Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

differential/transmission

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-01-14, 06:38 PM   #1
abelvee
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default differential/transmission

I have a 90 LS ....So, i blew my diff ..my car wasnt going anywhere. Swapped in another one I had picked from a junkyard (92 LS) when I put in Drive it doesn't move ..but when I put in Low (first) it moves ...I have to take off in first then move to drive ...tranny problem ?....help
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-01-14, 08:21 PM   #2
sha4000
Lexus Champion
Trader Score: (1)
 
sha4000's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N.Y.
Posts: 3,491
Default

Was it doing this before the swap?
__________________
1998 LS 400
sha4000 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-14, 08:47 PM   #3
abelvee
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by sha4000 View Post
Was it doing this before the swap?
No it wasn't
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 01:38 AM   #4
cobalt91
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2012
Location: MI
Posts: 471
tuffluck1972
Default

Any warning lights?
cobalt91 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 02:01 AM   #5
PureDrifter
BahHumBug
Trader Score: (10)
 
PureDrifter's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: California
Posts: 22,653
PureDrifter
Send a message via AIM to PureDrifter
Default

check fluid level and all wiring.
__________________
1. Black on Black 1999 LS400 PM-spec
-Maya-Megan-Magnaflow-LSportline-Xenondepot-PPE Engineering-Duce-Platinum VIP-Figs Engineering-R1Concepts-
2. 1989 Toyota Supra white package
Current Status: -500 Internal System Error-
3. Black 2004 IS300 -Manaray-HKS-Eibach-
4. Ebony Teal 1995 LS400 11-8-06
PureDrifter is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 03:51 PM   #6
abelvee
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

No warning lights ..and what wiring ?
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 04:15 PM   #7
timmy0tool
Lexus Champion
Trader Score: (5)
 
timmy0tool's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: 909/626/714, SoCal
Posts: 2,438
Send a message via AIM to timmy0tool
Default

fluid level in the trans. how do you know you didn't blow your transmission too?
__________________
lateral Gangsta
timmy0tool is online now   Reply With Quote
Old 06-02-14, 04:25 PM   #8
abelvee
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

Well It works ..I just have to drop in first manually or it won't go ..then I drive off then put it in drive
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 06:03 PM   #9
YoshiMan
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
YoshiMan's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Colorado
Posts: 685
Send a message via AIM to YoshiMan
Default

My dad had a Jeep Cherokee as his take home car about 10 years ago, and it did the exact same thing once.... would not respond if you put it in drive, but if you started from "L", got some speed, and then switched it to drive, it would work fine.... I know those have an Aisin Transmission too, and if i remember, it was a relatively simple fix...
__________________
89' Toyota 4Runner SR5 V6 - 95' Lexus LS400
04' Lexus GX470 - 05' Toyota Corolla LE 5-speed
75' Cadillac Coupe DeVille 500ci
YoshiMan is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 08:53 PM   #10
abelvee
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

What was it ?
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 08:53 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LS400 dont go sometimes. zzr600 LS400 9 08-20-14 06:34 PM
96 LS400 Sterring Column Tilt Problem... aymaddemir LS400 15 08-07-14 02:38 PM
Transmission Problem Lexus813 LS400 15 10-13-13 07:44 AM
Sc300 transmission problem Brianmoss Performance & Maintenance 11 08-22-13 08:34 PM
02 es300 grinding noise apekaz ES300 and ES330 2 06-30-13 07:01 PM

All times are GMT -7. The time now is 12:06 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info