installing the emanage blue on 2001 IS300 _ help - ClubLexus - Lexus Forum Discussion


IS - 1st Gen (2001-2005) Discussion about the IS models up to the 2005 model

installing the emanage blue on 2001 IS300 _ help

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-11-14, 12:51 AM   #1
hshak2006
Driver School Candidate
Thread Starter
 
hshak2006's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: bc
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default installing the emanage blue on 2001 IS300 _ help

anyone knows how to install the emanage blue on 2001 IS300 ecu? the car is not stock and when I bought it the previous owner took the piggyback out ( i don't know if he had the emanage blue or not) so the car is not running well burns too much fuel. can someone tell me how do I install the emanage blue to the ecu with diagram.

thanks
hshak2006 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-14, 07:45 AM   #2
mitsuguy
Maintenance Moderator
iTrader: (2)
 
mitsuguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: AZ
Posts: 6,388
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

the emanage will be all but unusable on an IS300...

what mods?

the stock ECU can compensate for any mods short of turbocharging it...

may be something else is wrong?
mitsuguy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-14, 08:51 PM   #3
hshak2006
Driver School Candidate
Thread Starter
 
hshak2006's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: bc
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mitsuguy View Post
the emanage will be all but unusable on an IS300...

what mods?

the stock ECU can compensate for any mods short of turbocharging it...

may be something else is wrong?
Hi.

it has turbo and inter cooler and exhaust, ( not sure what are the other mods or the brands) the ecu wiring shows that it had something attached to it .
hshak2006 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 08:08 PM   #4
mitsuguy
Maintenance Moderator
iTrader: (2)
 
mitsuguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: AZ
Posts: 6,388
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hshak2006 View Post
Hi.

it has turbo and inter cooler and exhaust, ( not sure what are the other mods or the brands) the ecu wiring shows that it had something attached to it .
that sucks... curious what it had previously and how well it ran... lots of people sell these cars because they can't get them to run right with piggybacks...

aem ems, ms3pro, etc... it needs a standalone
mitsuguy is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 08:22 PM   #5
hshak2006
Driver School Candidate
Thread Starter
 
hshak2006's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: bc
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mitsuguy View Post
that sucks... curious what it had previously and how well it ran... lots of people sell these cars because they can't get them to run right with piggybacks...

aem ems, ms3pro, etc... it needs a standalone
well the car was running before I'm sure because it got into an accident and the previous owner got money from insurance. i bought the car to fix the body work not knowing it doesn't run. I never met the previous owner so I don't know anything about the car. I thought it is an easy body work. anyways I know that it had a piggyback since the oem ECU is in the car and the wiring shows something was connected to the ecu. I will get some pic soon
hshak2006 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 08:28 PM   #6
mitsuguy
Maintenance Moderator
iTrader: (2)
 
mitsuguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: AZ
Posts: 6,388
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Even standalones run in conjunction with the factory ecu, so that is perfectly normal that the factory ecu remained even if it had a standalone.... that's how I wired mine and it is very common
mitsuguy is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 09:08 PM   #7
hshak2006
Driver School Candidate
Thread Starter
 
hshak2006's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: bc
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mitsuguy View Post
Even standalones run in conjunction with the factory ecu, so that is perfectly normal that the factory ecu remained even if it had a standalone.... that's how I wired mine and it is very common
do you have a 2001 is300 your self?

what standalone are you using?
hshak2006 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 09:12 PM   #8
mitsuguy
Maintenance Moderator
iTrader: (2)
 
mitsuguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: AZ
Posts: 6,388
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Yes, 01 IS...

Aem V2...

I wrote the how to on installing them here and on my.is
mitsuguy is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 09:13 PM   #9
mitsuguy
Maintenance Moderator
iTrader: (2)
 
mitsuguy's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: AZ
Posts: 6,388
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

https://www.clublexus.com/forums/performance/645077-finished-custom-aem-ems-v2-install-is300-plug-n-play-what.html
mitsuguy is offline   Reply With Quote
Old 08-14-14, 02:44 AM   #10
hshak2006
Driver School Candidate
Thread Starter
 
hshak2006's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: bc
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I made one my self



hshak2006 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Emanage blue ECU Jmylerlexu IS - 1st Gen (2001-2005) 4 04-26-15 09:57 AM
Greedy Blue/ Ultimate ECU Reviews? Mr.Gs_GTE Performance & Maintenance 4 07-09-14 07:29 PM
Emanage Ultimate problem - no ignition control mitsuguy IS - 1st Gen (2001-2005) 13 06-23-14 03:32 AM
SC300 ECU pinouts Chris88 Performance & Maintenance 8 04-25-14 08:10 AM
Megasquirt Trevstuh Performance 2 08-14-13 12:21 AM


Tags
ecu , emanage

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:07 AM.


Copyright © 2000-2017 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: