Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Special Interest Forums > Lexus Audio, Video, Security & Electronics
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Mark Levinson sub + Audio Control LC2 v

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-21-13, 06:25 AM   #16
kauaian
Lead Lap
Trader Score: (12)
 
kauaian's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: VA 22060
Posts: 675
Default

It seems everyone is having problems initially when using the LC2i. I ran my power wire and ground last week when I had some extra time. I need to still run my remote and speaker inputs. I was going to tap into the ML amps harness but decided not to. Thank you for clearing things up for me. Hopefully I get it right on the first shot!
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
I eat anything RAW!
kauaian is offline   Reply With Quote
Old 04-22-13, 03:49 PM   #17
ADI$A69
Rookie
Trader Score: (0)
 
ADI$A69's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: georgia
Posts: 60
Default

well for me, trying to use the LC2i to trigger the amp, etc, was a waste of time. not saying it won't work that way, it just didn't on my car. since you have to run power anyway, might as well run the remote and power for the LC2i at the same time. my setup has been noise and trouble free, and the LC2i lets you adjust and tune easily.
__________________
2007 Starfire Pearl 350, ML, Nav, Sensors, Ipod, 12" Kicker Subs, Kenwood Amp, DVD Mod
ADI$A69 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-13, 04:46 PM   #18
Shibumi1
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Shibumi1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: THE Next Level
Posts: 1,373
Default

its funny i tried audio control in a competition system almost 20 yrs ago..it was problematic then..an its upsetting that theyre just as twitchy 20yrs later.. i wish there were more options..

after a dozen emails with the A.C. tech dept ..theyre best option was to buy a different audio control product to fix the issue. so if they know 1 doesnt work why just fix the f'n problem...rather than suggest i spend even more money.. fyi i have (2) LCQ1's they say i should try the LC7 now... (anyone wanna buy an LCQ1 lmao)
__________________
"Everyone's always trying to be someone they're not...I'm just trying to maintain who I already am!"

D.C. aka Shibumi1
Shibumi1 is online now   Reply With Quote
Old 05-06-13, 07:15 PM   #19
Shibumi1
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Shibumi1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: THE Next Level
Posts: 1,373
Default

update...i think i have ML amp issue licked (at least the sub side so far will play with mids later this week).. i ordered some parts today.. they wont be in for a few weeks? (comin from china it was the best price..i'm tired of throwing money at this issue) but keep the faith... it looks promising so far...
__________________
"Everyone's always trying to be someone they're not...I'm just trying to maintain who I already am!"

D.C. aka Shibumi1
Shibumi1 is online now   Reply With Quote
Old 05-10-13, 09:55 AM   #20
305Busa
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
305Busa's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Florida
Posts: 900
Default

Keep us posted Shibumi.
I found this thread about an install in a GS and about 13 rows down, if you click on the pic, you can see how the person talks about how the subs werent sounding right and tapped into the front 6x9s to get what they wanted. Im still on the ropes about this.

http://www.netaudiowf.com/gallery/au...28&gallery=337
__________________

07 LS 460L
05 Hayabusa
305Busa is offline   Reply With Quote
Old 05-10-13, 02:48 PM   #21
kauaian
Lead Lap
Trader Score: (12)
 
kauaian's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: VA 22060
Posts: 675
Default

Finished my install today and I had zero issues!!!

I ran a dedicated power source from the battery. Added an extra fuse to the ignition on the passenger side. I then unplugged the ML sub and pulled the pos/neg wires out of the harness and ran that straight to the lc2i. Hooked up the amp and sub then cranked up the car and BAM! Adjusted the frequencies on the lc2i and amp and its golden. No issues at all and very straight forward.

I am currently running a Zed Minotaur with a IDQ10V2 in a BS little sealed square box. I found a molded 4080 box and waiting on my Hertz HX300. I really wish I didn't sell my Ultimo 12 now
__________________
I eat anything RAW!
kauaian is offline   Reply With Quote
Old 05-23-13, 09:23 PM   #22
Shibumi1
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Shibumi1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: THE Next Level
Posts: 1,373
Default

Quote:
Originally Posted by kauaian View Post
Finished my install today and I had zero issues!!!

I ran a dedicated power source from the battery. Added an extra fuse to the ignition on the passenger side. I then unplugged the ML sub and pulled the pos/neg wires out of the harness and ran that straight to the lc2i. Hooked up the amp and sub then cranked up the car and BAM! Adjusted the frequencies on the lc2i and amp and its golden. No issues at all and very straight forward.

I am currently running a Zed Minotaur with a IDQ10V2 in a BS little sealed square box. I found a molded 4080 box and waiting on my Hertz HX300. I really wish I didn't sell my Ultimo 12 now


does your ML have the dolby DTS system.. i think the ML in the LS is a bit different than the IS i have seen a few IS installs with little or no problems.. my parts just came in.. as soon as i have time (maybe this weekend) i'll start the process again...
__________________
"Everyone's always trying to be someone they're not...I'm just trying to maintain who I already am!"

D.C. aka Shibumi1
Shibumi1 is online now   Reply With Quote
Old 07-05-13, 01:46 PM   #23
Shibumi1
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Shibumi1's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: THE Next Level
Posts: 1,373
Default

UPDATE ML sub issue solved!!!! (mids are another nightmare) all thats needed is a 12ohm 100watt resistor (5bucks on fleabay) wired across the input leads to the processor.. connect one lead to positive input and the other lead to negative.. then connect as normal.. basically is shows the amp that a speaker is connected so the amp doesnt go into protect mode an reduce output...


good luck..
Attached Images
 
__________________
"Everyone's always trying to be someone they're not...I'm just trying to maintain who I already am!"

D.C. aka Shibumi1
Shibumi1 is online now   Reply With Quote
Old 07-01-14, 10:27 PM   #24
sam430
Lexus Champion
Trader Score: (10)
 
sam430's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: somewhere CA
Posts: 3,413
Default

Is there a way to connect from the pre-input from the amp instead of post amp output? I mean, somehow, the ML amps are getting signal from the headunit so it can amplify it...right? I don't know much about car audio and trying to figure mine out.

In that case, you won't need LC2i.
__________________
4GS-Fsport LP13
  1. Completed: Spectra PhotoSync™,n
  1. Next: J5usa Coilovers
sam430 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-14, 06:01 PM   #25
Rickna
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Rickna's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: CT
Posts: 236
Default

I'm considering adding a sub to my ML system. Does anyone have a pin out drawing or diagram of the wires used? I would appreciate it. Thanx!
__________________
"If you obey all the rules you miss all the fun."

2009 ISF Ultrasonic Blue
| K & N | BeatSonic |VAIS Tech | Wald Reps | iJDMTOY | Retrofit Source|

2001 BMW 330xi Green-Gray Metallic
| K & N | Koni | Eibach | Custom Audio | Endless Maintenance |
Rickna is offline   Reply With Quote
Old 08-15-14, 06:28 AM   #26
"that boy"
Lexus Test Driver
Trader Score: (2)
 
"that boy"'s Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Houston, TX
Posts: 1,107
thatboyasad
Send a message via AIM to "that boy"
Default

Quote:
Originally Posted by Rickna View Post
I'm considering adding a sub to my ML system. Does anyone have a pin out drawing or diagram of the wires used? I would appreciate it. Thanx!
This is the pin out wiring diagram for the Front Left / Right Woofer

Click the image to open in full size.
"that boy" is offline   Reply With Quote
Old 08-15-14, 05:12 PM   #27
Rickna
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Rickna's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: CT
Posts: 236
Default

Great! Thanks so much. I should have asked you before-What did you use for amp turn on?
__________________
"If you obey all the rules you miss all the fun."

2009 ISF Ultrasonic Blue
| K & N | BeatSonic |VAIS Tech | Wald Reps | iJDMTOY | Retrofit Source|

2001 BMW 330xi Green-Gray Metallic
| K & N | Koni | Eibach | Custom Audio | Endless Maintenance |
Rickna is offline   Reply With Quote
Old 08-15-14, 05:26 PM   #28
"that boy"
Lexus Test Driver
Trader Score: (2)
 
"that boy"'s Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Houston, TX
Posts: 1,107
thatboyasad
Send a message via AIM to "that boy"
Default

Quote:
Originally Posted by Rickna View Post
Great! Thanks so much. I should have asked you before-What did you use for amp turn on?
The thin white wire on the 3rd harness, closes to the rear

Name:  image-1963046518.jpg
Views: 52
Size:  95.3 KB
"that boy" is offline   Reply With Quote
Old 08-16-14, 09:15 AM   #29
Rickna
Pole Position
Trader Score: (0)
 
Rickna's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: CT
Posts: 236
Default

Thank you very much!
__________________
"If you obey all the rules you miss all the fun."

2009 ISF Ultrasonic Blue
| K & N | BeatSonic |VAIS Tech | Wald Reps | iJDMTOY | Retrofit Source|

2001 BMW 330xi Green-Gray Metallic
| K & N | Koni | Eibach | Custom Audio | Endless Maintenance |
Rickna is offline   Reply With Quote
Old 08-23-14, 08:18 AM   #30
istrehun
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2010
Location: tx
Posts: 7
Default

Hi quick question. I have a 2006 is350. Is a lc2i really needed? Or is any line output converter okay? And I have a ML system. Do I have to remove the head unit at all to install subs?
istrehun is offline   Reply With Quote
Old 08-23-14, 08:18 AM
 
 
 
 
Reply

Tags
2007, 350, 430, amp, audio, audiocontrol, blinking, control, es, lc2, levinson, lexus, light, ls, mark, poer, remote, wire

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Line Out Convertor / HiLo Adapter Driver Help "that boy" Lexus Audio, Video, Security & Electronics 2 04-16-14 08:45 PM
IS250 AMP install help Dew23 Lexus Audio, Video, Security & Electronics 4 04-03-14 11:25 AM
Help adding sub with lc2 and tapping from factory sub AP2 LS460, LS460L and LS600h 10 10-29-13 03:41 PM
is 250 add sub amp question vboi4life Lexus Audio, Video, Security & Electronics 0 06-14-13 12:43 PM
2011 Mark Levinson stereo upgrade / build PhiDeltBee IS F 48 05-12-13 02:35 AM

All times are GMT -7. The time now is 07:26 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info