Brown liquid from intake? - Club Lexus Forums

Go Back   > > > >
Log In 

Brown liquid from intake?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-03-14, 01:58 PM   #1
Gussi123
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Gussi123's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Texas
Posts: 10
Default Brown liquid from intake?

Hello guys, I finally started my 2jzgte engine on my car to see if it's good, it ran great except that, after a little while, I saw brown liquid (like oil/coolant mix. Coming out of the intake tube that connect from the turbos to the intercooler. The engine only has oil in it right now so I'm kind of confused lol, though I've been informed that people tempt to power wash this engines before we buy them... I would like to know, is this a serious issue?
Gussi123 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-14, 02:38 PM   #2
ArkLaTexSC
Pole Position
 
Join Date: Feb 2014
Location: LA
Posts: 310
Default

What color fluid is in your PS reservoir?
ArkLaTexSC is offline   Reply With Quote
Old 07-03-14, 03:28 PM   #3
Gussi123
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Gussi123's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Texas
Posts: 10
Default

There is no PS fluid in it yet, but it's going to be red.
Gussi123 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-14, 04:16 PM   #4
OnyxBubble
Driver School Candidate
 
OnyxBubble's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Maryland
Posts: 24
Default

Sounds like possible blow by. check your PCV system (hoses/PCV valve). How many miles on the motor???? My 7MGTE on my first supra had the same issue. It had about 230,000 and was on the way out......The brownish color usually comes from a mixture of oil and water from the blow by. A catch can helps out with the issue too.....

Last edited by OnyxBubble; 07-03-14 at 04:24 PM.
OnyxBubble is offline   Reply With Quote
Old 07-03-14, 06:19 PM   #5
KingPhilip
Lexus Champion
iTrader: (10)
 
KingPhilip's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: CA
Posts: 3,076
Default

If they power washed it, then that's just water that probably got in through the intake and mixed with the oil coming from the PCV valve that more than likely you need to change.
KingPhilip is offline   Reply With Quote
Old 07-04-14, 12:31 PM   #6
Gussi123
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Gussi123's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Texas
Posts: 10
Default

Thx guys, I'm new on this thing so I rly appreciate your help, I've been looking through it and it does look like pav valve lol
Gussi123 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changing oil using oil extractor Fatnslow LS - 3rd Gen (2001-2006) 12 08-13-15 01:57 PM
Brown Floor Mats??? gebo LS - 3rd Gen (2001-2006) 16 03-04-15 05:12 PM
Did some needed maintenance today! 93SC400LEX SC- 1st Gen (1992-2000) 4 01-21-15 01:33 AM
very angry...previous owner put power steering fluid RuninRoach RX - 2nd Gen (2004-2009) 14 12-04-14 05:13 PM
92 SC400 transmission running GREAT! Brown color, though. BigOSC400 Performance & Maintenance 7 11-03-14 02:03 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:08 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved