Go Back   Club Lexus Forums > Lexus Model Forums > SC Models > SC 400/300 > Performance & Maintenance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Car dies when I use the turn signal. Help

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-15-13, 09:41 PM   #1
2jznosht
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2011
Location: NM
Posts: 1,012
Default Car dies when I use the turn signal. Help

Due to the nature of the issue I haven't gotten to do a lot of testin...so at freeway speed and city driving I'd hit the turn signal and lose the radio and most the cars power, but it never completely stalled. Once I got to the parts store I turned the signal on and it was normal. Hazards didn't cause any issue either. The battery, starter and alternator all checked out fine. None of said items are over a year old. Drove home without issue.

I'm thinking tomorrow I will be checking grounds. My questions are:

Is this an sc issue? Meaning is there a known issue with the ignition, column, or signal switch itself I should look into?

Are there any problem area grounds that are likely causing the issue?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Club Lexus!
__________________
93 sc300...the eternal project.
My writing blog:13daysofdarkness.tumblr.com
2jznosht is offline   Reply With Quote
Old 11-16-13, 07:24 AM   #2
INTIMAZY
Lexus Test Driver
Trader Score: (3)
 
INTIMAZY's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: NY
Posts: 937
tomhasfastcars
Default

Do you have friends that like to screw with you?


Reminds me of a prank I pulled years ago on a buddy with an old dodge truck. Let's just say every time he used his turn signal the horn would honk instead at the same speed as the flasher would. Hilarity ensued.
__________________
Daytona Blue 350Z (VQ-35DERevup)
Imperial Blue Trailblazer SS (LS2)
Royal Jade Pearl SC300 (2JZ-GE+W58 --> 1JZ-GTE+R154) CT12A twin turbo @23psi --> TO4S 60-1 P-trim T4 .70 A/R @ 21psi

AEMv2/BC272/SP-QSV/Kaaz SQ-LSD/LQ9coils/water-meth/4"single--- build in progress
Quote:
Originally Posted by ajmccarrel View Post
Are you one of those annoying flamers that always thinks the answer to everything is a 2JZ swap?
INTIMAZY is offline   Reply With Quote
Old 11-16-13, 03:17 PM   #3
SCstone
Pole Position
Trader Score: (0)
 
SCstone's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Tx
Posts: 221
Default

hooked up the horn on a buddys brakes.. best part was he diddnt use brakes at all leaving drive way but watched him goto the stopsign at the end of the steet it was like "BEEEEEEEEEEEP" hahaha good times. i instinctively use the brake pedal when starting a car probably a habbit from driving automatics.

anyways that sounds pretty crazy. obviously its something electrical. maybe a short or a relay is going bad. check wires and grounds. a volt meter would help to check the blinker lead and see what happens when you turn the blinker on.
SCstone is offline   Reply With Quote
Old 11-17-13, 01:34 PM   #4
2jznosht
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2011
Location: NM
Posts: 1,012
Default

If only the answer was so simple...I took a look at all the underhood grounds and they look fine. I should also mention it rained all day yesterday so I just drove the car without checking anything and it ran like a champ
__________________
93 sc300...the eternal project.
My writing blog:13daysofdarkness.tumblr.com
2jznosht is offline   Reply With Quote
Old 11-18-13, 10:20 PM   #5
lookEVO
Lexus Test Driver
Trader Score: (1)
 
lookEVO's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: CO
Posts: 988
Default

Dont use the turn signal... lol
__________________
1995 Lexus SC300 NA-T
347HP 337TQ
Built and tuned by me.
2006 Lexus IS250 AWD SGM (Wife's Whip)
lookEVO is offline   Reply With Quote
Old 11-20-13, 12:35 AM   #6
TheMole
Lexus Champion
Trader Score: (13)
 
TheMole's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: SoCal
Posts: 3,434
Send a message via AIM to TheMole
Default

There was a similar thread on this a few weeks ago. Also, try searching for "electrical ghosts".
__________________
Electronic Dance Music Thread
98 Mitsubishi Montero 4wd
05 Scion XB - Sold on 9/27/2014
99 Accord Coupe 5 speed - Sold on 3/28/2013
93 Black Onyx JZS147 - Sold on 9/12/2012
93 Diamond White Pearl JZZ31 - RIP on 09/02/2009
TheMole is offline   Reply With Quote
Old 11-20-13, 10:56 AM   #7
2jznosht
Lexus Test Driver
Trader Score: (0)
 
Join Date: Aug 2011
Location: NM
Posts: 1,012
Default

The problem seems to have sorted itself out...I may need to look at my writing itself though
__________________
93 sc300...the eternal project.
My writing blog:13daysofdarkness.tumblr.com
2jznosht is offline   Reply With Quote
Old 11-20-13, 10:56 AM
 
 
 
 
Reply

Tags
blinker, car, died, dies, signal

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn signals - what do they look like? Are they LEDs? keiusui RC F 7 09-21-14 11:10 PM
BIG wiring issue - gauge cluster not lighting up. tavarish SC 400/300 24 08-16-14 06:30 PM
Chrome turn Signal bulbs aTeAse IS - Third Generation 15 06-11-14 01:06 PM
Hyperflash issue with stock blinkers CK9887 IS F 10 05-10-13 06:01 PM
1994 LS400 will not start bogeyjh LS400 10 12-10-12 04:01 PM

All times are GMT -7. The time now is 02:32 PM.

Join ClubLexus
Advertising


Copyright © 2000-2008 Internet Brands, Inc. All Rights Reserved
Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Use | JOBS


Get all contact info