differential/transmission - Club Lexus Forums


differential/transmission

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-01-14, 07:38 PM   #1
abelvee
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default differential/transmission

I have a 90 LS ....So, i blew my diff ..my car wasnt going anywhere. Swapped in another one I had picked from a junkyard (92 LS) when I put in Drive it doesn't move ..but when I put in Low (first) it moves ...I have to take off in first then move to drive ...tranny problem ?....help
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-01-14, 09:21 PM   #2
sha4000
Lexus Champion
iTrader: (1)
 
sha4000's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N.Y.
Posts: 4,861
Default

Was it doing this before the swap?
sha4000 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-14, 09:47 PM   #3
abelvee
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by sha4000 View Post
Was it doing this before the swap?
No it wasn't
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 02:38 AM   #4
cobalt91
Lead Lap
 
Join Date: May 2012
Location: MI
Posts: 586
Default

Any warning lights?
cobalt91 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 03:01 AM   #5
PureDrifter
BahHumBug
iTrader: (10)
 
PureDrifter's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: California
Posts: 23,644
Default

check fluid level and all wiring.
PureDrifter is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 04:51 PM   #6
abelvee
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

No warning lights ..and what wiring ?
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 05:15 PM   #7
timmy0tool
Lexus Champion
iTrader: (5)
 
timmy0tool's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: 909/626/714, SoCal
Posts: 3,676
Default

fluid level in the trans. how do you know you didn't blow your transmission too?
timmy0tool is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 05:25 PM   #8
abelvee
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

Well It works ..I just have to drop in first manually or it won't go ..then I drive off then put it in drive
abelvee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 07:03 PM   #9
YoshiMan
Lexus Test Driver
 
YoshiMan's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Colorado
Posts: 916
Default

My dad had a Jeep Cherokee as his take home car about 10 years ago, and it did the exact same thing once.... would not respond if you put it in drive, but if you started from "L", got some speed, and then switched it to drive, it would work fine.... I know those have an Aisin Transmission too, and if i remember, it was a relatively simple fix...
YoshiMan is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 09:53 PM   #10
abelvee
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Location: ca
Posts: 5
Default

What was it ?
abelvee is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 transmission delay in accelerating MJFEvans ES - 5th Gen (2007-2012) 2 03-29-16 02:16 AM
Drivers side mirror moodyblues LS - 3rd Gen (2001-2006) 4 12-21-15 04:40 PM
Ls 06 wont move smoothly.. 06Ls430DG LS - 3rd Gen (2001-2006) 7 11-09-14 07:03 AM
LS400 dont go sometimes. zzr600 LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 9 08-20-14 07:34 PM
Transmission Problem Lexus813 LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 15 10-13-13 08:44 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:02 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved