Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300 > Performance & Maintenance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

1jz auto help

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-15-14, 08:25 AM   #1
flipboi
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
flipboi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Oklahoma
Posts: 441
Default 1jz auto help

sorry but i dont really know much about auto trannys and i have been trying to research this for a couple of hours but i am not getting anywhere, but is the transmission from the sc300 and the 1jz the same? if not which one would u guys prefer? some people say that they are and some say they aren't. the sc300 tranny would be much easier and cheaper to get than the 1jz.

My 1jz auto tranny recently started acting up. It would not go into second gear. If the car is in second gear, it would feel like its in neutral and would not grab at all, but it is fine in any other gear.

I first check if all my solenoids work and they did. I also noticed that the solenoids on the gs300 and sc400 we different from my solenoids. I also put fresh tranny fluid and cleaned the trans oil filter, also made sure that there wasnt any clog in the lines.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
flipboi is offline   Reply With Quote
Old 07-31-14, 02:18 PM   #2
flipboi
Lead Lap
Trader Score: (0)
 
flipboi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Oklahoma
Posts: 441
Default

So i just swapped my 1jz auto trans to a 2jz auto trans. The connectors on the shifter sensor were different so i just swapped the shifter sensor. There was a sensor on the trans oil line on the 2jz and the 1jz didnt have it but the 1jz had a sensor on the casing that the 2jz didnt. I figured these are just temp sensors so it shouldnt effect anything. I finally tried starting it and putting in gear after i put everything back together cept those sensors, but the tranny isnt even responding... doesnt change gears or anything. I was wondering if anyone has any idea on what it could be. My guess is the solenoid connector isnt pinned the same but its just a guess...
__________________
flipboi is offline   Reply With Quote
Old 07-31-14, 02:18 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JDM A340e Tranny Shift Solenoids razgs300 SC 400/300 0 07-20-14 07:49 PM
Chaser Auto tranny in SC300? JJSSC300 Performance & Maintenance 5 11-28-13 05:48 AM
transmission repair info needed for A541E (94 ES 300) donmcc ES300 and ES330 1 03-31-13 03:55 PM
Recently finished W58 + 1JZ swap into SC. Shifting/tranny issues. Bleak Performance & Maintenance 49 01-14-13 11:52 AM
Transmission Valve Body Brando ES300 and ES330 2 11-06-12 02:24 PM

All times are GMT -7. The time now is 09:44 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info