Club Lexus Forums

Club Lexus Forums (http://www.clublexus.com/forums/)
-   GS - Second Generation (http://www.clublexus.com/forums/gs-second-generation-184/)
-   -   00 2GS odometer and speedometer stopped working same time? (http://www.clublexus.com/forums/gs-second-generation/719326-00-2gs-odometer-and-speedometer-stopped-working-same-time.html)

VinnyCee 11-27-13 11:41 AM

00 2GS odometer and speedometer stopped working same time?
 
i have a 00 2GS and the odometer and speedometer stopped working same time and the gas gauge is off also it goes up ind down a tiny bit but is not exact. Anyone know what this problem might be?

vijayn 11-27-13 03:35 PM

Hey mate,

Does your rpm gauge still work?

It may be your instrument cluster that needs replacing/fixing.Take it off and inspect the circuitry inside the cluster.

VinnyCee 11-28-13 10:06 AM

Hey yeah the rpm gauge is still working fine. Thanks for the help ill have to take a look at it when I get a minute. funny cause it didn't work for legit 2 years then one day after I got an oil change at a shop I pick it up and stared working again then a few months later it stopped again. so could be a wire or something stupid

articmonke 11-28-13 02:39 PM

go get your computer read at the dealer it should tell them whats the problem
the issue alot of people incounter is that when there traction control and or their abs turns on it may kill your speedo
and just erasing the computer by unpluging the battery for some time should fix the problem if not then a part may need replacing due to part failure

rphillips2 03-13-14 07:02 PM

I am having the same problem with my 99 gs 300 the speedometer and odometer both stopped working at the same time I don't know what is wrong with it I know nothing about cars lol

Aristo722 03-13-14 11:11 PM

If your Speedometer is stuck at 0. And your Odometer is not incriminating, that means the Vehicle Speed Sensor Is broken and needs replacement. But the first thing you would want to try is cleaning it, sometimes some gunk and magnetic particles and accumulate on the sensor. If that doesn't fix it, you might just have to replace it. 99% of the time when people ask this question, almost everyone assumes its a bad gauge cluster. Those RARELY break, so 99% of the time, that is an incorrect answer. The VSS is located in the front, top right (driver side) of the transmission. Right there on the top. Hard to get to, most likely you have to drop the trans to get to it. Still need to do mine. I have a diagram if you'd like. But its pretty self explanatory.


All times are GMT -7. The time now is 05:42 AM.


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved