RX330 Panel Button Corruption - Page 2 - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

Notices
RX - 2nd Gen (2004-2009) Discussion topics related to the 2004 -2009 RX330, RX350 and RX400H models

RX330 Panel Button Corruption

Reply

 
 
 
Old 05-16-12, 02:50 PM
  #16  
kickin8
2IS/2RX
iTrader: (1)
 
kickin8's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: SF Bay Area
Posts: 6,839
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

not sure if this helps.....

https://www.clublexus.com/forums/rx-...need-help.html
kickin8 is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-12, 03:03 PM
  #17  
Reposado
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: AZ
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by kickin8 View Post
Thanks, good find. He's got the same problem I do but doesn't sound like it's been resolved yet. I was starting to think I was the only one on the planet with this goofy problem!
Reposado is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-12, 11:24 AM
  #18  
05rx330
Driver School Candidate
 
Join Date: Sep 2011
Location: N/A
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

sorry, but i have to bump this thread
did you guys find a solution
if the solution was from the dealer what have they done? parts replacement? or simple reprograming using a disc they own that is inserted in the navigation computer

Thanks
05rx330 is offline  
Reply With Quote
Old 01-22-13, 09:00 AM
  #19  
Reposado
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: AZ
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bump again. Still not resolved, and still driving me nuts. Anyone else have any luck?
Reposado is offline  
Reply With Quote
Old 01-22-13, 12:13 PM
  #20  
ac921ol
Lead Lap
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2010
Location: VA
Posts: 619
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Best of luck. Never heard or seeing this issue. Maybe it has to do with nav brain?
ac921ol is offline  
Reply With Quote
Old 01-22-13, 12:21 PM
  #21  
nusource
Driver School Candidate
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canada
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default RX330 Windshield Washer Winter problem

In cold weather -12C, if car parked outside overnight, no washer fluid would come out from the nozzles. The car went into an underground garage and parked for a couple of hours, everything works fine.

Any suggestions?
nusource is offline  
Reply With Quote
Old 01-22-13, 12:58 PM
  #22  
jfelbab
Moderator
 
jfelbab's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: FL
Posts: 3,182
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Might try taking it to the Lexus dealer and ask for a quote?
jfelbab is online now  
Reply With Quote
Old 01-22-13, 01:04 PM
  #23  
Reposado
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: AZ
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by jfelbab View Post
Might try taking it to the Lexus dealer and ask for a quote?
I did, they haven't a clue where to start, and just want to start swapping out ecm's until they find the problem...
Reposado is offline  
Reply With Quote
Old 12-20-13, 07:24 AM
  #24  
Reposado
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: AZ
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Bump. Can't believe I've been dealing with this issue for over 2 years now. I can't even set my clock!
Reposado is offline  
Reply With Quote
Old 12-20-13, 09:16 AM
  #25  
jakenbake
Lead Lap
 
jakenbake's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Arizona
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I did the same thing. This is my post from another thread describing how i fixed it.

"I don't know if you guys ever figured out a solution to this. But I did the same thing and fixed it in just a few minutes.

First i went through all the buttons on the dash board to figure out which one was now the "Info" button. On mine it ended up being the "Winshield Defroster" button. I then held down the "Windshield Defroster" button and did the headlight trick to get into the service menu.

Once I was there the touch screen was messed up in that it was inverted. If I wanted to press a button in the top left corner of the screen I would have to press the bottom right corner of the screen to access that button. Once I figured out that trick I was able to press the section of the screen that corresponded to the button I wanted to press.

So now that I knew how to get into the service menus and where to touch the screen I went in to change the model type back.

I accessed the first level of the service menu and then went to the second level. I changed the vehicle type until it said "900N4WD" (you will want to do "900N2WD" if you have the 2WD RX Hybrid) then I pressed set and exited the menu.

All the buttons went back to normal and I vowed to never go into that menu again."
jakenbake is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-15, 05:39 PM
  #26  
Reposado
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: AZ
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for all the suggestions, although none have worked. It's been 4 years now and I suppose I need to trade this car off. Not thrilled that someone else will get stuck with it. Any last minute ideas?
Reposado is offline  
Reply With Quote
Old 09-16-17, 11:53 AM
  #27  
mgreenberg
Driver School Candidate
 
Join Date: Sep 2017
Location: CO
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Buttons set for wrong vehicle

Originally Posted by Reposado View Post
Bump. Anyone?

Summers almost over, and I have no idea how to turn the A/C off!
I have the same problem, can't find a way to change the 'vehicle model'....were you ever able to fix this or find a manual? Your experience would be much appreciated. I have a 2006 Highlander hybrid. The dash buttons and screen functions map to some other vehicle, unknown, and I can't find a way to change it. I can change the 'welcome screen' from Lexus to Toyota and the language and all of that, but in the service menu, I can't find a setting for the model type. Ideas?

Michael
mgreenberg is offline  
Reply With Quote
Old 09-20-17, 05:06 PM
  #28  
mgreenberg
Driver School Candidate
 
Join Date: Sep 2017
Location: CO
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SOLVED: We swapped out the display unit, the one above the radio/DVD and the 'scrambled' buttons and display problem was resolved. I was surprised, but it did solve the problem. The button info and screen stuff is NOT stored in the map nav DVD unit or the computer but in the display unit. Go figure.
mgreenberg is offline  
Reply With Quote
Old 09-20-17, 05:07 PM
  #29  
mgreenberg
Driver School Candidate
 
Join Date: Sep 2017
Location: CO
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Solved: Swapped out display unit

SOLVED: We swapped out the display unit, the one above the radio/DVD and the 'scrambled' buttons and display problem was resolved. I was surprised, but it did solve the problem. The button info and screen stuff is NOT stored in the map nav DVD unit or the computer but in the display unit. Go figure.
mgreenberg is offline  
Reply With Quote
Old 12-28-17, 09:58 AM
  #30  
GerryK
Driver School Candidate
 
Join Date: Dec 2017
Location: Essex
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Originally Posted by Reposado View Post
Thanks for all the suggestions, although none have worked. It's been 4 years now and I suppose I need to trade this car off. Not thrilled that someone else will get stuck with it. Any last minute ideas?
Did you trade off the car? is your problem now solved?
GerryK is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: RX330 Panel Button Corruption


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: