Navigation traffic info not showing up - Club Lexus Forums


Navigation traffic info not showing up

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-11-15, 08:33 AM   #1
silvaIS
Lead Lap
Thread Starter
iTrader: (2)
 
silvaIS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staten Island NY
Posts: 416
Default Navigation traffic info not showing up

I have all functions turned on inside menu options.

I have Sirius xm subscription and they told me it's not a service they provide for Lexus.

So I'm thinking its a service from Lexus, is this true ?

Last edited by silvaIS; 11-11-15 at 09:43 AM.
silvaIS is offline   Reply With Quote
Old 11-11-15, 10:20 AM   #2
doodlebug
Lead Lap
 
doodlebug's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: TN
Posts: 426
Default

Traffic and weather is free through HD radio. I've had issues in the past with my weather map not showing up (I honestly don't pay much attention to the traffic), and when that happens I delete personal info and it works again.

**Beware that deleting personal info deletes radio stations memory and sound settings, which sucks.
doodlebug is offline   Reply With Quote
Old 11-11-15, 10:22 AM   #3
dchar
Lexus Champion
 
dchar's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SoCal
Posts: 1,817
Default

If your IS is 2014+, then your car actually has HD Radio Traffic, which is subscription-free. If traffic is turned on and not showing, try rebooting the system by holding down the volume button. If that doesn't work, then you might want to take it to the dealer to have check.

I noticed HD signal is kinda spotty in my area, so some traffic doesn't appear at times.
dchar is offline   Reply With Quote
Old 11-12-15, 06:22 PM   #4
silvaIS
Lead Lap
Thread Starter
iTrader: (2)
 
silvaIS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staten Island NY
Posts: 416
Default

I tried both options and nothing has worked. I also just noticed its not downloading the weather info, so I think its all related.

Can I reset the hd radio, It seems like its on
silvaIS is offline   Reply With Quote
Old 11-12-15, 09:36 PM   #5
PatrixUSA
Pole Position
 
PatrixUSA's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: CA
Posts: 340
Default

Quote:
Originally Posted by silvaIS View Post
Can I reset the hd radio, It seems like its on
One way to tell if you are receiving HD Radio is to look for the three car HD ) symbol in the upper left hand side of your nav screen (see image). If you are seeing that, then you are receiving HD Radio signal and should be receiving weather and traffic updates.

Also, make sure you have the option turned on through either HD Radio or HD and Phone. Page 280 in 2015 nav maual (link).
http://drivers.lexus.com/t3Portal/do...f/OM53C70U.pdf
Attached Thumbnails
Navigation traffic info not showing up-hd-radio.jpg  
PatrixUSA is offline   Reply With Quote
Old 11-14-15, 05:17 PM   #6
silvaIS
Lead Lap
Thread Starter
iTrader: (2)
 
silvaIS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staten Island NY
Posts: 416
Default

any time I go to the weather maps or anything weather it keeps saying loading....and nothing happens it just keeps going. I wish there was a way to reload that. any one know?
Yes I do have the HD 3 car logo going so that seems fine
silvaIS is offline   Reply With Quote
Old 11-14-15, 06:31 PM   #7
PatrixUSA
Pole Position
 
PatrixUSA's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: CA
Posts: 340
Default

Quote:
Originally Posted by silvaIS View Post
Yes I do have the HD 3 car logo going so that seems fine
And the "HD )" portion of the logo is orange?, indicating full HD Radio reception.
PatrixUSA is offline   Reply With Quote
Old 11-15-15, 12:48 AM   #8
silvaIS
Lead Lap
Thread Starter
iTrader: (2)
 
silvaIS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staten Island NY
Posts: 416
Default




silvaIS is offline   Reply With Quote
Old 11-15-15, 04:06 AM   #9
doodlebug
Lead Lap
 
doodlebug's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: TN
Posts: 426
Default

Quote:
Originally Posted by silvaIS View Post



The first pic is what I always saw before I did the personal data delete, which restored my weather map. I've never seen the message in the second pic. I would take it to the dealer and show them what's going on.
doodlebug is offline   Reply With Quote
Old 11-15-15, 09:14 AM   #10
PatrixUSA
Pole Position
 
PatrixUSA's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: CA
Posts: 340
Default

I'm with doodlebug, try deleting personal settings to see if that brings it back. If that does not do the trick, it might be that the station providing the weather and or traffic data is down.

This thread may be of interest and or help:
http://www.clublexus.com/forums/is-3...es-or-not.html

Short of all that, a trip to the dealer might be in order to advise them of issues and to make sure you have the latest software updates for the car. Good luck.
PatrixUSA is offline   Reply With Quote
Old 11-15-15, 01:50 PM   #11
shivad87
Pole Position
 
Join Date: Nov 2013
Location: New York
Posts: 357
Default

Hey SilviaIS i also had this issue on my 2014 IS. I am also located in new york and spent multiple trips at the dealer trying to resolve the issue. Even software updates would temporarily help but after i had to disconnect the battery for something it went back to the old way and i was able to replicate the issue. after disconnecting my battery it the traffic and weather would not work.

-finally they opened a case with lexus and replaced my entire radio and it seems to be working just fine. hopefully it stays that way
shivad87 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-15, 03:55 AM   #12
silvaIS
Lead Lap
Thread Starter
iTrader: (2)
 
silvaIS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staten Island NY
Posts: 416
Default

oh wow, I was hoping not to have to spend the day at the dealership...I will try the battery disconnect option first.
silvaIS is offline   Reply With Quote
Old 11-16-15, 03:20 PM   #13
goldengame
Pole Position
 
Join Date: Apr 2015
Location: Toronto
Posts: 221
Default

Is the HD radio (traffic/weather) supposed to work in Canada? I know that my area supports it because I live in a major city and my dad has a Garmin GPS that can get the traffic signal.
goldengame is offline   Reply With Quote
Old 11-18-15, 05:39 AM   #14
silvaIS
Lead Lap
Thread Starter
iTrader: (2)
 
silvaIS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staten Island NY
Posts: 416
Default

I tried disconnecting the battery and still keeps trying to load....I think im left with no choice...unless you have another suggestion.
silvaIS is offline   Reply With Quote
Old 11-18-15, 02:41 PM   #15
shivad87
Pole Position
 
Join Date: Nov 2013
Location: New York
Posts: 357
Default

go to the dealer. do you have the latest firmware update? they just came out with one in september i think to address the issue of weather and traffic not loading. pretty sure this will do the trick
shivad87 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Service 140000km (~87000 miles) draco RX - 2nd Gen (2004-2009) 1 05-07-15 07:59 AM
What should I pay for the 90k service? mafpolo LS - 3rd Gen (2001-2006) 36 03-16-15 03:36 PM
Is this a an automatic 5k service? PirelliRC GS - 4th Gen (2013-present) 13 01-08-15 03:59 PM
What did you pay for the 15K Service? LeslieRC GX - 1st Gen (2004-2009) 6 05-01-08 12:38 AM
GS300: 30k Service Costs - Sticker Shock winsalem GS - 2nd Gen (1998-2005) 33 10-04-04 12:13 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:15 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved