Surging idle in park or neutral - Club Lexus Forums

Log In 

Surging idle in park or neutral

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-30-14, 12:50 PM   #1
SC2JZ420
Driver School Candidate
Thread Starter
 
SC2JZ420's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Florida
Posts: 10
Default Surging idle in park or neutral

I recently rebuilt my computer cus it went bad but now I have a high surging idle from 1500 - 2000 rpm repitively if it's in park or neutral but if it's in drive it'll stay at a constant 1400 and if you try to drive it'll sputter and stall out if you try to give it much gas..... Has anybody else experienced this? Anyone know what it can be?
SC2JZ420 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-14, 04:00 PM   #2
oldManTan
Lexus Champion
 
Join Date: Jan 2014
Location: illinois
Posts: 1,843
Default

it's a 300 right? that idle is really high, my 400 is at 2000 around 55 mph lol. try cleaning the IACV since that deals with idling
oldManTan is offline   Reply With Quote
Old 07-02-14, 02:07 PM   #3
DTrizzle
Driver School Candidate
 
Join Date: Jan 2013
Location: FL
Posts: 8
Default

My ecu used to do something similar. It would rev up and down at idle for awhile then cut off, never holding a steady rpm. I have an extra ecu for a 92 A/T i could sell ya if you cant figure it out.
DTrizzle is offline   Reply With Quote
Old 07-02-14, 05:16 PM   #4
soarer13oy
Lexus Champion
iTrader: (13)
 
soarer13oy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Sacramento
Posts: 2,190
Default

Might want to double check the ecu.
soarer13oy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The dreaded engine surge mb2sc400 Performance & Maintenance 5 05-26-16 09:25 PM
P0340 - Camshaft Position Sensor Problem. Help !, Running out of options gzaid1 LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 14 01-22-16 12:31 PM
Need Some Help With RPMs excaliber Performance & Maintenance 9 12-08-14 01:40 PM
1jz sc300 bogging with acceleration but idles fine Help please shes my DD! SupraDremr Performance & Maintenance 23 07-02-14 08:40 AM
Some problems with 1JZ SC300 Murvilboy SC- 1st Gen (1992-2000) 4 05-23-10 07:37 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:16 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved