Transmission problem please help. - Club Lexus Forums

Log In 

Transmission problem please help.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-04-14, 07:26 AM   #1
RLJ
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Location: fl
Posts: 74
Default Transmission problem please help.

I have a 93 Lexus sc300 with the 2jzgte twin turbo engine and transmission swap the car has been running good for about one year. Last night I was driving a lost my gears and had to stop, turn off the car and back on and the car would would run fine for a couple off minutes and the same thing kept happening any ideas.
Checked my transmission oil and is good don't know what else to check.
RLJ is offline   Reply With Quote
Old 06-04-14, 07:55 AM   #2
RLJ
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Location: fl
Posts: 74
Default

Trying the car this morning and the same thing is happening.
I hear a grinding sound when I start the car, not in the engine but down by the tranny any chance it could be the torque converter?
RLJ is offline   Reply With Quote
Old 06-05-14, 08:04 PM   #3
Otip0131
Driver School Candidate
 
Join Date: Aug 2013
Location: Fl
Posts: 4
Default

I'm having the same issue with my 95 sc400.. When I turn it off and back on its fine. Someone said possibly a cylanoid
Otip0131 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-14, 05:51 PM   #4
RLJ
Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Location: fl
Posts: 74
Default

Yes didn't have the time to play with the problem just replaced the tranny.
RLJ is offline   Reply With Quote
Old 06-09-14, 11:04 AM   #5
mulcryant
Driver School Candidate
 
mulcryant's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: tx
Posts: 18
Default

if you hear a whine from the tranny then it may be your solenoids. Mine would run fine for 3 -5 minutes then pop out of gear. I changed the filter while i was down there and the solenoids which weren't that expensive ($100) plus the filter ($20 with the gasket)
mulcryant is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
08 IS350 transmission code P0761 and P02714. MWIS350 IS - 2nd Gen (2006-2013) 5 10-27-15 01:01 PM
Transmission Not Shifting Into Overdrive Reef13 Performance & Maintenance 1 06-20-15 04:34 AM
2000 es300 transmission help Ebp609si ES - 1st to 4th Gen (1990-2006) 15 01-19-15 07:57 PM
Transmission Fluid refill or drain? SK430 GS - 2nd Gen (1998-2005) 15 10-05-14 07:39 AM
Transmission starts in 2nd gear problem Gc3p0 Performance & Maintenance 1 06-24-14 08:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:44 PM.


Copyright © 2000-2016 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved