Notices
RX - 4th Gen (2016-present) Discussion topics related to the 2016 and up RX350 and RX450h models
Sponsored by:
Sponsored by:

Aftermarket carplay on 2017 RX350

 
Old 03-19-19, 11:09 AM
  #226  
decngb
Driver School Candidate
 
Join Date: Feb 2019
Location: Georgia
Posts: 18
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by 4wheeler View Post
Thank you for this.

I have asked this before. Is there a way to test the system at home? Can i connect a monitor and somehow power the device without connecting to Lexus.

Thanks.
I suppose it's possible if you care to reverse-engineer the wiring harness and connect it to a 12V power supply. I couldn't tell you if it as simple as finding the +12V and ground leads and leaving everything else disconnected, but I suspect that would be the case. It does not need to be connected to the Lexus display to test it with the external monitor.
decngb is offline  
Old 03-19-19, 12:05 PM
  #227  
shadowmite
Driver
 
Join Date: Aug 2013
Location: CO
Posts: 142
Received 12 Likes on 12 Posts
Default

1. Make sure you have a monitor you can connect outside your car, or on the passenger seat with an RCA cable that is long enough to reach the dash.
Yea, about that... I haven't owned a monitor capable of RCA/Analog video since 1996 or so... I'd have to rip a TV off one of my walls to use it's video in connections... But I'll hope my install goes smoother. Certainly keep us informed on what you find.
shadowmite is offline  
Old 03-20-19, 07:31 PM
  #228  
decngb
Driver School Candidate
 
Join Date: Feb 2019
Location: Georgia
Posts: 18
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

qvtruong (or anyone): do you know how to adjust the resolution of Carplay on the Android box? I have the same 12.3" screen, but I only get 4 icons across instead of the 5 you show in your pictures. It also looks blocky and stretched compared to yours. I've dug around the menus, but can find an option for changing it. The Android menus look correct - the problem is with the Carplay screens only.

ETA: I read back through the whole thread and watched your initial video again. I did not check the settings when first going into Carplay, nor did I check for Carplay updates on that screen. I'm away from the car for 24 hours, but I'll check that tomorrow night.

Last edited by decngb; 03-20-19 at 08:17 PM.
decngb is offline  
Old 03-20-19, 11:45 PM
  #229  
qvtruong
Driver
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 191
Likes: 0
Received 38 Likes on 21 Posts
Default

Originally Posted by decngb View Post
qvtruong (or anyone): do you know how to adjust the resolution of Carplay on the Android box? I have the same 12.3" screen, but I only get 4 icons across instead of the 5 you show in your pictures. It also looks blocky and stretched compared to yours. I've dug around the menus, but can find an option for changing it. The Android menus look correct - the problem is with the Carplay screens only.

ETA: I read back through the whole thread and watched your initial video again. I did not check the settings when first going into Carplay, nor did I check for Carplay updates on that screen. I'm away from the car for 24 hours, but I'll check that tomorrow night.
Bearcat had this issue before. We tried to fix it ourselves, but unsuccessful, so he contacted Cosmo to get it fixed. If you already select Lexus 1280 as the resolution and itís not fixed, I suggest you to contact Cosmo or other sales person.
qvtruong is offline  
Old 03-20-19, 11:48 PM
  #230  
qvtruong
Driver
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 191
Likes: 0
Received 38 Likes on 21 Posts
Default

Originally Posted by Gottspd View Post
Can you have carplay on the left 2/3 of the screen (of a LHD vehicle) and leave the right 1/3 to show, for example, the hybrid energy monitor?
Nope, itís basically 2 computers connect to 1 screen. You can only see one at a time.
qvtruong is offline  
Old 03-21-19, 06:24 PM
  #231  
Gottspd
Rookie
 
Join Date: Jun 2008
Location: MD
Posts: 92
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by qvtruong View Post


Nope, itís basically 2 computers connect to 1 screen. You can only see one at a time.
thanks. Will it switch to the surround camera when you come to a stop and then revert back to carplay once you start moving?
Gottspd is offline  
Old 03-21-19, 07:09 PM
  #232  
qvtruong
Driver
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 191
Likes: 0
Received 38 Likes on 21 Posts
Default

Originally Posted by Gottspd View Post

thanks. Will it switch to the surround camera when you come to a stop and then revert back to carplay once you start moving?
yes it works seamlessly, but I disable that automatic camera view. Kinda annoying when I want to select a song or navigation while slowing down at a stop light. I always back in at parking anyways.
qvtruong is offline  
Old 03-22-19, 06:34 AM
  #233  
decngb
Driver School Candidate
 
Join Date: Feb 2019
Location: Georgia
Posts: 18
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by qvtruong View Post


Bearcat had this issue before. We tried to fix it ourselves, but unsuccessful, so he contacted Cosmo to get it fixed. If you already select Lexus 1280 as the resolution and itís not fixed, I suggest you to contact Cosmo or other sales person.
Cosmo hooked me up with the steps to fix the stretched Carplay screen. Basically the fix is to clear out application data for Carplay, but he sent it as a video. When I get home, I'll either attach the video here or transcribe it into instructions in case anyone else has the same problem. I have to say, this thing is awesome!
decngb is offline  
Old 03-22-19, 06:43 AM
  #234  
decngb
Driver School Candidate
 
Join Date: Feb 2019
Location: Georgia
Posts: 18
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by qvtruong View Post
See attached for instruction to turn "Master-On" on setting. All sounds now go through car's speakers.

qvtruong, connecting the audio is the last problem I seem to be having. As I follow along with the instructions you posted after turning Master off, I am able to do the first step - adding the Android box from my phone (step A). When I try step B, clicking Search only shows my phone on the list and it is already connected. I completed the rest of the steps anyways, and the audio doesn't work.

I'll spend some more time on it after work, but if anyone has any pointers please share.
decngb is offline  
Old 03-22-19, 07:01 PM
  #235  
llcw79
Driver School Candidate
 
Join Date: Dec 2013
Location: VA
Posts: 31
Received 1 Like on 1 Post
Default

try AUX
Choose AUX from Lexus original UI then go to Android or carplay then try.

For the BT connection, try to connect Android box from Lexus first then go to Android setup. Then you will see The Lexus BT.

Hope this helps.

Originally Posted by decngb View Post
qvtruong, connecting the audio is the last problem I seem to be having. As I follow along with the instructions you posted after turning Master off, I am able to do the first step - adding the Android box from my phone (step A). When I try step B, clicking Search only shows my phone on the list and it is already connected. I completed the rest of the steps anyways, and the audio doesn't work.

I'll spend some more time on it after work, but if anyone has any pointers please share.
llcw79 is offline  
Old 03-23-19, 02:44 PM
  #236  
shadowmite
Driver
 
Join Date: Aug 2013
Location: CO
Posts: 142
Received 12 Likes on 12 Posts
Default

Can anyone elaborate on how to remove the trim behind the screen? I got everything else, but that back trim doesn't seem intuitive to me to remove.

Edit: Nevermind, found this:

shadowmite is offline  
Old 03-23-19, 03:31 PM
  #237  
decngb
Driver School Candidate
 
Join Date: Feb 2019
Location: Georgia
Posts: 18
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by shadowmite View Post
Can anyone elaborate on how to remove the trim behind the screen? I got everything else, but that back trim doesn't seem intuitive to me to remove.
If you haven't managed to get it off yet, it goes straight up. I used two plastic pry tools - one to get it started and then the other to get a deeper grip.
decngb is offline  
Old 03-23-19, 04:52 PM
  #238  
shadowmite
Driver
 
Join Date: Aug 2013
Location: CO
Posts: 142
Received 12 Likes on 12 Posts
Default

I did after watching that video and seeing it needed to go straight up. I actually found it easier to remove the front bolts which allowed enough play to pull the screen up which loosened the back.

For some reason my unit "flickers" in the OEM mode now, but works in the android mode. Not sure if anyone has seen this before? The MCU upgrade reports I have the latest firmware already.
shadowmite is offline  
Old 03-24-19, 11:11 AM
  #239  
shadowmite
Driver
 
Join Date: Aug 2013
Location: CO
Posts: 142
Received 12 Likes on 12 Posts
Default

Interestingly the rearview camera does not flicker, but the right side media computer display does...

i did try re-seating all the display cables but no change.

i may may have a dud and have to return it. Cosmo has not responded.

Last edited by shadowmite; 03-24-19 at 11:24 AM.
shadowmite is offline  
Old 03-25-19, 09:02 PM
  #240  
Gottspd
Rookie
 
Join Date: Jun 2008
Location: MD
Posts: 92
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by Waleedg View Post


Actually they were super helpful....

I have only one issue I noticed yesterday: When I use navigation apps (happened with both google maps and waze) I noticed sometime the screen just freezes... which is quite annoying when you are on a long road you donít actually realize it... to solve it I had to unplug the iPhone and replug again...

maybe I need to update the system as you mentioned...

one last thing (a really great point) now when you enter the android system through media/AUX pathway on Lexus interface, all sounds go through the car speakers and your calls go through the car mic exactly as you woukd if you were connecting through Bluetooth.... no need to connect the system through bluetooth to get those features.... and the sound is amazing!!!!
just confirming something... you didnít wire it any differently than has been suggested, right? It just happens that when using aux, the sound works?

Originally Posted by decngb View Post
qvtruong, connecting the audio is the last problem I seem to be having. As I follow along with the instructions you posted after turning Master off, I am able to do the first step - adding the Android box from my phone (step A). When I try step B, clicking Search only shows my phone on the list and it is already connected. I completed the rest of the steps anyways, and the audio doesn't work.

I'll spend some more time on it after work, but if anyone has any pointers please share.
Any updates on this?


Originally Posted by decngb View Post
Cosmo hooked me up with the steps to fix the stretched Carplay screen. Basically the fix is to clear out application data for Carplay, but he sent it as a video. When I get home, I'll either attach the video here or transcribe it into instructions in case anyone else has the same problem. I have to say, this thing is awesome!
Can you share his video or post his instructions please?
Gottspd is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: