revving.
__________________
1992 SC300 - Bone stock, NA-T bound!
My iTrader rating
babowc is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 12:56 PM   #4
wth98sc
Driver
Trader Score: (0)
 
wth98sc's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Tx
Posts: 137
Default

seafoam! :P
__________________
1997 sc300 - DD (5spd under construction bellow)

1998 sc300 - totalled
1994 sc300 - gutted drift car shell.. no drivetrain. Rotting...
wth98sc is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 01:59 PM   #5
babowc
Driver
Trader Score: (1)
 
Join Date: Dec 2005
Location: GA
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by wth98sc View Post
seafoam! :P
I was actually thinking that.. haha
__________________
1992 SC300 - Bone stock, NA-T bound!
My iTrader rating
babowc is offline   Reply With Quote
Old 06-24-14, 12:41 PM   #6
babowc
Driver
Trader Score: (1)
 
Join Date: Dec 2005
Location: GA
Posts: 139
Default

Seafoamed the engine through the brake booster line. Used about a half can of it and it smoked for a good while, so I will see how she idles tonight. Ran her around the block and she was running fine, but you never know. lol
__________________
1992 SC300 - Bone stock, NA-T bound!
My iTrader rating
babowc is offline   Reply With Quote
Old 06-24-14, 12:41 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
2jzge, bad, misfire, obd1, signs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Misfiring, help! Snyperifle Performance 15 05-13-14 12:53 PM
GSh misfire issues?!? Speedy0o GS - Third Generation 32 12-09-13 07:03 AM
misfire problems on my 02 is300 BADLY HELP cura IS - First Generation 6 11-30-13 06:41 AM
Constant Misfire troubleshooting bmxkeeler Performance & Maintenance 13 11-22-13 01:29 PM
2000 ES300 Rough Idle, CEL, VSC/VSC-OFF, P0300, P1354 GBPackers ES300 and ES330 10 03-24-13 06:10 AM

All times are GMT -7. The time now is 05:08 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info