HELP! My fog lights fuse keep blow? - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

Notices
IS - 2nd Gen (2006-2013) Discussion about the 2006+ model IS models

HELP! My fog lights fuse keep blow?

Reply

 
 
 
Old 06-23-11, 09:45 AM
  #1  
ohiois350
Lexus Champion
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ohio
Posts: 2,236
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default HELP! My fog lights fuse keep blow?

Hi everyone, I have problem with my fog lights lately for some reason the fuse keep blow, I took every thing apart and put together, but no luck (it never happen before) I gave up and low the car down from the jack stands, and put the new fuse in, and it ok again and I drive for few days, and when I drive through some of the rough roads and the fuse burn again and last night I took every thing off again and test the ballasts on different battery and they are work like normal, and I install back on my car and replace the new fuse, when I turn on the light the fuse fire again do you guys think any it has to do to the rear afs sensor? reason I ask is when I jack the front car up and turn on the light, and the fog lights fuse blow? when I low the car down it work like normal? but now even the car on the jack or off the jack the fuse keep blow please help
ohiois350 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 09:49 AM
  #2  
alan003
Lead Lap
 
Join Date: Apr 2009
Location: soCAL 626
Posts: 587
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it would probably be best if you use an relay. or you can also upgrade to a 25amp fuse. when i first fire up my hella gen 3 ballast on my fogs it blew too
alan003 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 09:53 AM
  #3  
ohiois350
Lexus Champion
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ohio
Posts: 2,236
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Originally Posted by alan003 View Post
it would probably be best if you use an relay. or you can also upgrade to a 25amp fuse. when i first fire up my hella gen 3 ballast on my fogs it blew too
I am using nissan gen 2 ballasts, is it safe to upgrade from 15amp to 25amp fuse
ohiois350 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:01 AM
  #4  
alan003
Lead Lap
 
Join Date: Apr 2009
Location: soCAL 626
Posts: 587
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by ohiois350 View Post
I am using nissan gen 2 ballasts, is it safe to upgrade from 15amp to 25amp fuse
its safe. i been running 25amp fuse for more than a month now. but, i will run an relay when i find some time.
alan003 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:06 AM
  #5  
ohiois350
Lexus Champion
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ohio
Posts: 2,236
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Originally Posted by alan003 View Post
its safe. i been running 25amp fuse for more than a month now. but, i will run an relay when i find some time.
thanks you are saying it ok for my to upgrade to 25amp in the stock fuse box without using relay harness?
ohiois350 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:09 AM
  #6  
sw1tched
Rookie
 
sw1tched's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Nebraska
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my fogs were blowing my fuses too. It turned out to be a bad ballast.
replaced the ballast and now all is good.
might just be a loose connection so sometimes it works and sometimes it blows the fuse.
sw1tched is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:15 AM
  #7  
ohiois350
Lexus Champion
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ohio
Posts: 2,236
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I tested my ballasts on the separate battery, the ballasts and bulbs fire up normal, after I hook up to the fog light harness, as soon as I turn the fog on, the fuse blow right away why????????/
ohiois350 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:21 AM
  #8  
alan003
Lead Lap
 
Join Date: Apr 2009
Location: soCAL 626
Posts: 587
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by ohiois350 View Post
thanks you are saying it ok for my to upgrade to 25amp in the stock fuse box without using relay harness?
yep. the reason is because oem ballasts draws more power than aftermarket hid kits at initial startup. thus, i believe the best solution is to get an relay and draw power directly from the battery. and oem ballasts last forever :]
alan003 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:28 AM
  #9  
ohiois350
Lexus Champion
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ohio
Posts: 2,236
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Originally Posted by alan003 View Post
yep. the reason is because oem ballasts draws more power than aftermarket hid kits at initial startup. thus, i believe the best solution is to get an relay and draw power directly from the battery. and oem ballasts last forever :]
thanks, but I run the denso ballasts before switch to nissan ballasts and run for about three months without any issues? and I retrofit my 08 camry to rx330 projectors and run denso ballasts for months without relay harness with no problem? I don't know why on my fog like that
ohiois350 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:33 AM
  #10  
alan003
Lead Lap
 
Join Date: Apr 2009
Location: soCAL 626
Posts: 587
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

maybe its the nissan ballasts? switch back to denso?
alan003 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-11, 10:45 AM
  #11  
ohiois350
Lexus Champion
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ohio
Posts: 2,236
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Originally Posted by alan003 View Post
maybe its the nissan ballasts? switch back to denso?
I will try the final test tonight, if it happen to either ballasts i will go back to stock, to take off the bumper and put it back on is a work
ohiois350 is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-13, 01:09 PM
  #12  
LexoticJ
Lexus Test Driver
iTrader: (5)
 
LexoticJ's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: GA
Posts: 1,211
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having this same problem. Any suggestion?
LexoticJ is offline  
Reply With Quote
Old 10-24-15, 02:39 PM
  #13  
rezapci
Driver School Candidate
 
Join Date: Oct 2011
Location: MO
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Where can I find the fog light fuse on Lexus RX 330 it is in the front or inside the cabinet
rezapci is offline  
Reply With Quote
Old 10-25-15, 03:38 PM
  #14  
jay350
Rookie
 
Join Date: Oct 2015
Location: ca
Posts: 85
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I been using the same aftermarket ballast for 5 years and never blow once.. that's weird
jay350 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: HELP! My fog lights fuse keep blow?


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: