Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation > Performance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

02 gs feels very sluggish and flat in 1st gear only???

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-25-13, 09:31 PM   #1
xspsi6
Lexus Champion
Trader Score: (31)
 
xspsi6's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Leesburg FL
Posts: 2,694
Default 02 gs feels very sluggish and flat in 1st gear only???

As in flat I mean feels like no timing advance at all and sometimes late shifting or won't shift until almost red line so is this a common problem with the 2gs3?

I checked all of the diy as well as searched and nothing concrete yet
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
1994 supra 6spd 612whp pump gas
1997 RSP/black sc400 (1jzgte,BWS366& supporting mods on aristo trans and wire harness, built auto all under way)
xspsi6 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-13, 09:28 PM   #2
xspsi6
Lexus Champion
Trader Score: (31)
 
xspsi6's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Leesburg FL
Posts: 2,694
Default

Hmm... this must not be a common problem I assume?

I will try swapping the throttle body and report back...


Posted from ClubLexus.com App for Android
__________________
1994 supra 6spd 612whp pump gas
1997 RSP/black sc400 (1jzgte,BWS366& supporting mods on aristo trans and wire harness, built auto all under way)
xspsi6 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-13, 08:15 PM   #3
xspsi6
Lexus Champion
Trader Score: (31)
 
xspsi6's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Leesburg FL
Posts: 2,694
Default

So I honestly think it's in the transmission as it sometimes won't shift to 2nd gear without letting the rpm hang for a bit or sometimes I have to let off the gas then get back on it which leads me to believe that if the trans would shift in to 2nd at the proper time that I would never have this problem.

Trans is well taken care of with new oem t-iv fluid and filter as well as the shift rod mod but that only helps 3-5 gear shifts and it also has been doing this before I serviced the trans so any thoughts?
__________________
1994 supra 6spd 612whp pump gas
1997 RSP/black sc400 (1jzgte,BWS366& supporting mods on aristo trans and wire harness, built auto all under way)
xspsi6 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-13, 08:15 PM
 
Reply
 
 
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 07:11 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Service | JOBS


Get all contact info

Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2