Cluster problem - Club Lexus Forums


Cluster problem

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-12-14, 10:06 PM   #1
mikef
Lexus Test Driver
Thread Starter
iTrader: (3)
 
mikef's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: CO
Posts: 851
Default Cluster problem

Ever since I removed my engine and did a swap my cluster lights and needles stop lighting up.
The only thing that works is the fuel and temp readings. it does show the door light open and other small things like signals

when you turn the key to acc I see the backlights flash for a sec, thats about it

any ideas? is there a ecu or something that controls the cluster at all?
mikef is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 06:29 AM   #2
mikef
Lexus Test Driver
Thread Starter
iTrader: (3)
 
mikef's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: CO
Posts: 851
Default

update, its not just the cluster I find is the problem, whenever I put the key in, the steering wheel goes all the way up.
when its in ACC the seats dont move but if i have the key out the seats moves fine

everything works like normal other then that

when i unplug the center plug on the cluster it seems like that what controls the steering wheel and seat? like a memory is stored in the cluster
mikef is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 06:31 AM   #3
CatManD3W
Lexus Champion
iTrader: (17)
 
CatManD3W's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: SteelCity
Posts: 2,073
Default

Did you jump the resistor on the back....R109....I believe this is only for the tachometer.....

What harness are you using?

When I did my swap I got every gauge on the cluster to work minus the speedometer and odometer....

I have traced all the wires and they are correct, put in a new speed sensor, ran new wires, etc....

I still am unable to get the speedometer to work...it just stays at 0
CatManD3W is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 06:33 AM   #4
mikef
Lexus Test Driver
Thread Starter
iTrader: (3)
 
mikef's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: CO
Posts: 851
Default

Quote:
Originally Posted by CatManD3W View Post
Did you jump the resistor on the back....R109....I believe this is only for the tachometer.....

What harness are you using?

When I did my swap I got every gauge on the cluster to work minus the speedometer and odometer....

I have traced all the wires and they are correct, put in a new speed sensor, ran new wires, etc....

I still am unable to get the speedometer to work...it just stays at 0
tweakd harness

yes its jumped but the cluster was not working before this after i replaced the bulbs and jumped

all i get is when you turn the key, a flash of the cluster and the steering wheel loses the memory and the seats stop moving, really wierd

Last edited by mikef; 08-13-14 at 06:38 AM.
mikef is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 09:10 AM   #5
t2d2
Lexus Champion
iTrader: (7)
 
t2d2's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Location: Location!
Posts: 3,375
Default

The steering wheel and seat memory sounds like what happens when you disconnect the battery. I would guess you have the wiring to something reversed, so putting the key in is actually cutting power to those items.
t2d2 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-14, 04:55 PM   #6
mikef
Lexus Test Driver
Thread Starter
iTrader: (3)
 
mikef's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: CO
Posts: 851
Default

ill look at the wires but everything looks fine behind the cluster, maybe the radio area?
mikef is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need help 93oneuzfe SC- 1st Gen (1992-2000) 3 03-02-15 10:44 PM
Brake light flashing in my cluster SexC430 SC430 - 2nd Gen (2001-2010) 3 11-17-14 10:47 AM
LexTech's Gauge Cluster Needles Question on a 1993 SC400 SC_Edgar SC- 1st Gen (1992-2000) 6 04-22-09 12:06 PM
Remove cluster panel cover on 1995 SC400 chloe SC- 1st Gen (1992-2000) 6 03-25-08 07:15 PM
Instrument cluster problem LX470 '99 A RAV4 LX - 1st and 2nd Gen (1997-2007) 4 03-18-08 12:38 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:38 AM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved