Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300 > Performance & Maintenance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Alarm reset not working

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-27-14, 02:36 PM   #1
koza
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
koza's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Texas
Posts: 3
Default Alarm reset not working

I bought my 95 SC300 not too long ago & upon purchasing the old owner told me that the alarm has issues. Every time I try to unlock it from the drivers side the alarm goes off, so i usually open it from the passenger. Just recently I went to unlock it from the passenger side as always & the alarm went off. I tried the reset with the key but it didn't work. I was able to get inside but the only way the alarm will cut off is if i put the key in the ignition. The car won't crank now. I went to disconnect the battery & as soon as I reconnect it the alarm trips again. I've tried the key reset as I reconnect the battery but still no luck. If anyone has any suggestions it is much appreciated. Thanks
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
koza is offline   Reply With Quote
Old 07-27-14, 04:31 PM   #2
t2d2
Lexus Test Driver
Trader Score: (4)
 
t2d2's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oregon
Posts: 1,051
Default

Sounds like you've got the same problem I was so rudely greeted by the first time I unlocked the car after purchasing it. The little plastic sensor on the back of the lock cylinder gets detached or just goes bad, so it doesn't send the signal to the alarm that the door has been unlocked properly with the key.

http://www.clublexus.com/forums/lexu...de-doesnt.html

Post #13 details the fix. I added info in post #16 for how to go about getting at it. It's easily the most difficult thing I've attempted to do on this car, from the standpoint of nearly-impossible access, so be prepared for a challenge!

It sounds like you may need to source spare connectors for both doors if the pass. door is doing it now, too...

BTW, putting the key in the ignition silences the alarm but activates the kill switch. I'm stumped by Lexus' reasoning on that. I'm unsure why your alarm comes back on when you reconnect the battery, though. That leaves me somewhat less than 100% confident your problem is the same as mine was.
__________________
'94 SC400 Factory Frankenstein: '00 RX300 steering wheel, '93-96 GS300 speedo/tach needles, '98-02 GS4xx wheels, Prius lug nuts (eco friendly!) ... LS400 calipers denied wheel clearance for take-off.
Performance: Alternative BFI (BeeFI?), A/T Solenoid Bypass, M2/Manzo axleback exhaust (awaiting mid-pipe resonator delete), 2-Tone Driver's Seat ("performance" as measured by the butt test).
t2d2 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-14, 10:53 AM   #3
koza
Driver School Candidate
Trader Score: (0)
 
koza's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Texas
Posts: 3
Default

I managed to reset the car after a while but regardless my alarm is still giving me issues. I'll look into the details you gave me for the fix. I'm just going to hold back from locking my car (which I hate the idea of) until I can get this figured out. I really appreciate the response!! Thank you!
koza is offline   Reply With Quote
Old 07-29-14, 08:16 PM   #4
t2d2
Lexus Test Driver
Trader Score: (4)
 
t2d2's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oregon
Posts: 1,051
Default

Check out eBay item #281356411293. That's what you'll most likely need. Pretty good price (shipping is a bit high, but most sellers will make it more reasonable if you combine a few things), and you get a spare door handle to boot.

Mine was only the driver's side, so I just got in the habit of unlocking from the passenger side and taking the long walk of shame back around.
__________________
'94 SC400 Factory Frankenstein: '00 RX300 steering wheel, '93-96 GS300 speedo/tach needles, '98-02 GS4xx wheels, Prius lug nuts (eco friendly!) ... LS400 calipers denied wheel clearance for take-off.
Performance: Alternative BFI (BeeFI?), A/T Solenoid Bypass, M2/Manzo axleback exhaust (awaiting mid-pipe resonator delete), 2-Tone Driver's Seat ("performance" as measured by the butt test).
t2d2 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-14, 08:16 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car alarm goes off when reconnecting the battery HELP!! BoyOhBoy IS - Second Generation 6 07-18-14 12:54 PM
sc alarm problem whiteysc SC 400/300 12 08-24-11 10:39 AM
Need Alarm Reset 2000 ES 300 Axle101 ES300 and ES330 0 01-24-11 02:14 PM
Help, alarm reset......... D.K. Maintenance 2 10-31-06 03:48 PM
92 LS400 disabled ychachad LS400 3 10-01-06 05:32 PM

All times are GMT -7. The time now is 01:59 AM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info