Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

sc400 (97) GTE 6spd (speedometer not working)

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-20-14, 01:02 PM   #1
AlaskaUSA
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
AlaskaUSA's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Nv
Posts: 33
Default sc400 (97) GTE 6spd (speedometer not working)

the 97 sc400 has a 6spd GTE swap and it starts runs etc ok... the TACH works but the speedometer doesn't work and doesn't read speed at all.

any idea where I can start looking, change or fix?

thanks
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
AlaskaUSA is offline   Reply With Quote
Old 07-20-14, 01:26 PM   #2
97-SC300
Lexus Fanatic
Trader Score: (14)
 
97-SC300's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 7,064
Default

Is the speed sensor connected?
__________________


1997 SC300 Platinum/Black | 2JZGTE | 550CC | USDM cams/turbos | V160 | 6spd 3.13 Diff | PHR 3.5" one-piece driveshaft | PHR 4" Custom Exhaust | RMM DP | RPS Twin Carbon | Mines ECU | Cusco Zero2e Coilovers | Daizen Sway Bars | TSX HID Retrofit | Brembo GT 6/piston front | TT rear BBK | Work Meister S1-CCW Classics | TT Radiator | Katzkin Seats | Vertex Side Markers | Dynamat equipped
97-SC300 is online now   Reply With Quote
Old 07-21-14, 11:10 AM   #3
CatManD3W
Lexus Test Driver
Trader Score: (10)
 
CatManD3W's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: SteelCity
Posts: 906
CatManD3W
Default

I have a 92 SC300 that I swapped over to GTE.....I have tried everything to get my speedo to work.....i.e new speed sensor......checked wiring over a dozen times per wiring diagrams.....I am thinking that the actual gauge itself is shot....
__________________
1992 Lexus SC300 Original 5spd #586 4K9 |1 of 1601|
|2JZGTE|Aristo ECU|440's|TT Fuel Pump|BorgWarner S366 0.91A/R@14psi|Full 3" SS exhaust|LS400 BBK|Tial MV-R|Tial Q|W58|CompetitionClutch Stage 4|ARP Headstuds|3" IC & Piping|GSP Mono-RS Coilovers|18" 350z Touring Wheels|SC400 OEM Lip|6000k HID|

1999 Toyota Tacoma X-Cab

|5VZFE|5spd|4wd|Shrockworks Front Bumper|Bilstein Adjustable 5100's|Wheelers Custom AAL|Bilstein 5125's|Deckplate mod|Magnaflow exhaust|33X10.5X15 BFG A/T|OEM 15X7's
CatManD3W is offline   Reply With Quote
Old 07-21-14, 05:32 PM   #4
Vrank
Lexus Test Driver
Trader Score: (4)
 
Vrank's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: TX
Posts: 892
Default

^ some days I have to give my dash a good smack for the speedo and/or tach to work in my daily beater 400.
Vrank is offline   Reply With Quote
Old 07-21-14, 05:32 PM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gte 6spd swap (speedometer not working) AlaskaUSA SC 400/300 3 08-31-14 11:34 PM
sc300/400 gte swap (Fan shroud) AlaskaUSA SC 400/300 13 06-13-14 08:48 PM
6spd (2, 4th gears) not going in gear AlaskaUSA SC 400/300 4 05-14-14 08:05 PM
speedometer and odometer stopped working RX7 RAGE Performance & Maintenance 3 11-22-10 10:40 PM
LS400 tranny in SC400 speed sensor help k7q Performance & Maintenance 4 07-26-10 03:45 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 01:43 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info