Nav Screen gone blank - Club Lexus Forums


Nav Screen gone blank

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-02-14, 03:02 PM   #1
hogheaven
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: VA
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Nav Screen gone blank

Yesterday, for unknown reasons, the map of the Nav Screen in my wifes 2003 RX300 went blank. There was a white background with the cursor blinking, but no roads at all were visible. So today I disconnected the battery, hoping that it would reset itself, but now it's possibly worse. The audio still works, but on the Nav side, the left side buttons dont work at all, and there is a message in the middle of the start-up screen above the "I agree" button that states "Program disk is inserted." This message will not go away. Obviously I haven't inserted anything. The RX has 181K miles on it. Any help would be appreciated. Thanks.
hogheaven is offline   Reply With Quote
Old 08-02-14, 05:25 PM   #2
AnthonyMtz
Pole Position
 
Join Date: Apr 2014
Location: texas
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey sorry to hear about your Rx it could only be one of 2 things the display could have gone out "dead lcd problem" or the nav unit under where the spare tire was sometimes their is water build up in that area due to clogged roof drains and it might have gotten wet and got destroyed so I would suggest checking the nav unit in the back good luck! !
AnthonyMtz is offline   Reply With Quote
Old 08-03-14, 02:14 AM   #3
gazi001
Lexus Test Driver
 
gazi001's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: NY
Posts: 954
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hogheaven View Post
Yesterday, for unknown reasons, the map of the Nav Screen in my wifes 2003 RX300 went blank. There was a white background with the cursor blinking, but no roads at all were visible. So today I disconnected the battery, hoping that it would reset itself, but now it's possibly worse. The audio still works, but on the Nav side, the left side buttons dont work at all, and there is a message in the middle of the start-up screen above the "I agree" button that states "Program disk is inserted." This message will not go away. Obviously I haven't inserted anything. The RX has 181K miles on it. Any help would be appreciated. Thanks.
Check the DVD ecu and disk under the rear trunk next to spare tire.
gazi001 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-14, 09:10 AM   #4
salimshah
Moderator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Austin, TX
Posts: 9,705
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I dont have a NAV RX, but the display is multifunction type ,,, so a dead display would be easy to detect.

Salim
salimshah is offline   Reply With Quote
Old 08-04-14, 04:17 AM   #5
hogheaven
Driver School Candidate
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: VA
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The display is not totally dead Salimshah. Only the map doesnt show any roads at all. The gps signal in top left corner is still showing a connection to the satellites. The audio is fine, all the channels show up once the audio button is pushed. However when "map" is selected, all you hear is a "ding-ding" signifying a bad entry i guess.

Thanks for the feedback guys. I will check the ECU to see if I can detect a problem.
hogheaven is offline   Reply With Quote
Old 08-04-14, 08:06 AM   #6
gazi001
Lexus Test Driver
 
gazi001's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: NY
Posts: 954
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try to reset all ecu connection first.
gazi001 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange problem with nav screen awdxtc LS - 3rd Gen (2001-2006) 9 09-19-16 08:55 PM
Need help, gremlins in the Nav screen Chemtj LS - 3rd Gen (2001-2006) 6 09-14-16 07:04 PM
Urgent please: my car is disabled Lexus63641 LX - 3rd Gen (2008-present) 10 05-20-15 04:58 AM
Problem With Nav - Need help! Poqman SC430 - 2nd Gen (2001-2010) 12 06-04-12 10:13 PM
NAV screen out! Kaius88 ES - 5th Gen (2007-2012) 14 08-28-08 06:53 PM


Tags
blank, lexus, navigation, screen

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:28 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved