Code 14 fixes? i need help! - Club Lexus Forums

Go Back   > > > >
Log In 

Code 14 fixes? i need help!

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-14-14, 11:29 AM   #1
scjosh400
Driver School Candidate
Thread Starter
 
scjosh400's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Washington
Posts: 11
Default Code 14 fixes? i need help!

So after battling my sc4 for about a month and a half now trying to fix the missfire and dying problem, been told several different things to be wrong with it, ive replaced both ignitors, cap, rotors, wires, plugs, coil packs, ignition circuit control relay, fuel filter and fuel pump and did the 12v fuel mod, and nothings worked trying to chase the codes it threw, 14 24 and 41 which are the ignition missfire, air intake sensor and throttle pos. sensor. the air intake sensor and the throttle pos arent no-start DTC's and i will fix them after i can get my sc running for more than 10 minutes. LOL.. am i going to actually have to replace my ecu or have it rebuilt and by who? whats the most effective way too check the loom under the dash or in the bay?
scjosh400 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-14, 12:49 PM   #2
Ali SC3
Lexus Fanatic
iTrader: (10)
 
Ali SC3's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: CO
Posts: 8,944
Default

Welcome to Cl, your post has been moved to the maintenance section. please try and post in the proper sub-forum next time.

sounds like an ecu issue or even a maf sensor issue as the air intake sensor is part of the MAF.
it could also be a bad tps sensor or something to do with the 5v power that feeds all of those things which would indicate the ecu as that controls that curcuit also.

sometimes the rebuilds are not that effective. if you can find one from a running car that is similar year then try that. 92-94 sc400's are similar ecu wise, and 95-96 are similar ecu wise. you cannot use the one from the other year range it will not run right.
Ali SC3 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-14, 08:19 PM   #3
scjosh400
Driver School Candidate
Thread Starter
 
scjosh400's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Washington
Posts: 11
Default

my bad, im new obviously lol. thanks for the help!
scjosh400 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
off idle system too lean. LTFT AT 29 OFF IDLE kornpeef RX - 2nd Gen (2004-2009) 2 12-28-14 03:30 AM
Getting multiple random misfire code Stevius ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 10 12-27-14 12:19 PM
SOS! Please Help, GS400 running VERY ROUGH PTYGS400 GS - 2nd Gen (1998-2005) 50 09-03-14 06:43 PM
yet another random missfire/sputtering thread sc400 SW2UZ Performance & Maintenance 8 04-14-14 02:29 PM
help...multiple engine codes... omanely RX - 1st Gen (1999-2003) 20 10-17-10 11:48 PM


Tags
code 14, ecu, ignition, problems, sc400

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:01 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved