Help my sc took a **** on me - ClubLexus - Lexus Forum Discussion


Performance & Maintenance Engine, forced induction, intakes, exhausts, torque converters, transmissions, etc.

Help my sc took a **** on me

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-25-14, 11:32 AM   #1
SC2JZ420
Driver School Candidate
Thread Starter
 
SC2JZ420's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Florida
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help my sc took a **** on me

I recently bought this 1995 sc300 about a month and half ago and little by little I've been replacing parts alternator , starter , battery , fuel filter ,so anyways yesterday night I put gas (93 octane) and as soon as I started the car it started misfiring a little bit . Then I drove for a minute or so with a steady throttle position and the rpm will drop for a second then pick up normally . I made it home with it misfiring abit. Now this morning it cranks and starts but immidiatly shuts off. Any suggestions? I pulled 3 codes 14 ignition signal , 25 lean a/f ratio,and 71 egr system malf. I've always had 71 but 14 and 25 are new
SC2JZ420 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-14, 11:33 AM   #2
SC2JZ420
Driver School Candidate
Thread Starter
 
SC2JZ420's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Florida
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also was gonna try to do the fuel pump mod today to see if that helps but it's already been done when I looked .
SC2JZ420 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-14, 10:23 AM   #3
SC400slide
In Recovery Mode
iTrader: (11)
 
SC400slide's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: NM/AZ
Posts: 3,808
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Sounds like one of your two ignition coils took a dump. Start the car, unplug one at a time, if the idle doesnt change when unplugged, you found your faulty coil. There is one on each side.
SC400slide is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 05:23 AM   #4
SC2JZ420
Driver School Candidate
Thread Starter
 
SC2JZ420's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Florida
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply , a code I've been getting this week since Saturday was code 14 failed ignition signal ... The Toyota handbook says it's one of 3 things ecu , harness , igniter . On Friday my car wouldn't start at all finally with no present cel while the key was in on position so I knew my ecu went bad . I popped open the ecu and 3 of 6 capacitors were leaking . I sent it to get rebuilt I hope all my problems stop now ! Sorry for the long reply !
SC2JZ420 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-14, 06:40 PM   #5
SC400slide
In Recovery Mode
iTrader: (11)
 
SC400slide's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: NM/AZ
Posts: 3,808
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

If the issues persist, I still think the coil(s) took a dump. My SC was running ok and it turned out the rebuilder said he was surprised the car was even running the capacitors were leaking so bad.
SC400slide is offline   Reply With Quote
Old 06-16-14, 11:22 PM   #6
SC2JZ420
Driver School Candidate
Thread Starter
 
SC2JZ420's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Florida
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To Darryl in Georgia his phone number is (404)550-7511 he did a great job with my computer and only charges 150 compared to 250 everywhere else I checked .. He's quick too
SC2JZ420 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'07 IS250 Misfire Jabari IS - 2nd Gen (2006-2013) 2 01-03-17 08:50 AM
GSh misfire issues?!? Speedy0o GS - 3rd Gen (2006-2011) 32 12-09-13 07:03 AM
misfire at 65 mph 92lexus LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 21 06-18-12 05:10 AM
Help!!!!!! New to the fourms lexus400sc SC- 1st Gen (1992-2000) 6 09-17-10 03:38 AM
lexus SC400 HELP PLEASE lexus400sc Florida Lexus Club 3 09-16-10 02:07 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:48 AM.


Copyright © 2000-2017 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: