intermitent violent surge - ClubLexus - Lexus Forum Discussion


LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) Discussion topics related to the 1990 - 2000 Lexus LS400

intermitent violent surge

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-17-14, 11:44 PM   #1
Greg5OH
Lead Lap
Thread Starter
 
Greg5OH's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: North of Detroit
Posts: 578
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default intermitent violent surge

On my 200 mile trek this evening, the car bucks 5 or 6 times. Cruise control on just doin 65, boom. felt like i went over a crater with all 4 wheels or something. Or in a manual car when you are in 1st gear and you tap th gas rear quick it jerks. This felt like fuel cut for a split second. Very noticeable.
Fresh oil, fresh trans fluid (drian and fill twice, nice pink color now, good level).
I have no changed the fuel filter, plugs nor the pcv valve yet, who knows how many are on those.
Also-no codes.
Any thoughts? Could very well be fuel filter.
Greg5OH is offline   Reply With Quote
Old 01-18-14, 12:16 AM   #2
LScowboyLS
Lexus Champion
 
Join Date: Dec 2011
Location: Birmingham, AL
Posts: 4,078
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

on my '96, when this same scenario occurred, and also with no codes, this ended up being the issue

so not saying that is your issue, but it was mine, and all LS400's have these same defective caps!
LScowboyLS is offline   Reply With Quote
Old 01-18-14, 12:33 AM   #3
Greg5OH
Lead Lap
Thread Starter
 
Greg5OH's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: North of Detroit
Posts: 578
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

danmmit cowboy...really hope its not lol.
Greg5OH is offline   Reply With Quote
Old 01-18-14, 01:02 AM   #4
LScowboyLS
Lexus Champion
 
Join Date: Dec 2011
Location: Birmingham, AL
Posts: 4,078
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

well you do have the defective series of capacitors, and all ECU capacitors will eventually go bad, even the non-defective later series such as on LS430 - and the cool part is, even if that is not your current issue, if you have the caps done, and the technician uses the precise rare exact caps I specified in the links provided in post #1 of my thread, then in any event, you will likely see more low end power, and even nicer shifting!
LScowboyLS is offline   Reply With Quote
Old 01-18-14, 10:41 AM   #5
dc893
Lead Lap
 
dc893's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: FL :(
Posts: 693
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check the wires around the front of the engine block as well. Those tabs seem to just get old and snap causing the wires to rub against the serpentine belt. Just had that happen to me the other week.
dc893 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Challenging No-Start / No-Spark Condition kc92hatch LS - 1st and 2nd Gen (1990-2000) 18 11-19-15 04:39 AM
Started my stage zero for my LS mike430 LS - 3rd Gen (2001-2006) 1 05-16-15 05:51 PM
HELP my stock motor headers turn RED hmonghang ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 4 11-22-12 12:20 PM
Adding Oil to Filter GRPFAN RX - 3rd Gen (2010-2015) 8 08-07-12 12:17 PM
bad and good news for my sc400 coldbullet SC- 1st Gen (1992-2000) 6 08-13-10 07:12 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:20 PM.


Copyright © 2000-2017 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: