Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > GS Models > GS - Second Generation > Performance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

JDM 2jzgte vvti swap GS300

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-24-11, 12:48 PM   #16
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by Blu SC3 View Post
That's what I mean, use your original one, that could be it.
Im running the stock side mount intercooler. The piping goes right under the head light, it doesnt look like the original intake will sit all the way down. So it does fit? I wish i had it with me so i could try it but its at the shop.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 03-24-11, 02:14 PM   #17
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

I posted some pics. LMK what ya think
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 03-24-11, 03:05 PM   #18
LiLS
Lexus Champion
Trader Score: (7)
 
Join Date: Dec 2005
Location: TX
Posts: 3,617
Default

did u buy ur gs from houston?
LiLS is offline   Reply With Quote
Old 03-24-11, 03:15 PM   #19
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by LiLS View Post
did u buy ur gs from houston?
sure did. making it my daily. first i got megan lp coil-overs, did drilled/slotted rotors and pads, then my swap and all the stuff that goes with that now.
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 03-24-11, 03:22 PM   #20
LiLS
Lexus Champion
Trader Score: (7)
 
Join Date: Dec 2005
Location: TX
Posts: 3,617
Default

Quote:
Originally Posted by SBM2jLEX View Post
sure did. making it my daily. first i got megan lp coil-overs, did drilled/slotted rotors and pads, then my swap and all the stuff that goes with that now.
ahh i recognized it....whered you get ur swap from?
LiLS is offline   Reply With Quote
Old 03-24-11, 03:38 PM   #21
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

it came from canada. i pm'd you
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 03-24-11, 08:53 PM   #22
Wicked GS
Lead Lap
Trader Score: (4)
 
Wicked GS's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Florida
Posts: 610
Default

Quote:
Originally Posted by SBM2jLEX View Post
Im running the stock side mount intercooler. The piping goes right under the head light, it doesnt look like the original intake will sit all the way down. So it does fit? I wish i had it with me so i could try it but its at the shop.
What MAF sensor are you using, the one that came with the engine right ?
Wicked GS is offline   Reply With Quote
Old 03-24-11, 11:50 PM   #23
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by Blu SC3 View Post
What MAF sensor are you using, the one that came with the engine right ?
yes im using the one that came with my swap. ive heard of someone using there original GE maf on there 2JZGTE swap. Is one better than the other?
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 03-25-11, 12:01 AM   #24
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by lexforlife View Post
shiftlock is there on all models , there is a couple of pins to move around for tranny shiftlock , lights on the dash and tranny to shift correctly.. also make sure you are using jdm maf as the part nmumber is slightly diff then usdm maf. a couple of pins need to be moved for maf to read correctly or else cel and car will not rev past 3k
Can anybody shed some light on these pins to move around on the maf?
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 03-25-11, 04:14 PM   #25
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

Ok i put on new plug wires and it is still missing and idling low. possibly the coil packs? I was thinking maybe i have a bad maf or tps due to my low idle but it also sounds like its missing.
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 04-01-11, 09:10 AM   #26
2003jzs160
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
2003jzs160's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Virginia
Posts: 30
Jack Russell toufelhunden
Default

What about running both ECUs? Use the JDM ecu for the motor and use the USDM ecu from the original car. Then get pinouts for both, splice over the sensor wires form the new ecu into the original and be done with it. Does that work, I've read about people doing that. The car wont have traction control (who give a crap anyway) but at least everything else will work. I know the CEL light stays on because the old ecu thinks the engine isnt working right. But just like lexforlife said, pull the bulb.
2003jzs160 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-11, 04:21 AM   #27
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by 2003jzs160 View Post
What about running both ECUs? Use the JDM ecu for the motor and use the USDM ecu from the original car. Then get pinouts for both, splice over the sensor wires form the new ecu into the original and be done with it. Does that work, I've read about people doing that. The car wont have traction control (who give a crap anyway) but at least everything else will work. I know the CEL light stays on because the old ecu thinks the engine isnt working right. But just like lexforlife said, pull the bulb.
hmm interesting... I was actually able to get the car running alot better. For some dumb reason I was missing the main power supply to my sensors. Running good now but it breaks up at 4k. Limp mode?
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 04-07-11, 06:28 PM   #28
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

Big thanks to John
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 04-14-11, 02:50 AM   #29
SBM2jLEX
Driver
Trader Score: (0)
 
SBM2jLEX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 127
Default

more pics added to 1st post!
SBM2jLEX is offline   Reply With Quote
Old 04-14-11, 10:59 AM   #30
LiLS
Lexus Champion
Trader Score: (7)
 
Join Date: Dec 2005
Location: TX
Posts: 3,617
Default

is it running smooth now?
LiLS is offline   Reply With Quote
Old 04-14-11, 10:59 AM
 
 
 
 
Reply

Tags
2003, 2jz, 2jzgte, 99, dett, driveshaft, fal, fit, gs300, intercooler, jdm, lexus, maf, sidemount, swap, vvti

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NY JDM Supra 2jzgte vvti 6 Speed Harness. TURBO819 SC400 / 300 Classifieds 0 06-07-14 01:43 AM
SC430 Custom Audio Installations TURBO819 SC 430 12 04-11-13 05:01 AM
What did you drive before your IS? VIPJOSH IS - First Generation 70 03-30-13 05:02 PM
My 2jzgte swap SBM2jLEX Performance 88 12-26-12 03:28 PM
Teaser ..... MSB 99' sc300 koonjajee SC 400/300 76 08-28-12 10:11 AM

All times are GMT -7. The time now is 03:38 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info