Help please ! - Club Lexus Forums


Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > ES Models > ES - 1st to 4th Gen (1990-2006)
Log In 

Help please !

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-05-14, 05:12 PM   #1
BlackWhip
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2012
Location: AZ
Posts: 2
Arrow Help please !

I got a 2002 Lexus ES 300 . I have two questions #1 when I first start my car and turn my air on it squeaks really bad in drive then it stops . Do I need a another compressor ? The air is still very cold . Question #2 my fan use to blow very hard . I think it had five bars for the level of air . But now I only got three . Can I fix this or do I have to buy a new compressor and fan motor ? Thanks for your help ! Black whip
BlackWhip is offline   Reply With Quote
Old 08-05-14, 06:04 PM   #2
3ztwint
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
3ztwint's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: ks
Posts: 46
Default

The squeak is likely just your AC comp belt, if it still gets cold your comp should likely be fine. The "3 bars" could be anything from a climate control board logic error to a simple fix like your fan speed rheostat. I've never seen one of these where the fan speed only worked up to 3 clicks. If the rheostat goes bad you usually have only high speed, not sure if there is even a rheostat on the digital climate controls tho, so you may just need a new climate unit, but I'd ask around more before just replacing
3ztwint is offline   Reply With Quote
Old 08-05-14, 07:42 PM   #3
BlackWhip
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2012
Location: AZ
Posts: 2
Default

Thank you sir for your advice ! I'm going to give it a try . Black whip .
BlackWhip is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do you know if the air compressor is kaput mafpolo LS - 3rd Gen (2001-2006) 3 02-05-15 12:01 PM
A/C Electrical Problem, fans and compressor cycling and no A/C. Please Help! AandCAuto IS - 2nd Gen (2006-2013) 0 04-16-13 04:02 PM
weird problem AC BeginnerIS IS - 1st Gen (2001-2005) 5 07-28-11 11:56 AM
Air Conditioner compressor not engaging in 50 deg weather - normal? 91LS400vgb LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 5 03-17-11 07:50 AM
AC not cold Sc400 Vitamin-SC Maintenance 7 05-10-05 08:29 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:48 PM.

Copyright © 2000-2015 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info