Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - Third Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Bluetooth Connection issues with Enform App

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-09-14, 04:01 PM   #1
jmrarch
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: CA
Posts: 3
Default Bluetooth Connection issues with Enform App

Since Lexus released the updated Enform software (both in-car and phone app) I have been unable to run the Enform app smoothly. I have a Samsung Galaxy S4 and whenever I run the app my car will lose bluetooth connection but reconnect immediately; it will disconnect and reconnect constantly about every three minutes. If the Enform app isn't running on my phone the bluetooth connection is perfect; I'm almost always streaming music from my phone when I'm driving and it never loses connection. Like clock work if I start the Enfrom app on the phone the car loses connection.

From my Enform account on Lexus's site I send them an email with my issues, but never heard back. Anyone else suffer from this and is there a solution?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
jmrarch is offline   Reply With Quote
Old 06-09-14, 06:35 PM   #2
LexusJEFF5
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
LexusJEFF5's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: NH
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by jmrarch View Post
Since Lexus released the updated Enform software (both in-car and phone app) I have been unable to run the Enform app smoothly. I have a Samsung Galaxy S4 and whenever I run the app my car will lose bluetooth connection but reconnect immediately; it will disconnect and reconnect constantly about every three minutes. If the Enform app isn't running on my phone the bluetooth connection is perfect; I'm almost always streaming music from my phone when I'm driving and it never loses connection. Like clock work if I start the Enfrom app on the phone the car loses connection.

From my Enform account on Lexus's site I send them an email with my issues, but never heard back. Anyone else suffer from this and is there a solution?
I don't think I've had quite the same problem but the Enform app has been acting weird for me too. Most of the time it works great - connects when I get into the car, disconnects when I get out. Once in a while it won't connect at all until I manually connect it. Usually when I do that however, a second instance of the app is opened. The most annoying issue that I have with it by far though is that sometimes it will look like it's disconnected when I get out of the car but then I find out later that it's been playing music on my phone the entire time - there's no way to tell unless the volume is turned up on your phone. I actually had it wake me up one time in the middle of the night because it started playing music out of no where.
LexusJEFF5 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-14, 07:54 PM   #3
mnm27mnm
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2013
Location: ca
Posts: 123
socal_lexus
Default

Quote:
Originally Posted by jmrarch View Post
Since Lexus released the updated Enform software (both in-car and phone app) I have been unable to run the Enform app smoothly. I have a Samsung Galaxy S4 and whenever I run the app my car will lose bluetooth connection but reconnect immediately; it will disconnect and reconnect constantly about every three minutes. If the Enform app isn't running on my phone the bluetooth connection is perfect; I'm almost always streaming music from my phone when I'm driving and it never loses connection. Like clock work if I start the Enfrom app on the phone the car loses connection.

From my Enform account on Lexus's site I send them an email with my issues, but never heard back. Anyone else suffer from this and is there a solution?
I have an s4 also and have same problem, since I did an upgrade on my phone. Car won't read text messages anymore either.
mnm27mnm is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 07:07 AM   #4
ancpratt
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2014
Location: GA
Posts: 49
Default

I have an iPhone 5S and have always had general Bluetooth issues with Enform and texting features as well. I haven't really been able to figure out what the problem is. I can confirm though that the connection problems are definitely random. Sometimes it all works then a lot of the times, not so much.
ancpratt is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 07:24 AM   #5
Sygnal
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2014
Location: VA
Posts: 3
Default

I had a bluetooth issue when my carrier (verizon) updated to kitkat 4.2.2.
Bluetooth would reconnect every 2 minutes or so.

I deleted the saved phone from the car and vice versa and reconnected. I allowed phone contacts to transfer but denied access to messages.

That did the trick for bluetooth, only loss is i dont get texts read to me anymore.
Sygnal is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 12:26 PM   #6
jmrarch
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: CA
Posts: 3
Default

I do not receive text messages anymore either. And actually a friend of mine who also has a 2014 IS but has a GS3 doesn't receive text messages anymore either; although her bluetooth connect seems to work fine. I don't remember when my phone updated to KitKat, but that might be the issue. I'll try deleting my phone and doing a whole new set up. I've also noticed that I can't always control the music playing either and the car won't accurately read what is playing. It worked fine before so maybe it's just the phone.

I'm almost due for my first service so if all else fails I'll mention it to the service dept, but reading other people's issues on this forum it doesn't seem there is any fix.
jmrarch is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 03:26 PM   #7
nabbun
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
nabbun's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: NJ
Posts: 3,611
nabbun.sechkie nabbun
Send a message via AIM to nabbun
Default

Enform itself is bleh. I wished every car company came with Google Maps, Gmail, YouTube and the rest of the Google App Suite integration with a bigger screen like the Tesla. Would be so much bettter than buying BS map updates and using ultra slow menu navigation of the current systems. Blah. /rant
__________________
2013 CT200h F-Sport Obsidian
Volk CE28RT | Kics R40 | Michelin PSS | Injen Short Ram Intake | F-Sport Springs | F-Sport Sway Bars | Tom's Chassis Bracing
AIMGAIN Body | Arkym Spoilers | IS-F Tips | Body Match Grille Surround | Beat Sonic FD03 | ARC Oil Cap | RX350 HID Retrofit
Admit nothing. Deny everything. Counter with false accusations.
11B Infantryman / 25U Signal Support Systems Specialist
Fidelis et Fortis
nabbun is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 11:49 AM   #8
jmrarch
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: CA
Posts: 3
Default

It seemed that Samsung is the issue in my case after all. I bought a Nexus5 phone this weekend and it works flawlessly in my car: Bluetooth connection is great, Enform works, my text messages come in, my music works great.
jmrarch is offline   Reply With Quote
Old 06-23-14, 12:13 PM   #9
specONE
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
specONE's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: CA
Posts: 414
typerod
Send a message via ICQ to specONE Send a message via AIM to specONE
Default

Maybe you needed to uninstall the enform app on the phone and then reinstall?
That sometimes helps for other android apps that have issues if the app received update over a older version.
Something to throw out there for others that may come across this problem.
__________________
plusONEcrew
specONE is offline   Reply With Quote
Old 10-01-14, 04:46 PM   #10
Loe
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Sep 2014
Location: Florida
Posts: 135
Default

My S3 (yeah I know, and older phone) does this as well. However, today I found that if I turn off the WiFi finder, it doesn't seem to connect/disconnect, it just stays connected without issues (at least for my 30mins commute home). It would normally cycle every 5 mins when my WiFi finder was activated on the phone.
Loe is offline   Reply With Quote
Old 10-01-14, 04:46 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bluetooth Disconnect When Using Enform djkidd GS - Fourth Generation 13 12-09-14 07:26 PM
Enform App, Enform Remote, Res+ RogersDA Lexus Audio, Video, Security & Electronics 5 10-09-14 05:59 PM
Recent Enform issues chatanp RX - Third Generation 5 07-18-14 05:50 PM
Enform App Issues HDD RX - Third Generation 6 01-27-14 01:52 PM
Enform issues Liferules GS - Fourth Generation 33 07-25-13 10:52 AM


Tags
2014, anymore, bluetooth, car, galaxy, lexus, messages, s4, samsung, show, texts, transfer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 08:10 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info