A/C problem for 2004 RX330 - Page 2 - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

Notices
RX - 2nd Gen (2004-2009) Discussion topics related to the 2004 -2009 RX330, RX350 and RX400H models

A/C problem for 2004 RX330

Reply

 
 
 
Old 10-25-11, 06:51 PM
  #16  
quantfutur
Driver
 
Join Date: Feb 2011
Location: MA
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by mschluns View Post
ai had similar problems with my 04 rx, my problem was related to a radiator leak...The car didnot overheat but the radiator level was low enuf to screw up the cooling/heating controls...there is a recall on these radiators, Lexus replaced mine in 2010...
There is a recall on the radiators? I am having problems with my heater (hot/cold on 80+ to HIGH heat)... and had low coolant. Why were the radiators recalled? Because they are leaking or because they mess up the cooling/heating controls somehow? I know this post is to a dated thread.....
quantfutur is offline  
Reply With Quote
Old 10-25-11, 08:39 PM
  #17  
RX330inFL
Lexus Champion
 
Join Date: May 2006
Location: FL
Posts: 4,000
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Originally Posted by quantfutur View Post
There is a recall on the radiators? I am having problems with my heater (hot/cold on 80+ to HIGH heat)... and had low coolant. Why were the radiators recalled? Because they are leaking or because they mess up the cooling/heating controls somehow? I know this post is to a dated thread.....
The recall was due to leaking at the bottom. They extended the warranty on the radiator past its original expiration. Cannot remember the length of the extension . You may find information on that if you search the forums.
RX330inFL is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-14, 05:41 PM
  #18  
farry
Driver School Candidate
 
Join Date: Aug 2014
Location: ks
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The A/C in off when the car stops

HI guys, I have RX330 2004, the a/c is not working and I can't hear the compressor is clicking when the car is not moving , however when the car is moving the a/c is fine
farry is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-14, 10:49 AM
  #19  
mpatton
Rookie
 
Join Date: Oct 2013
Location: al
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by mschluns View Post
ai had similar problems with my 04 rx, my problem was related to a radiator leak...The car didnot overheat but the radiator level was low enuf to screw up the cooling/heating controls...there is a recall on these radiators, Lexus replaced mine in 2010...
Do you have any of the info on the recall? I bought an '04 this year and since I've had it, you can always smell a slight trace of coolant burning off. Dealer said they can't find a leak and proposed maybe it was spillover, but 11 months later, it's clearly not spill over being burnt off.

Thanks!
mpatton is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-14, 11:51 AM
  #20  
Rainbird
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: California
Posts: 1,562
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I don't think there was a recall on the radiator but there was a TSB (see below). Lexus would replace the radiator if it was found defective. These TSB's usually have a time limit, so most likely a 2004 is not covered.
Attached Thumbnails A/C problem for 2004 RX330-04-radiator.jpg  
Rainbird is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-14, 02:51 PM
  #21  
mpatton
Rookie
 
Join Date: Oct 2013
Location: al
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, I'd be shocked if anything 10 yrs later is covered unless it's going to turn the car into a ball of fire and even then I think it's a stretch.

Any advice on finding a leak? I figured if the dealer can't find it, but we can all smell it, it's clearly leaking.

The AC made an awful groan this afternoon that I've never heard before and the green a/c button on the console blinked and I switched it off and it came back on and blew cold air just fine. I added some coolant because it was low...hoping that's the issue and not a compressor, etc.

Thanks
mpatton is offline  
Reply With Quote
Old 06-21-15, 06:34 PM
  #22  
kiratthukr
Driver School Candidate
 
Join Date: Jun 2015
Location: mn
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi I have the same issue .. where do I find the temp sensor and the connector ?
kiratthukr is offline  
Reply With Quote
Old 06-21-15, 06:57 PM
  #23  
5W40
Driver
 
5W40's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: BC Canada
Posts: 139
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

Originally Posted by kiratthukr View Post
Hi I have the same issue .. where do I find the temp sensor and the connector ?
Have you checked #14?
5W40 is offline  
Reply With Quote
Old 06-21-15, 07:06 PM
  #24  
kiratthukr
Driver School Candidate
 
Join Date: Jun 2015
Location: mn
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry had missed that. Will try this tomorrow.

Thanks for sharing ...
kiratthukr is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: A/C problem for 2004 RX330


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: