Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300 > Performance & Maintenance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Engine quits no electrical power

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-25-14, 04:31 PM   #1
JohnEd
Lead Lap
Trader Score: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: oregon
Posts: 447
Default Engine quits no electrical power

1992 SC 400. Greatest car ever. Wife's ride.

She drove it a few blocks from home into city traffic and the engine seemed to missfire a bit and then balk. She maneuvered to the dide and the engine died as she was pulling to the curb. OK so I expect the power steering to freeze immediately and the power brakes to have only a couple pumps. Everything went dark. AC blowers stopped and no dash lights and it would not turn over or even click. Towed to shop and it wouldn't start for him either. next morning it ran well. I have driven it for about a hour total over two trips and nothing has happened. She has had a repeat experience but the engine just seems to loose power but keeps running.

The check engine light has come on since the first incident. I had to disconnect the bat to do other maint and I guess that erased the trouble code. I have never seen a CEL or experienced this trouble, myself. Wifey is 70 and I need to get this sorted out for her. She doesn't trustthe car and her "Stock Car" days are over.

I have ALL DATA DIY. Always great stuff....usually. I cannot find any procedure to test the error codes. My book says to connect TE2 and E1 and turn on the ignition. So what do I look at to count the pulses? The terminals i see referenced ion the forum are TE1 and E1? Who or what is correct for my model and year?

Thanks for your help.

John
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
JohnEd is offline   Reply With Quote
Old 06-25-14, 04:31 PM
 
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
99 ES300 codes and order of repair geekrunner ES300 and ES330 3 08-17-14 12:29 PM
My new-to-me '05 Sport. A love affair begins... FlaPhil LS430 15 08-12-14 06:47 PM
OBD1 codes NOT displaying arfghan GS - First Generation 16 10-14-13 01:16 PM
98 GS400 turns over but wont start!! Help FolsomGS Maintenance 4 05-24-13 10:41 PM
2012 - Very strange issues ... HelpPlease RX - Third Generation 4 11-12-12 05:16 PM

All times are GMT -7. The time now is 06:00 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info