Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

P1346 and P1351. is it always a timing belt?

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-21-14, 06:57 PM   #1
RoMiLex
Driver
Trader Score: (0)
 
RoMiLex's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: TN
Posts: 151
Default P1346 and P1351. is it always a timing belt?

With more research I ran across someone throwing those codes and the cam gear mechanisms seemed to be bad. He replaced both oil control valves and recently did a timing belt job. So it seems like it couldnt be really anything else.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
RoMiLex is offline   Reply With Quote
Old 03-21-14, 07:08 PM   #2
VIP161
Pole Position
Trader Score: (3)
 
VIP161's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ca
Posts: 346
Default

I don't know what 1351 is but did you replace the VVTI oil control valve filter?
__________________
~ 2001 Lexus GS430 ~
Aristo 2JZGTE vvt-i with a W58
VIP161 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-14, 07:20 PM   #3
RoMiLex
Driver
Trader Score: (0)
 
RoMiLex's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: TN
Posts: 151
Default

I pulled them both out and they didnt seem to have filters. I have a 98 GS400. Arent the 300s the ones with the filters? Also when I pulled them out they had a used kind of color but were very much clean. My first oil change welt like this drain oil, Valvoline Max Life blend, ran for 10 minutes, drain, filter change and Mobil 1 15,000 Synthetic. I was hoping the Max life would get into the bearings and also the VVTi solenoids to clean them out. That didnt work.

Last edited by RoMiLex; 04-06-14 at 07:53 AM..
RoMiLex is offline   Reply With Quote
Old 03-30-14, 07:38 PM   #4
walker14
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
walker14's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: washington
Posts: 3
Default

my 99 rx300 started running really ruff sputtering, codes thrown were p1346, p1349 vvt system malfunction, a/f sensor circuit response malfunction bank 1 sensor 1 bank 2 sensor 1. I checked the timing belt and it looks good its tight and all the timings marks are lined up so what should I do next I really need the car going and don't know what to try next?? help please
walker14 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-14, 07:57 PM   #5
RoMiLex
Driver
Trader Score: (0)
 
RoMiLex's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: TN
Posts: 151
Default

Crazy thing is, my car feels like it runs perfect.
RoMiLex is offline   Reply With Quote
Old 04-04-14, 07:35 PM   #6
RoMiLex
Driver
Trader Score: (0)
 
RoMiLex's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: TN
Posts: 151
Default

Can I get more input before digging into my engine for 20 hours?
RoMiLex is offline   Reply With Quote
Old 04-04-14, 07:35 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
2jzgte, belt, codes, gs400, install, lexus, p1346, p1349, p1351, timing

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P1346 and P1351 Code pinoiryder GS - Second Generation 2 06-12-14 08:21 AM
Timing Belt Kit questions Stemmer RX - First Generation 2 04-08-14 08:04 AM
Service Cost and Timing Belt nasafan SC 430 17 01-28-13 04:01 AM
Seat Belt, Rear, RX 300 TakersLex RX - First Generation 5 12-26-12 12:27 PM
About code P1346 StopOnce IS - First Generation 2 10-27-12 11:10 PM

All times are GMT -7. The time now is 05:25 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info