Notices
IS F (2008-2014) Discussion topics related to the IS F model

anyone getting the grom vline?

 
Old 01-31-19, 04:39 PM
  #1576  
KYLS
Driver
 
KYLS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: KY
Posts: 187
Liked 8 Times in 8 Posts
Default

GROM, I know we have asked before for change history. What is in the 1.1.9.0 update?? Where are the offline downloads for the VL2? All that I can find on the site are the VL1 files:
http://gromaudio.com/software-vl1.html
KYLS is offline  
Old 02-01-19, 12:10 PM
  #1577  
gromaudio
Vendor
 
gromaudio's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: CA
Posts: 390
Liked 26 Times in 23 Posts
Default

Originally Posted by zildjian89 View Post


I have tried all of those and still get the same results.
youtube app still not working, every time I click it only circle in the middle loading. For you guys, do you have to log in an account for the YouTube app?
carplay still the same, I activated it by pressing 10+ times then get the 2 options of automatically or manually connected. Still goes back to black and white icon after plugging it in. Iím thinking maybe I missed something that I need to plug wires in the back of oem unit? You have the VL2 right? Do you have pics of whatís the back of the headunit would look like after installation? Thanks!
Please update your unit to the latest OTA to fix YouTube. We will fix CarPlay on Monday.
gromaudio is offline  
Old 02-01-19, 01:30 PM
  #1578  
zildjian89
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2018
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by gromaudio View Post
Please update your unit to the latest OTA to fix YouTube. We will fix CarPlay on Monday.
Hello Grom, I updated my firmware and software right after I got it last week. So I have the latest versions. YouTube just loads without any thing on the screen. It also has no option to sign in my account. CarPlay still the same like I said from previous post. I hope the next patch fixes everything.
zildjian89 is offline  
Old 02-01-19, 03:42 PM
  #1579  
KYLS
Driver
 
KYLS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: KY
Posts: 187
Liked 8 Times in 8 Posts
Default

Originally Posted by gromaudio View Post
Please update your unit to the latest OTA to fix YouTube. We will fix CarPlay on Monday.
Is OTA the only option now? In which case, there is no way to go back to a previous working version.

Last edited by KYLS; 02-01-19 at 04:57 PM.
KYLS is offline  
Old 02-02-19, 12:22 AM
  #1580  
10lexus350
Driver School Candidate
 
Join Date: Jan 2016
Location: Washington
Posts: 33
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Default

Originally Posted by scommando1 View Post
GROM has been throwing vertical bars at me lately. What's the deal? I don't want to pull over and restart my car every time in order to resolve the issue...
Yes! I get this every day now. Pretty much every time I turn on the car and start driving, it happens.
10lexus350 is offline  
Old 02-02-19, 08:31 AM
  #1581  
KYLS
Driver
 
KYLS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: KY
Posts: 187
Liked 8 Times in 8 Posts
Default

Originally Posted by 10lexus350 View Post

Yes! I get this every day now. Pretty much every time I turn on the car and start driving, it happens.
Does it look like this (post 768)?
https://www.clublexus.com/forums/sho...&postcount=768

if so, then it may need a new vid cable, or if your lucky twisting/repositioning cable might resolve it.
KYLS is offline  
Old 02-02-19, 08:55 AM
  #1582  
zildjian89
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2018
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by gromaudio View Post
Please update your unit to the latest OTA to fix YouTube. We will fix CarPlay on Monday.

Youtube is working now. Just the Apple CarPlay is still the same.
I also get the vertical lines whenever I put back to drive when I backup. Sometimes GROM wonít even go back even if Iíve pressed the AUX many times. I had to pull up and turn off the engine and turn on to get it working
zildjian89 is offline  
Old 02-12-19, 03:09 AM
  #1583  
baviaannl
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2018
Location: Kent
Posts: 33
Liked 4 Times in 3 Posts
Default

gromaudio may I ask how the 8.1 roll out is progressing? Things have gone quiet!
baviaannl is offline  
Old 02-12-19, 03:57 AM
  #1584  
zildjian89
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2018
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

I still have the same issues (2 posts back above).
hopefully it can get a fix soon. I want to use AppleCarPlay. The white vertical lines are getting worse too when switching from backup camera and vline. Itís unsafe that I had to turn off the engine and back on just to make it work again.
Please fix GROM. Thanks!
zildjian89 is offline  
Old 02-12-19, 04:03 AM
  #1585  
8cyl
Rookie
 
8cyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: North Carolina
Posts: 59
Liked 5 Times in 5 Posts
Default

I'm interested in this but I keep seeing negative comments.
Guess I'll wait til they solve issues.
8cyl is offline  
Old 02-12-19, 06:54 AM
  #1586  
baviaannl
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2018
Location: Kent
Posts: 33
Liked 4 Times in 3 Posts
Default

Originally Posted by 8cyl View Post
I'm interested in this but I keep seeing negative comments.
Guess I'll wait til they solve issues.
I've had my Vline V2 since August 2018... Hasn't missed a beat!

I think on 2 occasions in that 6 month period it has failed to boot, simply restarting the car fixed it on both occasions. I'd consider it one of the most reliable products I own.
baviaannl is offline  
Old 02-12-19, 07:05 AM
  #1587  
8cyl
Rookie
 
8cyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: North Carolina
Posts: 59
Liked 5 Times in 5 Posts
Default

Originally Posted by baviaannl View Post
I've had my Vline V2 since August 2018... Hasn't missed a beat!

I think on 2 occasions in that 6 month period it has failed to boot, simply restarting the car fixed it on both occasions. I'd consider it one of the most reliable products I own.
Thanks for your input,
I'm definitely interested and will get it at some point though. Of course there are more properly working ones than malfunctioning ones, I hope
I'm too busy with modding and detailing the car at the moment. I will look into it after those are done
8cyl is offline  
Old 02-12-19, 07:09 AM
  #1588  
baviaannl
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2018
Location: Kent
Posts: 33
Liked 4 Times in 3 Posts
Default

Originally Posted by 8cyl View Post
Thanks for your input,
I'm definitely interested and will get it at some point though. Of course there are more properly working ones than malfunctioning ones, I hope
I'm too busy with modding and detailing the car at the moment. I will look into it after those are done
You'll only hear about the ones that go wrong on these forums, when things work great there's no reason to post.
baviaannl is offline  
Old 02-12-19, 07:15 AM
  #1589  
8cyl
Rookie
 
8cyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: North Carolina
Posts: 59
Liked 5 Times in 5 Posts
Default

Originally Posted by baviaannl View Post
You'll only hear about the ones that go wrong on these forums, when things work great there's no reason to post.
precisely,
8cyl is offline  
Old 02-12-19, 02:24 PM
  #1590  
kennytbone
Rookie
 
Join Date: Mar 2016
Location: TX
Posts: 77
Likes: 0
Liked 8 Times in 5 Posts
Default

Hey Grom, did y'all ever add the bluetooth profile for hands-free calling in the newer software/firmware updates? My VL1 is working just fine and I don't want to install updates to find out.

I understand why you wouldn't include it since factory bluetooth calling already exists, but there's one major problem for Lexus gen 5 owners with not having bluetooth calling on the VLine. When the factory bluetooth is in use, it locks out the infotainment screen from all audio devices, including the VLine (CD Changer 2) and just displays a black screen that says "Talking". This makes it impossible to use a navigation app and bluetooth calling at the same time.

If this hasn't been addressed in a newer firmware version, this represents a major functionality gap and I can't recommend the VLine to others until this gap is closed which is unfortunate because I'm otherwise very pleased with the system.
kennytbone is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: anyone getting the grom vline?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: