Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS430
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

04 LS430 UL Nav issue

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-07-12, 01:53 PM   #1
bigjhimon
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ca
Posts: 9
Default 04 LS430 UL Nav issue

My navigation on my 04 LS430 UL is completely off! It shows im in the middle of the mountains and jumps around to different streets. It doesnt even show im in the right city.

Is this a common problem?


Thanks all
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
bigjhimon is offline   Reply With Quote
Old 08-07-12, 02:47 PM   #2
pibob
Rookie
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Newport Beach, Ca
Posts: 59
Default

Make sure your Nav is set to area 2 calif/Nevada
pibob is offline   Reply With Quote
Old 08-07-12, 03:28 PM   #3
AlexusAnja
Moderator
Trader Score: (0)
 
AlexusAnja's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: NY/NJ
Posts: 4,101
Default zone

Quote:
Originally Posted by pibob View Post
Make sure your Nav is set to area 2 calif/Nevada
That is only for finding addresses and POI, doesn't have to do with regular navigating. I would say it's off calibration and you probably need to pay a visit to dealer or pull the battery for 30 min.
AlexusAnja is offline   Reply With Quote
Old 08-07-12, 07:37 PM   #4
SBlexus
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
SBlexus's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Fl
Posts: 605
Sblexus
Default

Quote:
Originally Posted by bigjhimon View Post
My navigation on my 04 LS430 UL is completely off! It shows im in the middle of the mountains and jumps around to different streets. It doesnt even show im in the right city.

Is this a common problem?


Thanks all
Do you have any type of override system on your nav?
__________________
"if u gonna cry what the hell the baby gonna do?"
SBlexus is offline   Reply With Quote
Old 08-08-12, 08:54 AM   #5
bigjhimon
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ca
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by SBlexus View Post
Do you have any type of override system on your nav?
Not that im aware of
bigjhimon is offline   Reply With Quote
Old 08-08-12, 08:55 AM   #6
bigjhimon
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ca
Posts: 9
Default

Thanks for the info guys. Im going to pull the batt as mentioned
bigjhimon is offline   Reply With Quote
Old 08-09-12, 10:22 PM   #7
fuz16
Driver School Candidate
Trader Score: (4)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Missouri
Posts: 36
Default

You can access the trouble screen by pressing the info button on the right side of the screen while turning your parking lights on and off three times. You should be able to re-calibrate from there.

To exit the screen - press and hold the display button until the Nav screen returns.

Good luck.
fuz16 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-12, 08:42 PM   #8
diagtime
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Florida
Posts: 237
Default

do you have a radar detector? anything else on the windshield or dash? those things will interfere with the antenna. you could also have a bad nav ecu or an AVC-LAN issue
diagtime is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 07:50 AM   #9
bigjhimon
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ca
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by diagtime View Post
do you have a radar detector? anything else on the windshield or dash? those things will interfere with the antenna. you could also have a bad nav ecu or an AVC-LAN issue
No i dont have any of those. The car was sitting for months before i purchased it.
Is the nav eco expensive?
bigjhimon is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 07:09 PM   #10
fuz16
Driver School Candidate
Trader Score: (4)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Missouri
Posts: 36
Default

Did you try to access the diagnosis screen as I suggested? Just wondering if you had any luck.
fuz16 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:15 PM   #11
bigjhimon
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ca
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by fuz16 View Post
Did you try to access the diagnosis screen as I suggested? Just wondering if you had any luck.
Thats the first thing im going to try. I will let everyone know what happens
I appreciate it.
bigjhimon is offline   Reply With Quote
Old 08-13-12, 03:19 PM   #12
AlexusAnja
Moderator
Trader Score: (0)
 
AlexusAnja's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: NY/NJ
Posts: 4,101
Default

Quote:
Originally Posted by fuz16 View Post
You can access the trouble screen by pressing the info button on the right side of the screen while turning your parking lights on and off three times. You should be able to re-calibrate from there.

To exit the screen - press and hold the display button until the Nav screen returns.

Good luck.
What are you referring to as the "info" button? You can access a calibration screen by going
Menu>setup> calibration adjust> position/direction and then use cursor to adjust
AlexusAnja is offline   Reply With Quote
Old 08-14-12, 08:29 PM   #13
fuz16
Driver School Candidate
Trader Score: (4)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Missouri
Posts: 36
Default

Sorry. Meant to say the "option" button not the informant button.
fuz16 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-12, 01:35 AM   #14
bigjhimon
Driver School Candidate
Trader Score: (1)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ca
Posts: 9
Default

Problem solved so far. I went through the options > Settings screen and found calibrated the Nav from there. Went to the corner of the street and aligned it.
Works great so far!

Thanks again for all of the help everyone!
bigjhimon is offline   Reply With Quote
Old 06-25-14, 09:32 PM   #15
moroejr
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jul 2007
Location: california
Posts: 2
Default I have a 2004 LS 430 navi and having problem with touch screen.

Quote:
Originally Posted by bigjhimon View Post
Problem solved so far. I went through the options > Settings screen and found calibrated the Nav from there. Went to the corner of the street and aligned it.
Works great so far!

Thanks again for all of the help everyone!
We are also having problem with our navi on Ls 430. Can someone help me on how to fix the cursor? It seems like it is out of alignment. We got to touchscreen check and saw a cursor on the screen but do not know where to go from here.
Anyone....
moroejr is offline   Reply With Quote
Old 06-25-14, 09:32 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Age of LS430 owners! (The Mother thread) blacksc400 LS430 136 09-11-13 05:26 PM
2002 UL vs 2004 base vs 2004 UL writes123 LS430 31 04-17-13 03:17 PM
My old UL on 21" HRE wheels subtracted LS430 6 11-21-12 04:20 PM
Putting 22's on ls430 ul what size tire should I use Leelos LS430 7 04-12-12 12:37 PM
Totaled LS430 UL - What are the chances?? InfamousLS LS430 14 01-24-12 05:10 AM


Tags
430, antenna, bad, buttons, calibration, clublexus, ecu, generation, issue, lexus, ls, ls430, nav, navigation, pink, screen, ul, upgrade

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 08:40 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info