Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > RX Models > RX - First Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Tail light failure sensor

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-12-05, 07:46 AM   #1
kongvang1
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2005
Location: IL
Posts: 3
Default Tail light failure sensor

hello everyone! My first post!! Anyway, problem with our 1999 RX300 is that the tail lights don't work. Fuse is fine, brake lights are fine, wiring looks good, bulbs are new. From researching, I think it may be the tail light failure sensor. Does anyone know where I could find this sensor on the rx300? Thanks!
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
kongvang1 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-05, 01:01 PM   #2
salimshah
Moderator
Trader Score: (0)
 
Join Date: Apr 2001
Location: Austin, TX
Posts: 8,096
Default

Welcome to club lexus.

Is the in-dash warning sensor ON(bulb)? Or your tail light(s) dont work (bulb,fuse & wiring)?

For the first case do a search and you will find plenty of matches.

If it is the second let us know and we we will scratch our heads over it.

Salim
salimshah is offline   Reply With Quote
Old 10-12-05, 01:22 PM   #3
kongvang1
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2005
Location: IL
Posts: 3
Default

The taillight sensor light is not on. About a week ago, it did come on for a few seconds, then it went away. Then a couple days ago, all tail lights went dead, and the sensor light stayed off. I replaced the bulbs (cheapest thing first, you know), but that didn't fix it. Fuse is fine. I checked it, and side markers light up (they share same fuse).
kongvang1 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-05, 01:48 PM   #4
Fern
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2003
Location: Vaughan, Canada
Posts: 573
Default Tail lights not working

Check out this link to recalls on the 1999

http://www.internetautoguide.com/aut...ase/index.html

"THE HEADLIGHTS AND TAILLIGHTS MAY NOT AUTOMATICALLY ILLUMINATE IN LOW AMBIENT LIGHT WHEN THE HEADLIGHT SWITCH IS PLACED IN THE "AUTO" POSITION. "


May have nothing to do with it, but worth a shot at asking dealer
__________________
Ex Modeldater

1999 Lexus RX300-
1999 BMW 540i6 sport-
Fern is offline   Reply With Quote
Old 10-12-05, 02:28 PM   #5
kongvang1
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Oct 2005
Location: IL
Posts: 3
Default

Thanks for the link, although this appears to be a different issue....my headlights work fine in any position, it's just the taillights.
kongvang1 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-07, 07:39 AM   #6
rwilson2
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: Dec 2005
Location: TX
Posts: 3
Default

Fern, I know it was a while ago, but did you come up with a solution? I have the same problem - plus my hi-beams don't work.

I do have a Lexus installed towing package, and I had been towing some things (we just moved) around when this seemed to happen. But the tail lights don't work, even though the brakes, signals, and side running lights all work. The low beams work, and the fog lamps work - but both hi-beams don't work.

Oh, and I don't recall seeing any sensor warning lights on the dash (ever - but other people have driven my car, so it might have come on briefly when I wasn't driving), either way, it isn't on now.
rwilson2 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-07, 07:39 AM
 
 
 
 
Reply

Tags
1999, 99, brake, dont, es300, failure, faliure, garage, lexus, light, lights, rx300, sensor, tail, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lamp failure sensor c17boom RX - First Generation 23 04-12-14 02:13 PM
Tail Light Failure Sensor coyotejoe3 RX - First Generation 2 05-03-13 08:28 PM
Right rear tail light wont turn on Bradwillia GS - Second Generation 4 11-19-12 09:50 PM
Tail Light Failure Signal G_ride LS430 6 12-27-10 12:32 PM
Tail Light Failure Sensor jttES300 ES300 and ES330 1 08-26-07 08:50 AM

All times are GMT -7. The time now is 08:23 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info