help! CEL, VSC, VSC OFF lights on! no acceleration... - Club Lexus Forums

Go Back   > > > >
Log In 

help! CEL, VSC, VSC OFF lights on! no acceleration...

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-07, 03:01 PM   #1
GQD_GS4
Lexus Test Driver
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: IL
Posts: 1,508
Default help! CEL, VSC, VSC OFF lights on! no acceleration...

help guys!

something is wrong with my car... my CEL, VSC, and VSC OFF lights all turned on, and my gas pedal doesnt work unless i press it *all the way down.* am i in limp mode? i unplugged the 2 sensors next to the throttle body to try and get rid of the lights but it didnt work. then i disconnected the battery for 15 minutes to reset the ECU and that didnt work either.

i've been searching on CL and i think i need either a TPS or an accelerator position sensor. which one do i need and how much do each of these cost?

and can i buy these from carson or sewell (contact info?)?

thanks in advance guys
vince
GQD_GS4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-07, 04:50 PM   #2
Spyder78
Lexus Champion
iTrader: (7)
 
Spyder78's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: NY
Posts: 3,365
Default

you need to plug in the obd 2 scanner and see what codes you are throwing. Usually the vsc lights are associated with suspension components. Go to autozone and they can pull the code for you for free.
Spyder78 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-07, 05:21 PM   #3
w_star_001
Driver
 
Join Date: Jan 2003
Location: California
Posts: 110
Default

yeah go to Autozone and pull the code. the scanner will give u a little info about the code. keep us posted...
w_star_001 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-07, 06:04 PM   #4
LEXUS_KID
Lexus Fanatic
iTrader: (4)
 
LEXUS_KID's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: IN THE POKER ROOM!!!!
Posts: 10,803
Default

It also could be your (TPS) Throtle Position Sensor
LEXUS_KID is online now   Reply With Quote
Old 01-26-07, 06:52 PM   #5
blackgs415
Driver School Candidate
 
Join Date: Dec 2006
Location: CA
Posts: 7
Default

Pull the codes.

I had the same prob.
Codes I got was P1120 and P1121

Looked up the the codes and it was the Accelerator Pedal Position Sensor

Bought the part 2206046010-LEVER ASSY, THROTTLE from Lexus
Installed it the same night it arrived.

No more problemo!
blackgs415 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-07, 06:55 PM   #6
blackgs415
Driver School Candidate
 
Join Date: Dec 2006
Location: CA
Posts: 7
Default

BTW: The information I found on this site was priceless. I am a new Lexus owner and it turns out the this is a common problem with the GS.
blackgs415 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-07, 07:04 PM   #7
DSM2GS400
Driver
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ontario
Posts: 167
Default

Had a similar problem today. Restarted the car and the problem went away. The night before I got a car wash and it was realy cold afterwards -17, I'm hoping that was part of the problem. Never happened before and I hope never again.
DSM2GS400 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-07, 08:48 PM   #8
GQD_GS4
Lexus Test Driver
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: IL
Posts: 1,508
Default

Quote:
Originally Posted by blackgs415 View Post
Pull the codes.

I had the same prob.
Codes I got was P1120 and P1121

Looked up the the codes and it was the Accelerator Pedal Position Sensor

Bought the part 2206046010-LEVER ASSY, THROTTLE from Lexus
Installed it the same night it arrived.

No more problemo!
thanks for the input guys,

ok i went to autozone and i got one code: P1120. so i guess i'm in the same boat as blackgs415. how much does this Accelerator Pedal Position Sensor cost?

and BTW this also happend to me after i got my car washed! it wasnt that cold either, approximately 25 degrees out yesterday and 40 degrees today...
GQD_GS4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-07, 09:00 PM   #9
GQD_GS4
Lexus Test Driver
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: IL
Posts: 1,508
Default

BTW whats what's carson lexus's contact info and who do i talk to there?
GQD_GS4 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-07, 02:27 AM   #10
GILLEXUS
Lexus Champion
iTrader: (14)
 
Join Date: Dec 2002
Location: Colorado
Posts: 1,776
Default

Found the part for $221 at Park place Lexus, Check Carason Toyota 1-800-908-6968 or 310-522-2300 and Try Sewell Lexus

http://www.trademotion.com/partlocat...&siteid=213808

Before I buy anything I would try re-setting the ECU who knows it may fix the problem?

Last edited by GILLEXUS; 04-06-07 at 04:44 PM.
GILLEXUS is offline   Reply With Quote
Old 01-27-07, 05:45 AM   #11
aliti19
Lexus Test Driver
 
aliti19's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,483
Default

Quote:
Originally Posted by LEXUS_KID View Post
It also could be your (TPS) Throtle Position Sensor
I saw TPS & had a mental picture of Office Space. LOL
aliti19 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-07, 08:32 AM   #12
@lpher
Lead Lap
 
@lpher's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Norway
Posts: 535
Default

Quote:
Originally Posted by blackgs415 View Post
Pull the codes.

I had the same prob.
Codes I got was P1120 and P1121

Looked up the the codes and it was the Accelerator Pedal Position Sensor

Bought the part 2206046010-LEVER ASSY, THROTTLE from Lexus
Installed it the same night it arrived.

No more problemo!

Is it an easy DIY?
@lpher is offline   Reply With Quote
Old 01-27-07, 09:20 AM   #13
w_star_001
Driver
 
Join Date: Jan 2003
Location: California
Posts: 110
Default

i also got the same lights on(CEL, VSC , VSC OFF) and the code i got is P0505( Idle control system malfunction). what parts do i need to replace? the thing is my car runs just fine.
w_star_001 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-07, 04:11 PM   #14
GQD_GS4
Lexus Test Driver
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: IL
Posts: 1,508
Default

Quote:
Originally Posted by GILLEXUS View Post
Found the part for $221 at Park place Lexus, Check Carason Toyota 1-800-908-6968 or 310-522-2300 and Try Sewell Lexus

http://www.trademotion.com/partlocat...&siteid=213808

Before I buy anything I would try re-seting the ECU who knows it may fix the problem?


thanks for going the extra mile for me! i said earlier though that i already tried resetting the ECU and it didnt work.


BTW so i started my car this morning and strangely enough all the check lights didnt show up this time and my car ran perfectly fine. i dont know whats up with my car, but i thinking i should get that part anyway to ensure that this doesnt happen again...
GQD_GS4 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-07, 07:49 PM   #15
GQD_GS4
Lexus Test Driver
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: IL
Posts: 1,508
Default spoke too soon @#%@$

i guess i spoke too soon guys. so i was on my way out tonight and i turn on my car and bamm, on come all the CEL lights again...


arrgh
GQD_GS4 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0051 together with VSC and VSC Off Lights mandyfig SC430 - 2nd Gen (2001-2010) 55 03-02-16 09:55 AM
VSC OFF, VSC TRAC, CEL but no SKID Light Kermee GX - 1st Gen (2004-2009) 8 11-25-15 12:21 PM
02 Sc430 VSC ON and OFF Lights no Code!! Rahstyles SC430 - 2nd Gen (2001-2010) 20 10-01-15 08:53 PM
VSC engages without reason Matthias SC430 - 2nd Gen (2001-2010) 12 04-24-15 10:00 AM
CEL and lights galore Echo419 GS - 2nd Gen (1998-2005) 13 07-29-14 08:35 AM


Tags
400, 98, 99, acceleration, acelerator, code, gs, gs400, lexus, light, lx470, p1120, p1121, picture, position, rx330, sensor, vsc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:13 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved