Want better low end performance, try this! It's free! - Page 19 - ClubLexus - Lexus Forum Discussion


Performance & Maintenance Engine, forced induction, intakes, exhausts, torque converters, transmissions, etc.

Want better low end performance, try this! It's free!

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-21-15, 09:35 AM   #271
dricacho
Rookie
 
Join Date: Apr 2015
Location: California
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

KC95SC400, how's your transmission holding up 6 yrs after doing this mod? I just picked up a 92 SC400 and might be trying this mod too.
dricacho is offline   Reply With Quote
Old 08-25-15, 07:02 PM   #272
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I posted to this tread to revive it, because its very similar to prob. Im having with my trans. Just got it out of the shop and all the sudden its dropping into drive hard, and has firmer shifts. I do like the firmer upshifts but not the jolt into drive. The trick of unplugging the 4th sol. is in question. I have gotten under the car and seen the black plug in that is where the trans body bolts to the bell housing. The plug goes into a black plastic part held down by a 10mm head screw, and there is a green and pink wire in the plug wiring. Im wondering if the 4th one is farther up towards the engine, because the one with 2 wires is plugged in.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 08-25-15, 07:29 PM   #273
t2d2
Lexus Champion
iTrader: (8)
 
t2d2's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Location: Location!
Posts: 3,759
Thanked 29 Times in 28 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bigwhite View Post
Just got it out of the shop and all the sudden its dropping into drive hard, and has firmer shifts.
It might just be that your A/T throttle cable is adjusted too tight.
t2d2 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-15, 08:00 PM   #274
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive backed it off to where it has free play and tried TPS going CCW no change. Since the shop had my engine and tranny out, they might have my detent cable pinched. Hard area to work on. When the poster of this thread says the solenoid is behind the bell housing bolts, I want to be sure its behind the bellhousing to trans. bolts and not the engine to bell housing bolts, and that theres 2 wires in the plug.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 09-03-15, 03:52 PM   #275
sheila814
Driver School Candidate
 
Join Date: Feb 2014
Location: FL
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default to big white

i pulled the speed sensor which has a pink wire ans a green wire with blk stipe. i was testing the ohms cuz i have o/d light blinking and get a code 37 or 38 (it seemed to change from 37 to 38 than back to 37). i have a 93 sc400 with no mods. it has ob1 and i use the paper clip on e1 and t1 to read the codes. the speed sensor IS on the bell housing on the drivers side just above the tube to the A/T for fluid and stick and is held in place with one 10mm bolt. if you check rock auto for lexus speed sensor you will see what it looks like. the sensor read 580 ohms so this is in range according to one of the pdf on this thread.so i'm still trying to get rid of the blinking o/d light. my car runs fine and will bolt when i put the pedal to the metal.
sheila814 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-15, 04:13 PM   #276
sheila814
Driver School Candidate
 
Join Date: Feb 2014
Location: FL
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default #4 auto trans solenoid position

the solenoid is further back from the bell housing on the trans body.
sheila814 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-15, 07:04 PM   #277
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks sheila, Ive looked at the plug on that solenoid and it has a red boot that goes over the plug, and its plugged in good. I am still having hard shift into drive and reverse, that the car didnt have before it went into the shop 2 weeks ago.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 02-06-16, 04:34 PM   #278
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So I still have hard shift into drive and hard downshifts. Yes I think the car shifts firmer up through the gears, but clunking downshift into first is bad. I have been talking about a small 2 wire solenoid on the drivers side of my auto. trans. close to the block. The part is held onto the side of the trans. by one 10mm. bolt, then has a 2 wire plug. This is what Iv been considering #4 sol. that controls line pressure. My prob. was that after having the engine and trans. pulled, that plug in would not latch and lock onto the part. After pulling the part and plug from a car at the junkyard, Im not sure it is a solenoid. It looks like a cam sensor, 1'' long bakelite with a small metal center at the tip.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 02-06-16, 04:38 PM   #279
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I know Ive asked before, if anyone can post a pic of a 93 sc400 trans. and describe, the solenoid # I would appreciate it.

Last edited by bigwhite; 02-06-16 at 04:49 PM.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 02-07-16, 02:10 PM   #280
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So I got a used front sol. with a tight plug and spliced it on, which also meant removing the attaching bolt and installing the new plug/ sol. Did test drive, dont think it has fixed the prob.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 02-07-16, 02:30 PM   #281
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So the part ive been working on is def. the one pictured in post 71 of this thread. Mines plugged in good now, still shifting like its unplugged. Have my detent cable loosely adj. and TPS slightly turned slightly ccw. Still goes into drive hard and has clunking downshift into 1st. Any help appeciated.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 05-26-16, 07:31 PM   #282
bigwhite
Lead Lap
 
bigwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: In
Posts: 442
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So Im bringing this thread back, after checking all elect. connections, trans. detent cable, i can not find the source of my car has been banging into drive. Its worse when its cold and worse downshift clunk into 1st. when cold. Im taking the lead of OLT and his info. on TPS affecting shifting. I tried everything else and come back to this. Car runs great otherwise with no hesitations so i didnt want to spend the $130.00 to try it but have just put the order in.
bigwhite is offline   Reply With Quote
Old 10-06-17, 10:50 AM   #283
B40123
Driver School Candidate
 
Join Date: Jan 2015
Location: CA
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry to revive an old thread. I have a 92 sc400 and would like to do this mod but does anyone know what color wire the 4th solenoid is on the ecu side?
B40123 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SC 4th SOLENOID MOD IS STRAIGHT BS! (How I broke my tranny) eefmydee Performance & Maintenance 38 10-16-17 06:56 AM
FL 1000 HP 01 Lexus GS300 adamgamz Lexus Vehicles Classifieds 9 04-20-17 12:38 AM
Banshee365's 95-97 transmission overhaul Banshee365 LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 68 03-17-17 01:24 PM
Rev matching down shifts on an automatic? (How does the ISF do it?) eefmydee IS F (2008-2014) 22 02-27-17 10:31 PM
Another SC400 with A340e shift issues Bertman Performance & Maintenance 4 05-17-16 07:22 PM


Tags
1995 , 94 , a340e , a342e , automatic , downshift , es300 , flashing , lexus , light , od , p0715 , ranger , sensor , speed , toyota , transmission

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:59 PM.


Copyright © 2000-2017 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: