Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 430
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

sc430 radio/cd player defect

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-28-10, 07:21 PM   #16
misha
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2010
Location: CA
Posts: 3
Default Lexus

Thank's every body for help
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
misha is offline   Reply With Quote
Old 03-26-11, 02:51 PM   #17
vnetter
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2011
Location: GA
Posts: 5
Default Defect radio/cd changer

My radio /cd changer is not working. Its comes on but no volume.
vnetter is offline   Reply With Quote
Old 03-26-11, 02:53 PM   #18
vnetter
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2011
Location: GA
Posts: 5
Default

Can anybody tell me why my radio is mute. I cannot get any volume.
vnetter is offline   Reply With Quote
Old 03-26-11, 02:58 PM   #19
vnetter
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2011
Location: GA
Posts: 5
Default

How did you fix it?
vnetter is offline   Reply With Quote
Old 03-26-11, 03:33 PM   #20
VVTiBob
Moderator
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 2,004
Default

I am not being rude, just need more info.
  1. So you're saying you're in the correct mode...i.e. FM1 or FM2 or AM
  2. and have tuned to where a you know a radio station broadcasts
  3. and you're not is AUX mode... and volume **** is turned up?

If all those parameters are correct here is a list of potential issues:
  1. Blown Amp fuse - (power at the head unit but not at the amp)
  2. disconnected Amp (cabling somehow got disconnected)
  3. Dead Amp (you ML amp died, RIP)
__________________
02 Millennium Silver

JDM Rear Seat Cover - Spare Tire Kit - Sport Pedals - Chrome Tourmalines - LED Lighting - 06 Tails - LED Rocker Lights - MGP Caliper Covers - GEN 4 NAV w/BeatSonic Override - Luxlink - Backup Camera - 2012 Pioneer AVH-P4400BH Head Unit w/Beatsonic's NEW MVA-12L Adapter & Steering Pad Controls.
https://www.photoshop.com/express/in...ackingid=BTAGC
VVTiBob is offline   Reply With Quote
Old 03-28-11, 07:56 AM   #21
vnetter
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2011
Location: GA
Posts: 5
Default

Thanks....I did check all the above and it could be the amp, but my navigation voice is working. Why is that?
vnetter is offline   Reply With Quote
Old 08-10-11, 12:10 AM   #22
ser67
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Cambridgeshire
Posts: 89
Default

This is exactly what i have - how did you fix it ??

Last edited by ser67; 08-10-11 at 12:15 AM..
ser67 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-11, 11:09 AM   #23
vnetter
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2011
Location: GA
Posts: 5
Default

I didn't. I took it to the Toyota Dealer and they said I needed another amp, but with in 2 days it came back on. Now it will go out for a couple of days and come back on for a while. I think it does have something to do with the top. I just been dealing with it. You know they don't make that body anymore....that probably one of the reasons.
vnetter is offline   Reply With Quote
Old 08-15-11, 11:59 AM   #24
misha
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2010
Location: CA
Posts: 3
Default

Hi

i have lexus 2005 430sc
my am radio do not warking proporly
but fm perffect
any idea how to fix it
thank you
misha is offline   Reply With Quote
Old 08-19-11, 05:05 AM   #25
ser67
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Cambridgeshire
Posts: 89
Default

"Something to do with the top"

Mine started playing around immediately after I put the top down.

Whilst mine displays all the symptoms of a failing amp - is there some small switch somewhere that detects the top going up/down that may be faulty ?
ser67 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-11, 08:49 AM   #26
VVTiBob
Moderator
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 2,004
Default

I took a look at the RHD wiring schematic for SC430 Audio system and did not see any switch associated with the retractable top.
Attached Images
File Type: pdf RHD Audio System Wiring Diagram.pdf (60.0 KB, 128 views)
File Type: pdf RHD Connector Points.pdf (267.4 KB, 125 views)
File Type: pdf RHD Nav Connections Points BodyR-P3.pdf (272.1 KB, 123 views)
__________________
02 Millennium Silver

JDM Rear Seat Cover - Spare Tire Kit - Sport Pedals - Chrome Tourmalines - LED Lighting - 06 Tails - LED Rocker Lights - MGP Caliper Covers - GEN 4 NAV w/BeatSonic Override - Luxlink - Backup Camera - 2012 Pioneer AVH-P4400BH Head Unit w/Beatsonic's NEW MVA-12L Adapter & Steering Pad Controls.
https://www.photoshop.com/express/in...ackingid=BTAGC

Last edited by VVTiBob; 08-19-11 at 08:55 AM..
VVTiBob is offline   Reply With Quote
Old 08-19-11, 09:01 AM   #27
Liquid SC
Moderator
Trader Score: (0)
 
Join Date: Feb 2007
Location: NM
Posts: 2,003
Default

Quote:
Originally Posted by VVTiBob View Post
I took a look at the RHD wiring schematic for SC430 Audio system and did not see any switch associated with the retractable top.
I'd be surprised if their problem has anything to do with the top, but there must be a connection somewhere. The radio volume automatically adjusts louder when you put the top down.
__________________
http://www.clublexus.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=64634&dateline=1241597355
Liquid SC is offline   Reply With Quote
Old 02-06-13, 12:08 PM   #28
Lexus62
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Lexus62's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: MS
Posts: 11
Cool Lexus sc430 2002

Car was in body shop for repairs from accident in Dec.. It has been over a week since I picked it up.. as posted before there are many issues therefore the car goes back in.. Wrong paint colour white pearl instead of White Gold Crystal, they wore my window out, but I am curious if this new development can be another issue caused by the bodyshop... While driving the car yesterday the stereo paused for a split sec. Thought nothing of it.. Then the CD did it, I first thought a spot on CD, but it happened on most that played. Then of course the radio .........it pauses for a split second. .What could this be and why would it be happening after body repair on the complete left side.. Oh and they cleaned under my hood why I have no idea.
Thanks
Lexus62 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-13, 12:08 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
07, 430, amplifier, cd, door, happen, issue, lexus, nav, problem, radio, repair, sc, sc430, trigger

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IS audio system overview cmusic IS - Second Generation 133 11-04-13 04:48 PM
Electrical Issue I think DreaMzZ SC 400/300 5 11-01-13 07:37 PM
Navigation - override music? jj14 GS - Fourth Generation 3 12-01-12 05:56 PM
Mark Levinson Audio Problem tank5269 ES300 and ES330 0 07-09-12 09:38 PM
Radio/ speaker issue in my 1998 lexus gs400 need help dartom GS - Second Generation 2 08-08-11 04:52 PM

All times are GMT -7. The time now is 01:07 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info