Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > IS Models > IS - Second Generation > Performance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Rough idle

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-14-13, 02:09 PM   #1
carl1989
Rookie
Trader Score: (1)
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 56
Default Rough idle

When I stop at a light I feel a very rough idle from the engine for about a second. This has happened a few times already. Everything about the car is fine, but every now and then I feel the engine rumble after I come to a full stop. Is this normal V6 vibrations?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
carl1989 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-13, 04:07 PM   #2
VTsuckah
Pole Position
Trader Score: (1)
 
VTsuckah's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: VA
Posts: 379
Default

Sometimes the RPMs can drop once the radiator fan kicks on.
VTsuckah is offline   Reply With Quote
Old 07-14-13, 05:20 PM   #3
bob4256
Lexus Champion
Trader Score: (17)
 
bob4256's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Weston, FL
Posts: 4,905
bob4256
Default

Sounds like it could be the carbon build up issue. Do you have a 250 or 350?
__________________
Instagram: bob4256

My Build Thread
bob4256 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-13, 10:51 PM   #4
carl1989
Rookie
Trader Score: (1)
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by VTsuckah View Post
Sometimes the RPMs can drop once the radiator fan kicks on.
It could be that...

Quote:
Originally Posted by bob4256 View Post
Sounds like it could be the carbon build up issue. Do you have a 250 or 350?
I have an is250. only got about 55k miles on the odo. Is there a thread about the carbon build up issues?
carl1989 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-13, 04:49 AM   #5
bob4256
Lexus Champion
Trader Score: (17)
 
bob4256's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Weston, FL
Posts: 4,905
bob4256
Default

Quote:
Originally Posted by carl1989 View Post
It could be that...


I have an is250. only got about 55k miles on the odo. Is there a thread about the carbon build up issues?
Yes sir. Two threads, one about the problem and another about how Lexus is trying to fix the issue. Search for carbon build up and both should pop up
__________________
Instagram: bob4256

My Build Thread
bob4256 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-13, 12:00 PM   #6
94SRUNNER
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
Join Date: May 2013
Location: Ohio
Posts: 4
Default

With the recent heat wave in our area, this same rough idle has occurred a handful of times, under the almost identical conditions as the OP. Prior to this heat wave, it didnt occur. Looks like I will be reviewing the carbon build up thread.
94SRUNNER is offline   Reply With Quote
Old 07-18-13, 12:09 PM   #7
carl1989
Rookie
Trader Score: (1)
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 56
Default

I would also add that I started my engine and got going, then lost power while I was driving. Check VSC and engine light came on. Pulled over and restarted the engine and the problem never showed up since then. This happened earlier this year.
carl1989 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-13, 12:53 PM   #8
ChrisKlug
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
ChrisKlug's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Wisconsin
Posts: 12
chrisbklug NBM3VZSW20 CHRISBKLUG
Default

time to change the spark plugs.
ChrisKlug is offline   Reply With Quote
Old 09-01-13, 10:34 AM   #9
isfdude
Driver School Candidate
Trader Score: (6)
 
isfdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: new york
Posts: 49
Default

Pull out your mas air flow sensor Spray some carb cleaner on to clean it out. Fixed my problem on both my ISF and is350.
isfdude is online now   Reply With Quote
Old 09-01-13, 10:34 AM
 
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
slightly rough idle at red light stops robertog11 ES300 and ES330 1 09-20-14 02:08 PM
Roughh Idle Salcedo90 GS - First Generation 1 04-15-13 03:39 PM
97 LS 400 runs rough at 2000RPM Harryerwin LS400 8 09-27-12 06:15 PM
a slight rough idle after 120K mile major service mikemareen LS430 5 12-09-08 08:54 AM
Bad motormounts? Tyke GS - Second Generation 19 10-30-07 09:31 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 06:54 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info