Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > RX Models > RX - First Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

HELP RX300 Poor idel/miss fire

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-11-15, 12:27 PM   #1
nitrojas
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2015
Location: ca
Posts: 1
Default HELP RX300 Poor idel/miss fire

I replace an oil pump in a 1999 lexus rx300. It now idles rough and pop and farts when you give it gas when cold start up. But once it warms up after a few mins it idels fine and drives fine. It throughs a code p1346 after a while but it will go away after a while. I checked the timeing when balancer is at zero mark the cams are dead on lined up. I checked the cam sensor for ohn resistance at its 1000ish both are which is in spec. It ran fine before i changed the pump. I just had a low oil pressure problem which the new pump has fixed.

Should the marks line up when the balancer is set at 0 or should it line up with the pointer at 10? If it was out of timing why is it fine once it warms up?

Back story the owenr had drove it with the oil pressure light on. And the rear cam skipped two degress on the belt like it was in the middle of sizeing the motor and woukdnt run.. Reset the timing it ran fine. Did a little investigation and the oil pick had clogged and was starving the motor and fried the pump. So could be just the bearing or something is shot in the motor.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
nitrojas is offline   Reply With Quote
Old 04-12-15, 07:33 AM   #2
salimshah
Moderator
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2001
Location: Austin, TX
Posts: 8,461
Default

There could be a problem with the timing advance cam (this is driven by oil. It can fix itself by rinsing with the new oil (maybe additive can help). Or you may have to dismantle the cam mechanism and clean it out.

Salim
salimshah is offline   Reply With Quote
Old 04-12-15, 09:02 AM   #3
salimshah
Moderator
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2001
Location: Austin, TX
Posts: 8,461
Default

You may like to read a follow BearLexus' DIY and clean the oil filter screens in the valve as a quick start.

Salim
salimshah is offline   Reply With Quote
Old 04-12-15, 09:02 AM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Facts about oil and what grade to choose RgSc Performance & Maintenance 29 02-21-15 09:23 AM
issues with 95 sc400 hockleyta Performance & Maintenance 2 03-26-14 03:21 PM
1jz timing issue Uhhhsc300 Performance & Maintenance 4 03-29-13 06:13 PM
engine oil leak-iuz-fe mikefly Performance & Maintenance 1 09-17-12 08:53 PM
A lesson on oil jagtoes ES350 (2007 - 2012) 7 12-17-08 08:41 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 05:06 AM.

Join ClubLexus

Copyright © 2000-2015 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info