Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Key will not start car... Only Remote Start..

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-22-08, 03:00 PM   #1
5lut
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 2
Default Key will not start car... Only Remote Start..

Any idea's? Was working great for past year... All of a sudden today I tried to crank my car.. Nothing.. Remote start works fine.. but the key does nothing.. Not even a signal to the starter i believe cause there is no "click" what so ever.. Yet when I use the remote start.. Starts up fine.. I have a 92 sc400... Anything I should check for? Thanks
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
5lut is offline   Reply With Quote
Old 01-22-08, 03:34 PM   #2
5sp_jzz30
Lexus Champion
Trader Score: (2)
 
5sp_jzz30's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: IL
Posts: 3,562
Default

what kind of remote start do you have and does it have anti grind in it. if it does you usually cut the starter wire in half. one side is key side and one is starter side. the wiring from the remote start may have came off the key side of the starter wire causing it to only work on rem start. on rem start the voltage is sent to only the starter side of the wire. if its a DEI unit the key side of the starter wire is green. the starter side of the DEI module is purple.
__________________
I build air pumps!

FS: 93 sc300 5spd with extra parts 847-732-7696
5sp_jzz30 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-08, 08:44 PM   #3
slowsc
Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Jun 2007
Location: north dakota
Posts: 146
Default

we just had a customer come in with the same complaint .(i install compustar autostarts). but it was on a newer ford. they somehow lost the programing in the key/chip in the key(never heard of this happening before). but what ^he^ said can also happen and is most likly the cause. we dont install the antigrind because we dont like to cut any factory wiring if we dont have to.
slowsc is offline   Reply With Quote
Old 01-22-08, 08:44 PM
 
 
 
 
Reply

Tags
antigrind, auto, automatic, car, ket, key, lexus, problems, remo, remote, start, starter, starts, wont, works

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 07:37 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info