Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > LS Models > LS400
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

93 LS400 Depot Lvl MX accomplished (TB/WP 130k mi)

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-19-11, 08:23 PM   #1
virtue22
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2006
Location: Il
Posts: 35
Default 93 LS400 Depot Lvl MX accomplished (TB/WP 130k mi)

My 1993 LS400 was due a little maintenance. Purchased with 85k mi. At 85k changed all fluids, 100k lower ball joints, 110k installed KYB struts, everything else was original equipment. Nothing was giving me problems except the leaking PS pump. So at 130k I decided it was time for a little preventative maintenance (last week).

Parts Changed:
Timing Belt
Water Pump
Cam seals
Crank seal
Tensioner
Both Bearings
Plugs
Wires
Distributor Caps
Rotors
Temp sensor
Thermostat
Throttle Body Cleaning
Valve Cover Gaskets
Spark Plug Tube Gaskets
Power Steering Pump
High Press PS Line/hose
Front Brake Pads (did not need them)
Cleaned and replaced anything/everything that looked like it needed it.


After all this started right up with only one issue...Rt side Valve cover was leaking. After redoing it three times I realized I cracked the cover when changing the Spark Plug Tube Gaskets not allowing the rt aft corner to seat properly. So I bought a used SC400 valve cover and redid it one more time. I think after doing it four times I could do it blind folded in under an hour.

The funny thing is after all this work the car acts/feels/drives exactly like it did prior to the work, go figure. I guess I'll keep it another 130k mi and re-evaluate.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
Attached Images
     
__________________
1993 LS400 - 130,000 miles
2002 LX470 - 130,000 miles
1981 Toyota Pickup - 230,000 miles
virtue22 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-11, 08:58 PM   #2
deanbrown
Pole Position
Trader Score: (0)
 
deanbrown's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: NJ
Posts: 361
Default

Was the ps pump bad?

How long did all that take you?
deanbrown is offline   Reply With Quote
Old 05-20-11, 04:02 PM   #3
virtue22
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Nov 2006
Location: Il
Posts: 35
Default

Took about three FULL days +. That was taking my time with everything to ensure it was done right. Im sure I could do it all agin in half the time, learning curve.

The PS pump was leaking externally, did not want to fry my alternator so I changed pump and lines (i figure it was time). Im glad I did it all myself, now I know that much more about my car, which is built extremely well IMO.
__________________
1993 LS400 - 130,000 miles
2002 LX470 - 130,000 miles
1981 Toyota Pickup - 230,000 miles
virtue22 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-11, 04:02 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
120K Service help needed Banglabhai GS - Second Generation 3 04-22-14 10:09 PM
Valve cover gasket leak Bocatrip LS430 14 03-26-14 06:13 PM
100K Service Pricing SprtDesign Performance 11 03-12-14 11:26 AM
Bad news. Valve cover gasket has a leak Gplex1987 IS - Second Generation 6 06-14-12 02:32 PM
Just got the car back from the mechanic. (Engine Bay Shots) MarcusMIA SC 400/300 12 11-16-09 07:13 PM


Tags
192, ball, cover, depo, front, high, joint, leaking, lexus, ls400, ls460, pressure, pump, rifgt, valve

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info