CEL - VSC - TRAC off Lights Answers - Club Lexus Forums

Go Back   > > >
Log In 

CEL - VSC - TRAC off Lights Answers

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-15-14, 12:11 PM   #1
BlackRX300
Driver
Thread Starter
Trader Score: (0)
 
BlackRX300's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alabama
Posts: 164
Default CEL - VSC - TRAC off Lights Answers

I've used the SEARCH and ---

I've been reading about these lights for over an hour about what may be causing these lights to come on and about the fault codes. Everything from gas cap, air filter, MAF needs cleaned, vacuum hose off below filter box, etc.

Has anyone come up with answers to reset the VSC and TRAC off lights?

I'm going to have Auto Zone scan the codes for me today after work and begin trying to resolve the problem this weekend. Just looking for others who have had this problem and found a fix.

I have a 2001 RX300 SilverSport 2wd, automatic trans.

Any suggestions are appreciated and thanks in advance.
BlackRX300 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-14, 12:45 PM   #2
hypervish
Lexus Fanatic
Trader Score: (0)
 
hypervish's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: NJ
Posts: 5,293
Default

The VSC and Trac lights come on with the CEL. Doesn't mean there's necessarily anything wrong with those systems.

There are many possibilities, no point in guessing.

Post the CEL code's here once you get them.
hypervish is offline   Reply With Quote
Old 07-15-14, 01:13 PM   #3
BlackRX300
Driver
Thread Starter
Trader Score: (0)
 
BlackRX300's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alabama
Posts: 164
Default

Quote:
Originally Posted by hypervish View Post
The VSC and Trac lights come on with the CEL. Doesn't mean there's necessarily anything wrong with those systems.

There are many possibilities, no point in guessing.

Post the CEL code's here once you get them.
Yeah...not looking for guessing.
Need those who have had and fixed these problems.
BlackRX300 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-14, 01:42 PM   #4
hypervish
Lexus Fanatic
Trader Score: (0)
 
hypervish's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: NJ
Posts: 5,293
Default

Quote:
Originally Posted by BlackRX300 View Post
Yeah...not looking for guessing.
Need those who have had and fixed these problems.
Yeah, but in order to get anything remotely helpful from those responses you need to know which CEL code you have.
hypervish is offline   Reply With Quote
Old 07-15-14, 05:54 PM   #5
BlackRX300
Driver
Thread Starter
Trader Score: (0)
 
BlackRX300's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alabama
Posts: 164
Default

Here are the codes and info AutoZone scanned for me.

C0210

Right rear speed signal malfunction

C1223

ABS Malfunction

P0174

Any ideas of what to do next?

Cleaning MAF and installing new air filter, also will check vacuum hose/tube below air filter box this weekend. Checked gas cap, seems OK and sealed tight.

Thanks again in advance for any help or suggestions.
BlackRX300 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-14, 06:48 PM   #6
Z07
Driver
Trader Score: (0)
 
Z07's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: GA
Posts: 139
Default

Start by pulling the right rear wheel and visually inspect the wheel speed sensor and its wiring up to the harness.
Z07 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-14, 09:00 AM   #7
BlackRX300
Driver
Thread Starter
Trader Score: (0)
 
BlackRX300's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alabama
Posts: 164
Default

Quote:
Originally Posted by Z07 View Post
Start by pulling the right rear wheel and visually inspect the wheel speed sensor and its wiring up to the harness.
I know this comes up all of the time -

Do you mean the right rear - passenger side?

Are there any pictures of the wheel sensor location under the wheel?
BlackRX300 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-14, 09:07 AM   #8
RX469
Lexus Champion
Trader Score: (1)
 
Join Date: Feb 2003
Location: Maryland
Posts: 2,253
Default

Subscribing to see what fixes your CEL - VSC - TRAC.
RX469 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-14, 01:59 PM   #9
Z07
Driver
Trader Score: (0)
 
Z07's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: GA
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by BlackRX300 View Post
I know this comes up all of the time -

Do you mean the right rear - passenger side?

Are there any pictures of the wheel sensor location under the wheel?
Yes US passenger side. (from the perspective of the seated driver, the right side.)

Once the wheel is off you will see one and only one electrical line running near the hub. The wheel speed sensor is about the size of a spark plug.


Last edited by Z07; 07-16-14 at 02:03 PM.
Z07 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-14, 02:11 PM   #10
BlackRX300
Driver
Thread Starter
Trader Score: (0)
 
BlackRX300's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alabama
Posts: 164
Default

Any others had these problems and have fixed them?

CEL, VSC or TRAC off....

MAF, Gas Cap, speed sensor, etc.
BlackRX300 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-14, 07:14 PM   #11
carguy07
Lexus Champion
Trader Score: (0)
 
carguy07's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: OH
Posts: 1,723
Default

Quote:
Originally Posted by BlackRX300 View Post
Any others had these problems and have fixed them?

CEL, VSC or TRAC off....

MAF, Gas Cap, speed sensor, etc.
All of the above. But yours will be related to the codes you pulled.
carguy07 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-14, 07:46 AM   #12
BlackRX300
Driver
Thread Starter
Trader Score: (0)
 
BlackRX300's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alabama
Posts: 164
Default



Put in a new air filter and cleaned the MAF.

Unplugged the battery for 1 hour, re-connected, no warning lights so far.
I've driven for around 40 miles now.

I had a K&N drop in filter that looks pretty dirty. Gonna clean it this weekend.
BlackRX300 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-15, 10:09 AM   #13
BlackRX300
Driver
Thread Starter
Trader Score: (0)
 
BlackRX300's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alabama
Posts: 164
Default

Cleaned MAF and replaced gas cap, Installed new air filter.

Reset codes.

They came back after driving to work around 15 miles.

Going to clean the wheel sensor as soon as the weather gets better.

Anything thing else I can try?

Last edited by BlackRX300; 03-11-15 at 10:12 AM.
BlackRX300 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GX 470 Warning Lights VSC OFF, VSC TRAC, Anti Skid, Check Engine. ibgolfn GX - 1st Gen (2004-2009) 33 02-27-16 08:46 AM
2003 ES-300 TRAC OFF and VSC light E062266 ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 9 09-29-15 06:31 PM
Chasing the Dreaded VSC - Trac Off - CEL Lights BlackRX300 RX - 1st Gen (1999-2003) 7 07-16-15 11:51 AM
Rx300 Code P1135 jacknk RX - 1st Gen (1999-2003) 33 06-18-15 03:26 PM
2007 RX 350 - TRAC & VSC, ABS, BRAKE LIGHT come on intermediately thomasfx10 RX - 2nd Gen (2004-2009) 2 03-23-15 10:05 AM


Tags
2008, gs430, sensor, wheel

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:17 PM.



Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved