my sc400 is throwing 8 codes =( help me fix PLEASE! - Club Lexus Forums


Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC- 1st Gen (1992-2000)
Log In 

my sc400 is throwing 8 codes =( help me fix PLEASE!

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-19-10, 10:59 PM   #1
iridebmx
Lexus Test Driver
Trader Score: (6)
 
iridebmx's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,442
Default my sc400 is throwing 8 codes =( help me fix PLEASE!

Well I just checked my diagnostic box because my car is having a starting problem about every 2 weeks or so. And come to find out I am throwing way more codes than just the one I thought it was....


12- RPM signal
24- IAT Sensor Signal
25- A/F Ratio Lean Malfunction
26- A/F Ratio Rich Malfunction
52- KS Signal
55- KS Signal
71- EGR System Malfunction
78- Fuel Pump Control

I just bought this car about 2-3months ago and I don't know much about them what all do I need to get ALLLL those fixed??

Thanks in Advance to anyone knowledgeable about this.
iridebmx is offline   Reply With Quote
Old 07-19-10, 11:22 PM   #2
iridebmx
Lexus Test Driver
Trader Score: (6)
 
iridebmx's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,442
Default

This is what I have come up

-Clean my mafs - but with what?
-buy two new distributors
-maybe new knock sensors to fix the Air Fuel readings BUT first go and buy some spark plugs and seafoam my car before i spend $300 on Knock sensors
-new egr position sensor


I dont know what to do about the fuel pump code though?

also correct me if i am wrong please

Last edited by iridebmx; 07-19-10 at 11:27 PM.
iridebmx is offline   Reply With Quote
Old 07-19-10, 11:25 PM   #3
Carfreak70
Lexus Champion
Trader Score: (16)
 
Carfreak70's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tennessee
Posts: 2,129
Carfreak70852 Inline 6 2JZGTE
Send a message via AIM to Carfreak70
Default

Sounds like your ECU went haywire to me...
__________________
Big Purple Nurple Booty Boat
Carfreak70 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-10, 11:29 PM   #4
iridebmx
Lexus Test Driver
Trader Score: (6)
 
iridebmx's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,442
Default

So all that may not be wrong and its a computer problem?

for some reason that sounds hard to believe but i have no idea... i shouldve stayed with my s13 that i know up and down left and right


RIGHT NOW my car is doing these things:

-rpm and mph gauges dont always start working until i drive for like 10-15mins than they come on randomly and stay until i turn the car off and back on. sometimes they come on and stay on from the get go or 1 at a time.... TALKING ABOUT ACTUALLY READINGS NOT LIGHTS

-lately i have to left my car get fuel by leaving my car in the on position without starting it so fuel pumps or it wont start up right away (i bypassed the fuel pump ecu) COULD MY BYPASSING THE ECU THROW MOST OF THESE FUEL CODES??? I didnt splice the wire and plug the plug back in a just pinned the two wires through the plug.

-it is laggy from around 0-25mph, BUT sometimes just flies right up there....

hmm thats about all the problems i am having...

Last edited by iridebmx; 07-19-10 at 11:37 PM.
iridebmx is offline   Reply With Quote
Old 07-19-10, 11:32 PM   #5
Carfreak70
Lexus Champion
Trader Score: (16)
 
Carfreak70's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tennessee
Posts: 2,129
Carfreak70852 Inline 6 2JZGTE
Send a message via AIM to Carfreak70
Default

I mean the fact that your car just all of the sudden throws 8 codes leads me to believe its the ECU.
__________________
Big Purple Nurple Booty Boat
Carfreak70 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-10, 05:05 AM   #6
iridebmx
Lexus Test Driver
Trader Score: (6)
 
iridebmx's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,442
Default

its not all of a sudden... its had a cel on for about a month now
iridebmx is offline   Reply With Quote
Old 07-20-10, 08:01 PM   #7
iridebmx
Lexus Test Driver
Trader Score: (6)
 
iridebmx's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,442
Default

anyone else? anyone have knowledge of their cars messing up?
iridebmx is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 Misfiring P0300, P0171, P0174 clintbw ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 12 04-01-14 08:38 AM
Engine Diagnostic tools and pc tools (includes all trouble codes) Australian RX - 1st Gen (1999-2003) 13 09-19-11 02:19 AM
Lexus Specific CEL Codes Clear2Cloz GS - 2nd Gen (1998-2005) 1 06-15-11 12:15 AM
Numerous CEL codes - need advice JAB RX - 1st Gen (1999-2003) 6 10-15-09 12:43 AM
code throw 2009 masco RX - 1st Gen (1999-2003) 6 08-20-09 10:07 AM


Tags
1992, 400, 52, code, egr, fix, iat, ks, lexus, pump, sc, sc400, senso, sensor, signal, start, stay, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:26 PM.



Copyright © 2000-2015 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS