92 sc400 codes 14 and 15 - Club Lexus Forums


Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC- 1st Gen (1992-2000) > Performance & Maintenance
Log In 

92 sc400 codes 14 and 15

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-24-14, 04:26 PM   #1
sc710
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: wa
Posts: 13
Question 92 sc400 codes 14 and 15

So i have been searching all day and im stumped. I started my car this morning and its running fine. Go to leave for work put it in gear and it has a misfire. so turned it off did some searching checked the codes and got 14 and 15. seen similar problems where the car doesnt run but mine still does and if i let it sit for a bit start it and it runs fine again for a few minutes or you put it in gear then misfire. im really confused has been running no problem then this. any help would be appreciated thanks
sc710 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 06:57 AM   #2
sc710
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: wa
Posts: 13
Default

really? nobody has anything. i need help this is my only car so without it i cant get to work. please help
sc710 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 07:02 AM   #3
SC400slide
In Recovery Mode
Trader Score: (10)
 
SC400slide's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: NM/AZ
Posts: 3,435
Jonathan Hoppman SC400slide
Default

14 = Igniter signal, 15 = Ignitor signal. I bet that your coils (or ignition coils) went. While the vehicle is on idle, unplug one at a time. If the idle changes, you know that coil is good. There are two on your SC.
__________________
1992 Lexus SC400 1993 Lexus SC400 1996 Lexus SC400 1999 Lexus GS300 11 Suburban, 01 Sequoia, 00 Passport, 99 Miata, 00 Miata 6 spd
Lebo Boh tak miloval svet...
TLN #49 BURNT BROWNIE
SC400slide is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 07:15 AM   #4
sc710
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: wa
Posts: 13
Default

ok thanks thats kinda what i was thinking but since this is my first sc i wanted some imput before i spend money on something i dont need. last night i started it drove 3 miles to town started missing when i got there. then on the way back it got way worse. crazy cause it drives fine all the time parked it for 2 days to fix my headlights and replace the front upper support and hood hinges now this lol.. i give that a try i appreciate it.
sc710 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 07:48 AM   #5
RandC
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
RandC's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: CA
Posts: 17
Default

It's also a good idea to check for a faulty ground connection on the engine block. I believe the ignition and efi grounds are connected on the back of the left cylinder head.
RandC is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 07:49 AM   #6
sc710
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: wa
Posts: 13
Default

So went out started it ran fine had to wait about 5 minutes with it running till it started misfiring. Tried unplugging the coils and the car died both times. Not sure what that means.
sc710 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 07:50 AM   #7
sc710
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: wa
Posts: 13
Default

ok ill check the grounds
sc710 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 01:30 PM   #8
SC400slide
In Recovery Mode
Trader Score: (10)
 
SC400slide's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: NM/AZ
Posts: 3,435
Jonathan Hoppman SC400slide
Default

That means your coil packs are good. Moving on to different things. Check the grounds like mentioned.
__________________
1992 Lexus SC400 1993 Lexus SC400 1996 Lexus SC400 1999 Lexus GS300 11 Suburban, 01 Sequoia, 00 Passport, 99 Miata, 00 Miata 6 spd
Lebo Boh tak miloval svet...
TLN #49 BURNT BROWNIE
SC400slide is offline   Reply With Quote
Old 02-25-14, 09:39 PM   #9
sc710
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: wa
Posts: 13
Default

been trying to search for grounds. did they decide to hide a few? someone said that there might be moisture in the gas tank cause when missing it runs fine for a minute then misses then fine for a minute then misses again.. or could it possibly be my altenator going out on me and not sending the right amount of juice to the system?
sc710 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-14, 07:07 AM   #10
SC400slide
In Recovery Mode
Trader Score: (10)
 
SC400slide's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: NM/AZ
Posts: 3,435
Jonathan Hoppman SC400slide
Default

Grounds.
http://www.clublexus.com/forums/sc-4...nds-sc400.html
http://www.clublexus.com/forums/perf...for-sc400.html
__________________
1992 Lexus SC400 1993 Lexus SC400 1996 Lexus SC400 1999 Lexus GS300 11 Suburban, 01 Sequoia, 00 Passport, 99 Miata, 00 Miata 6 spd
Lebo Boh tak miloval svet...
TLN #49 BURNT BROWNIE
SC400slide is offline   Reply With Quote
Old 02-26-14, 07:38 AM   #11
sc710
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: wa
Posts: 13
Default

thanks for the links. the pictures wont come up anymore so i cant really see where they are. but i guess ill do some digging around under the hood again today.
sc710 is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'92 ES300 intermittent misfires Darby42164 ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 5 02-02-15 06:29 PM
GS300 misfiring no codes :( Justin2JZ GS - 2nd Gen (1998-2005) 1 12-06-14 09:54 AM
Omg!! Code p1349 DadLife LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 20 10-25-14 07:50 PM
Misfire under load really need help! reedsrx300 RX - 1st Gen (1999-2003) 13 10-16-14 05:12 PM
99 ES 300 misfire on cylinder #5, codes p1153,p0305,p1320 tormentedb ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 1 09-13-14 11:59 PM


Tags
14, 15, 1992, 400, 92, code, lex, lexus, sc, sc400

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:03 AM.

Copyright © 2000-2015 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info