Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

2JZGE Na-T TT Ecu Mod

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-31-10, 03:04 PM   #31
turbodremz
Lexus Champion
Trader Score: (18)
 
turbodremz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: TX
Posts: 4,764
Chris Carrasco A-wHyTe-RaBbYt
Send a message via Yahoo to turbodremz
Default

Quote:
Originally Posted by Ali SC3 View Post
good luck with the trans, hopefully it will work out.

i found some helpfull info for you in this thread: http://www.clublexus.com/forums/gs-f...-1g-gs300.html

"The reason swapping a TT auto is complicated is because of the line pressure issue with the valve bodies. Believe it or not, the cable the n/a auto has is NOT a kickdown cable but a cable to control line pressure. The problem with the TT tranny is line pressure is controlled electronically via a solenoid. The solenoid is linearly controlled and allows for more precise line pressure control. So far, the only way to control the TT tranny is with an AEM, however"

Since you are doing the opposite, if you could retain the cable to control the line pressure (doesn't it come off the throttle body to the trans? its already there so don't remove it), then the transmission could theoretically operate just like before and just leave the electronic control from the TT ecu doing nothing (theres no where to connect it to anyways). I would imagine you may get a code or 2 for this, but maybe there is a way to trick it into thinking its connected.
Yeah, Im gonna give it a shot. But for the time being, I have a feeling I may just have to shift it manually (which I normally do anyway, so its no big deal), but the line pressure cable is still in place but needs to be modified due to the FFIM and Q45 TB. Im not going to spend too much time sweating the stock auto trans, cause I may just pick up an Aristo trans and shim it and add a cooler to allow a bit more room for higher hp..worst case, I find an R154 later on. But once the car is up and running, I will post the results.

Quote:
Originally Posted by solprps92 View Post
yeah i guess im kinda lucky there i got a 5-speed

Yeah you did get lucky, and I really wish my SC was a 5-speed, but working with whats here for now, and trying to get more information/knowledge posted up for future reference.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________

LS1 5.7, T-56 6-speed trans, BruteSpeed/EPP Blower Cam, Fast 102 LSXR intake manifold, 28lb/hr injectors flowing 31.5lbs, DGR Fabrication motor mounts, PSI Conversion LSx harness, F-body driveshaft, Tuned By Frost PCM with TSP cam tune, Mishimoto Supra Radiator/Shroud/Fans, QuickCar fused switch panel, Full custom Speedhut dash cluster/gauge setup, Hooker headers to 3.5" dual exhaust with X-pipe, Dynomax 3.5"x6" bullets, gutted and caged.BUILD THREAD and VIDEOS
turbodremz is offline   Reply With Quote
Old 08-31-10, 03:13 PM   #32
solprps92
Rookie
Trader Score: (0)
 
solprps92's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NC
Posts: 72
Default

yeah im guna swap to a R154 when my W58 goes bad
__________________

92 SC300 Pearl White
Stock...for now
solprps92 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-10, 04:57 PM   #33
solprps92
Rookie
Trader Score: (0)
 
solprps92's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NC
Posts: 72
Default

ok for the o2 sensor im looking @ the AEM wiring diagrams you got both the zoomed in & original, it looks like 2 wires are plugged into pin 47 and 1 into 72 for the sub o2 sensor same for the main (2 to 48 & 1 to 73)
i think this is the way the 3 wire o2 plugs in, let me know wat you think
__________________

92 SC300 Pearl White
Stock...for now
solprps92 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-10, 07:20 PM   #34
Ali SC3
Na-T Guru
Trader Score: (10)
 
Ali SC3's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: CO
Posts: 6,906
Default

thats not right, 2 wires hardly ever go to the same pin, it works like this.
they are actually 4 wire 02's in that diagram.

for ox1 according to the ecu pinout:
signal is 73B (pin 1 on o2 sensor) and
heater ground is 48B (pin 3 on o2 sensor)
now there are 2 wires left (pins 2 and 4) for the o2 sensor, one is power for the heater circuit and one is power for the actual o2 circuit.
I know that wire labeled BR (pin 4 on the o2 sensor) is 5v, same color as the 5v for the maf and IAT sensors.
now the last wire (pin 3) is labeled B-R which i'm not 100% sure what that is but I would guess its a switched 12V. someone should double check and see what that wire is.

that was just for one sensor, the good news is both the power wires for second o2 sensors can be spliced off the first one (they should be close to each other).
so basically from a stock viewpoint you need to run 2 wires to the ecu for the heater grounds (one for each o2 sensor), and 4 wires for power (either from ecu or close by, and you can just run 2 wires and splice at the sensors).
__________________

1995 Lexus SC300 5spd Na-T ( TT Ecu Mod + a few others)

Last edited by Ali SC3; 08-31-10 at 07:24 PM..
Ali SC3 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-10, 12:03 AM   #35
solprps92
Rookie
Trader Score: (0)
 
solprps92's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NC
Posts: 72
Default

ok so for main sensor u run one wire to pin 71 and then 2 wires to pin 48
then pretty much same deal for the sub 1 to 72, 2 to 47
then just splice the double wires together
im pretty sure ur guna say wrong again
so ill ask what voltage does it need 12v or 5v
__________________

92 SC300 Pearl White
Stock...for now

Last edited by solprps92; 09-01-10 at 12:39 AM..
solprps92 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-10, 09:05 AM   #36
Ali SC3
Na-T Guru
Trader Score: (10)
 
Ali SC3's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: CO
Posts: 6,906
Default

thats totally wrong, lol. no 2 wires from the same sensor go to the same pin.
i told you where 3 wires go i am unsure of where the 4th wire goes but it is definately not pin 48
__________________

1995 Lexus SC300 5spd Na-T ( TT Ecu Mod + a few others)
Ali SC3 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-10, 08:32 PM   #37
solprps92
Rookie
Trader Score: (0)
 
solprps92's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NC
Posts: 72
Default

ok im just guna shut up for a lil bit lol
__________________

92 SC300 Pearl White
Stock...for now
solprps92 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-10, 09:20 PM   #38
turbodremz
Lexus Champion
Trader Score: (18)
 
turbodremz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: TX
Posts: 4,764
Chris Carrasco A-wHyTe-RaBbYt
Send a message via Yahoo to turbodremz
Default

Quote:
Originally Posted by solprps92 View Post
ok im just guna shut up for a lil bit lol
Dont feel bad. I have been looking at the GTE pinouts and scratching my head too..Suddenly a o2 simulator sounds nice.
__________________

LS1 5.7, T-56 6-speed trans, BruteSpeed/EPP Blower Cam, Fast 102 LSXR intake manifold, 28lb/hr injectors flowing 31.5lbs, DGR Fabrication motor mounts, PSI Conversion LSx harness, F-body driveshaft, Tuned By Frost PCM with TSP cam tune, Mishimoto Supra Radiator/Shroud/Fans, QuickCar fused switch panel, Full custom Speedhut dash cluster/gauge setup, Hooker headers to 3.5" dual exhaust with X-pipe, Dynomax 3.5"x6" bullets, gutted and caged.BUILD THREAD and VIDEOS
turbodremz is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 11:03 AM   #39
Ali SC3
Na-T Guru
Trader Score: (10)
 
Ali SC3's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: CO
Posts: 6,906
Default

lol you could in all honesty not worry about it at first, its not going to keep your car from starting or driving not having the heated sensor in there. the regular ge sensor should get the job done but it will throw a code for the heater not connected, but definately something you can deal with later on after a couple dozen burn-outs
__________________

1995 Lexus SC300 5spd Na-T ( TT Ecu Mod + a few others)
Ali SC3 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 12:04 PM   #40
turbodremz
Lexus Champion
Trader Score: (18)
 
turbodremz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: TX
Posts: 4,764
Chris Carrasco A-wHyTe-RaBbYt
Send a message via Yahoo to turbodremz
Default

Quote:
Originally Posted by Ali SC3 View Post
lol you could in all honesty not worry about it at first, its not going to keep your car from starting or driving not having the heated sensor in there. the regular ge sensor should get the job done but it will throw a code for the heater not connected, but definately something you can deal with later on after a couple dozen burn-outs
And this is where my issues arises..my SC has been under the knife so long, my tags are out. I know where I can get a sticker, but would rather do it legal, plus I cant stand having the CEL light on in my dash, bugs the crap outta me. Thats why I had asked if you knew what resistor would simulate the heated o2. I have excellent access to all kinds of electronics, and could simply make a resistor box to fit under the hood somewhere, just not sure what resistor to use.
__________________

LS1 5.7, T-56 6-speed trans, BruteSpeed/EPP Blower Cam, Fast 102 LSXR intake manifold, 28lb/hr injectors flowing 31.5lbs, DGR Fabrication motor mounts, PSI Conversion LSx harness, F-body driveshaft, Tuned By Frost PCM with TSP cam tune, Mishimoto Supra Radiator/Shroud/Fans, QuickCar fused switch panel, Full custom Speedhut dash cluster/gauge setup, Hooker headers to 3.5" dual exhaust with X-pipe, Dynomax 3.5"x6" bullets, gutted and caged.BUILD THREAD and VIDEOS
turbodremz is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 12:05 PM   #41
solprps92
Rookie
Trader Score: (0)
 
solprps92's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NC
Posts: 72
Default

lol i like your style man lol
ok sounds good though thanks
__________________

92 SC300 Pearl White
Stock...for now
solprps92 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 12:11 PM   #42
solprps92
Rookie
Trader Score: (0)
 
solprps92's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NC
Posts: 72
Default

yeah i hear you im kinda lucky i just got it inspected like 2 months ago
and i can even get it inspected with a check engine light
i can deal with waiting for later
__________________

92 SC300 Pearl White
Stock...for now
solprps92 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 06:51 PM   #43
Ali SC3
Na-T Guru
Trader Score: (10)
 
Ali SC3's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: CO
Posts: 6,906
Default

Quote:
Originally Posted by turbodremz View Post
And this is where my issues arises..my SC has been under the knife so long, my tags are out. I know where I can get a sticker, but would rather do it legal, plus I cant stand having the CEL light on in my dash, bugs the crap outta me. Thats why I had asked if you knew what resistor would simulate the heated o2. I have excellent access to all kinds of electronics, and could simply make a resistor box to fit under the hood somewhere, just not sure what resistor to use.
lol most people do tags before it goes under the knife, but i understand my 2 years are coming around as well. sorry i was too lazy to look it up before.

I guess you guys haven't seen this thread. This is the first thread I ever saw proof and instructions for it all working. It has majority of the info but he never used the stock ignition. He went straight to coilpacks.
post 16 he tells what resistor to use for the o2 sensor.
http://forum.clubna-t.com/showthread.php?t=7291
__________________

1995 Lexus SC300 5spd Na-T ( TT Ecu Mod + a few others)
Ali SC3 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 07:15 PM   #44
turbodremz
Lexus Champion
Trader Score: (18)
 
turbodremz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: TX
Posts: 4,764
Chris Carrasco A-wHyTe-RaBbYt
Send a message via Yahoo to turbodremz
Default

Quote:
Originally Posted by Ali SC3 View Post
lol most people do tags before it goes under the knife, but i understand my 2 years are coming around as well. sorry i was too lazy to look it up before.

I guess you guys haven't seen this thread. This is the first thread I ever saw proof and instructions for it all working. It has majority of the info but he never used the stock ignition. He went straight to coilpacks.
post 16 he tells what resistor to use for the o2 sensor.
http://forum.clubna-t.com/showthread.php?t=7291
yeah I know, I should have done my tags first, but what can I say

And out of all the threads I read through, I had never seen that one, but figured it was between a 30-36ohm's. Guess its time to take a trip to the electronics part store this weekend and get some resistors and a heat sink

Thanks again Ali (for the 10th time)


**After looking through the thread for the wiring of the resistors, its says to wire them from pin 71 and 72 on the GTE ecu, but the GTE ecu diagram I have shows OX1 Main htd. Sensor @ pin 48 (E9) and pin 71 (E9 for HT1 main htd. sens.)?? ** FAIL, i found it. The diagram I have doesnt have the sub's listed (pins 47, and 72). But now that I see those, your post (#34) make much more sense.


Also any specific switched 12v signal I should be using?**
__________________

LS1 5.7, T-56 6-speed trans, BruteSpeed/EPP Blower Cam, Fast 102 LSXR intake manifold, 28lb/hr injectors flowing 31.5lbs, DGR Fabrication motor mounts, PSI Conversion LSx harness, F-body driveshaft, Tuned By Frost PCM with TSP cam tune, Mishimoto Supra Radiator/Shroud/Fans, QuickCar fused switch panel, Full custom Speedhut dash cluster/gauge setup, Hooker headers to 3.5" dual exhaust with X-pipe, Dynomax 3.5"x6" bullets, gutted and caged.BUILD THREAD and VIDEOS

Last edited by turbodremz; 09-02-10 at 07:47 PM..
turbodremz is offline   Reply With Quote
Old 09-08-10, 08:30 PM   #45
solprps92
Rookie
Trader Score: (0)
 
solprps92's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NC
Posts: 72
Default

Im having a little trouble finding a jdm iat sensor
it the only thing i need left
any body got anywhere that can sell good jdm parts

also im looking into where to put the MAP and IAT Sensors
i know theres a vacuum line under the plenum somewhere i havent really looked into yet
but my real question is what place should i put the IAT
the pic is of the stock intake now when i do this im guna do a BFI and make some piping
i think itd be easier to drill into that piping (yellow) then the other piece (red) i pointed out idk what it is exactly just part of the throttle body
anyway let me know what you think
Attached Images
 
__________________

92 SC300 Pearl White
Stock...for now
solprps92 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-10, 08:30 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Distributor Delete Pics w/ 7m-gte CPS / vvti Coilpacks Ali SC3 Performance & Maintenance 256 10-15-14 08:30 AM
Need Help picking out an ECU Aswilley Performance & Maintenance 6 06-09-14 02:01 PM
1JZ No Start - Experts Suggestions Required! ChrisPacki Maintenance 10 01-23-14 09:20 AM
Aristo 2jzgte harness puzzle figured out! wanganstyl Performance & Maintenance 171 05-19-13 08:52 AM
TT usdm ecu in na-t wont start.. Need Help!! 2jzforlife Performance & Maintenance 2 10-24-12 07:02 AM


Tags
2jzgte, aem, aristo, ecu, iat, igniter, jdm, lexus, mod, odb1, single, stand, stock, supra, tt, turbo

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 10:26 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info